Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Fet head-fi från HiFiMAN

Elektrostatiska Mini Shangri-La är hi-fi till ett mycket mer överkomligt pris, medan Susvara Unveiled är deras dyraste planmagnetiska hittills.

Av / 2024-06-09 - 17:24
Fet head-fi från HiFiMAN

Låt oss först ta en titt på den mest prisvärda nyheten. Och det är faktiskt den elektrostatiska Shangri-La-medlemmen. För medan du måste punga ut med 50 000 dollar för Shangri-La och drygt 8 000 dollar för Shangri-La Jr, kostar den nya Mini Shangri-La ”bara” 2 300 dollar. Låt oss räkna med cirka 30 000 kronor i det här landet, och då är förstärkaren inräknad.

hifiman-mini-shangri-la-headphones-cradle copy-resized
Mini Shangri-La. Foto: HiFiMAN

 

hifiman-mini-shangri-la-headphone-system-connected-resized
Foto: HiFiMAN

Trots att priset är lägre utlovar HiFiMAN kompromisslös elektrostatisk prestanda. Mini Shangri-La har en membrantjocklek på nanonivå med en speciell partikelbeläggning för mycket exakt återgivning. Ett extra skyddsskikt i nanotjocklek skyddar mot fukt och damm.

Förstärkaren är inte heller av det enkla slaget. Den är helt balanserad, med transformatorlös strömförsörjning, för renast möjliga ljud. Detta gör Mini Shangri-La likvärdig med de mer prisvärda Stax-modellerna och till ett drömsystem för alla elektrostat-fans.

hifiman-susvara-unveiled-angle-resized
Susvara Unveiled. Foto: HiFiMAN

Toppmodellen får makeover

I den planmagnetiska änden av marknaden har HiFiMAN gett sin bästsäljande Susvara en rejäl ansiktslyftning. Susvara Unveiled, som den nu heter, kostar 8 000 dollar jämfört med föregångarens 6 000 dollar, men HiFiMAN anser att prisökningen är väl värd det.

Susvara Unveiled har ett nyutvecklat nanomembran och ett speciellt magnetiskt hölje som kallas Magnetic Veil. Detta skyddar hörlurarna när de inte används, men ska alltså inte användas när man lyssnar på musik.

Läs också En dröm man inte vill vakna från Om du ska släppa lös galenskapen en gång i livet och skaffa ett par svindyra hörlurar som sänder dig till himmelen och din förmögenhet åt skogen, varför inte låta den gången vara nu?

Men den största nyheten är att gallret framför elementen har tagits bort helt och hållet. HiFiMAN anser att detta ger ett renare ljud med mindre reflektioner, därav namnet ”Unveiled”. Naturligtvis kommer det också att vara mer utsatt för damm och smuts, så var försiktig!

Enligt HiFiMAN ger en ny ren silverbeläggning större känslighet och mer luft i diskanten. Företaget har också förbättrat den asymmetriska magnetkretsen från den tidigare modellen.

 

hifiman-susvara-unveiled-headphones-resized
Magnetiska skydd skyddar hörlurarna när de inte används. Foto: HiFiMAN

 

hifiman-susvara-vs-unveiled copy-resized
Susvara till vänster, Susvara Unveiled till höger. Foto: HiFiMAN

HiFiMAN Mini Shangri-La och HiFiMAN Susvara Unveiled: Pris och tillgänglighet

Om du har råd att kliva in i HiFiMANs high-end-värld är Mini Shangri-La och Susvara Unveiled redo för marknaden i juni. Susvara Unveiled kostar 8 000 dollar, medan Mini Shangri-La kostar 1 100 dollar för hörlurarna och 1 500 dollar för förstärkaren. Paketpriset för de två är 2 300 dollar.

Mer info: hifiman.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Rulla till toppen