Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Jabra Elite 8 Active Gen 2 och Elite 10 Gen 2: Bättre ljud och funktioner

Jabra lanserar Elite 8 Active Gen 2 och Elite 10 Gen 2, trådlösa öronproppar med förbättrad brusreducering, fukttålighet och Dolby Atmos-ljud.

Av / 2024-06-11 - 14:38
Jabra Elite 8 Active Gen 2 och Elite 10 Gen 2: Bättre ljud och funktioner

Så där sitter du, på planet, och längtar efter att få höra dina favoritlåtar. Men allt du hör är dånet från motorn. Eller kanske är du på gymmet, ivrig att komma igång med passet, men du blir för distraherad av slamret från vikterna runt omkring dig?

Jabra tror sig ha lösningen på båda problemen med sina flaggskepp Elite 10 Gen 2 och Elite 8 Active Gen 2 träningsproppar.

Jabra Elite 10 Gen 2 Denim Smart Case Contextual Large RGB[1]-resized
Elite 10 Gen 2:s hölje kan ta emot en analog ljudkälla och sända den trådlöst till öronsnäckorna. Foto: Jabra

Elite 10 Gen 2 – med en cool ny funktion

Låt oss börja med de riktigt spännande sakerna: Elite 10 Gen 2 har Dolby Atmos inbyggt. För den oinvigde innebär det att du får en rumslig ljudupplevelse, nästan som om du sitter mitt i en konserthall. Åtminstone i teorin.

Dessutom kan du få den här upplevelsen med nästan vilken ljudkälla som helst, tack vare det smarta laddningsfodralet. Anslut bara din gamla iPod, underhållningssystem ombord eller till och med din skivspelare (om den har en inbyggd RIAA-förstärkare) med den medföljande kabeln, tryck på en knapp på fodralet och voila – rumsligt ljud direkt i öronen.

Båda modellerna har också uppgraderats med aktiv brusreducering (ANC). Jabra säger att den är upp till två gånger bättre än den tidigare generationen. Så oavsett om du sitter på ett flygplan, tåg eller i en hektisk kontorsmiljö kan du stänga ute världen och sjunka in i din egen lilla ljudbubbla.

Jabra-Elite-8-Active-Gen 2
Elite 8 Active Gen 2. Foto: Jabra

Elite 8 Active Gen 2 – för träningsentusiasten

Men för alla aktiva motionärer och träningsnarkomaner där ute är det Elite 8 Active Gen 2 som gäller. Med en imponerande IP68-klassning är de här små lurarna praktiskt taget ogenomträngliga för svett, vatten och damm. Så oavsett om du springer ett maraton i hällande regn eller svettas i en het yogaklass, kommer Elite 8 Active att sitta kvar och leverera den pumpande musik du behöver.

Batteritid

Batteritiden är oförändrad sedan förra gången, men fortfarande respektabel: Elite 10 Gen 2 har en batteritid på 6 timmar i öronpropparna plus 21 timmar i fodralet med ANC aktiverat. Elite 8 Active Gen 2 tar det ett steg längre, med 8 timmar i propparna och ytterligare 24 timmar i fodralet. Även med ANC aktiverat.

Jabra Elite 10 G2 Family Contextual Large RGB[1]
Elite 10 Gen 2. Foto: Jabra

Nya färger

Båda modellerna kommer också i några nya färger. Elite 10 Gen 2 kommer i de två nya färgerna ”Denim” och ”Soft White”.

Elite 8 Gen 2 har också två nya färger, korall och olivgrön, utöver de befintliga färgerna marinblå och svart.

Hur mycket bättre är de?

Vi gillade Jabras tidigare generation av öronsnäckor mycket – vi gav Elite 10 fem solida stjärnor och betyget ”Utmärkt”, medan Elite 8 Active också rekommenderades med fyra stjärnor i sin klass. Vi är därför spända på att se vad den nya generationen har att erbjuda.

Vi har redan fått ett exemplar av Elite 10 Gen 2 för att testa, och vi ser fram emot att dela med oss av våra erfarenheter!

Jabra Elite 10 Gen 2 och Elite 8 Active Gen 2: Pris och tillgänglighet

Du kan beställa Elite 10 Gen 2 och Elite 8 Active Gen 2 nu, till ett pris av 3 499 respektive 2 799 kronor.

Mer info: jabra.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 reaktion på ”Jabra Elite 8 Active Gen 2 och Elite 10 Gen 2: Bättre ljud och funktioner”

  1. Hoppas att det är bättre dämpning av bakgrundsljudet 7 dom här nyare lurarna. Jabra 7 active nu och dom är totalt oanvändbara till annat än musiklyssning. Minsta lilla bakgrundsljud sabbar hela samtalet man befinner sig i. Räcker med att någon står och pratar en bit från dig, och det blir svårt för personen i andra änden inte ska uppfatta vad du säger.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Rulla till toppen