Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Beyerdynamic Verio 200: Öppna öronproppar erbjuder ett nytt sätt att lyssna

Beyerdynamic har presenterat sin senaste skapelse, öronpropparna Verio 200. Som skiljer sig från andra med sin öppna design.

Av / 2024-06-25 - 08:01
Beyerdynamic Verio 200: Öppna öronproppar erbjuder ett nytt sätt att lyssna

Med Verio 200 utmanar Beyerdynamic det konventionella tänkandet kring öronproppar. I stället för att isolera användaren tillåter den öppna designen en kontrollerad mängd omgivande ljud att tränga igenom. Detta är tänkt att ge en mer naturlig lyssningsupplevelse, samtidigt som det främjar användarens säkerhet och medvetenhet om sin omgivning.

”Med VERIO 200 vill vi bryta ner barriären mellan lyssnaren och omvärlden”, säger Dr Anna Schmidt, chefsingenjör på Beyerdynamic. ”Vår vision är att ge en ljudupplevelse som berikar, snarare än ersätter, användarens dagliga liv.”

PIC_VERIO 200_lifestyle
Foto: Beyerdynamic

Avancerad ljudteknologi möter användarvänlighet

I hjärtat av Verio 200 finns Beyerdynamics patenterade True Response-elementteknologi. Med ett frekvensomfång på 5 Hz till 40 kHz utlovar dessa öronproppar en ljudåtergivning som är både precis och fyllig.

Komforten står i centrum, med bekväma material, ergonomiskt utformade öronproppar och en lätt öronbygel för säkrad passform.

PIC_VERIO 200_24-04_explosion-5K-black-WHITE_v1
Ill: Beyerdynamic

Tar ljudkvalitet på allvar

Verio 200 stöder ljudförbättrande kodekar som aptX HD, och AAC finns också på plats för iPhone-användare.

Dessutom har öronpropparna multipunktsanslutning, så att de kan anslutas till två enheter samtidigt. Både mobilen och surfplattan, till exempel.

Läs också Bra ljudkvalitet Beyerdynamic gör mycket bra hörlurar, så det borde inte komma som någon överraskning att de också kan göra bra trådlösa öronproppar.

Två integrerade mikrofoner med så kallad cVc-teknik (det står inte något mer om vad det betyder) ska säkerställa högsta möjliga röstkvalitet under samtal, även utomhus och i relativt bullriga miljöer. Buller utifrån detekteras och filtreras bort så att rösten sänds klart och tydligt till mottagaren i andra änden.

Det finns också en app med personlig ljudanpassning och EQ-inställningar.

Läs också Här är öronpropparna som aldrig blir svettiga Sony introducerar ett helt nytt koncept med de öppna öronpropparna LinkBuds.

Konkurrenter finns

Även om öppna öronproppar är ganska speciella är de inget nytt. Och då pratar vi inte om plastlurarna från 1980- och 1990-talen, utan om det faktum att flera företag redan har börjat lansera öppna öronproppar igen. Sony var förmodligen först, med sina LinkBuds. Sedan har vi Huawei, JBL och Bose, som alla har sina egna modeller. Apple ska också lansera uppdaterade AirPods i september, och vi skulle inte bli förvånade om en öppen version är på gång.

Öppna öronproppar är dock fortfarande relativt nischat, eftersom brusreducering fortfarande är en av de mest eftertraktade funktionerna i öronsnäckor. Öppna öronproppar ger det motsatta.

PIC_VERIO 200_24-04_front-stacked-5K-group_v1
Foto: Beyerdynamic

Beyerdynamic Verio 200: Tillgänglighet och pris

Verio 200 kommer att finnas tillgängliga för beställning från och med den 1 juli 2024, med ett rekommenderat pris på 199 euro. Här i Sverige gissar vi att de kommer att hamna på cirka 2 500 kronor.

Mer info: beyerdynamic.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

De här går i 100 timmar

Creatives senaste har ett partytrick

Öppna öronproppar från Beyerdynamic

Det pirrar i magen efter de här

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Rulla till toppen