Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bästa batteritiden i klassen: Audio-Technica ATH-S300BT

Vi har knappast hört talas om några trådlösa hörlurar med längre speltid än Audio-Technica ATH-S300BT. Speciellt inte till det här priset.

Av / 2024-06-19 - 08:01
Bästa batteritiden i klassen: Audio-Technica ATH-S300BT

Audio-Technica har nyligen släppt sina senaste trådlösa hörlurar. Och även om tillverkaren inte väjer för mycket dyra produkter, ligger ATH-S300BT i den rimligaste änden av prisskalan.

ath-s300bt_lifestyle 4-resized
Foto: Audio-Technica

För nästan ingenting får du ett par hörlurar som har en batteritid på hela 90 timmar, vilket man lugnt kan säga sätter en ny standard för hörlurar i den här prisklassen.

Läs också Lycka till med att köpa dessa Audio-Technia ATH-AWKG är ett nytt par slutna hörlurar i high-end-klassen. Men du får kämpa för att skaffa ett par.

Med 40 mm element utlovas vi en kraftfull ljudåtergivning från ATH-S300BT, med mycket av detaljerna intakta. De har också digital hybridbrusreduceringsteknik, vilket innebär att de använder mikrofoner på både utsidan och insidan av kåporna för att fånga upp och eliminera brus.

Jag tror att det är säkert att säga att brusreduceringen ändå inte når upp till de högsta standarder som satts av toppmodeller som Sony WH-1000XM5, Bose QuietComfort Ultra Headphones eller Apples AirPods Max. Men så länge det är fullt användbart och ger en bekvämare flyg- eller tågresa, och du kan utestänga den irriterande kollegan som har valt ett bullrigt mekaniskt klick-tangentbord som sitt kontorsverktyg, är det allt som betyder något.

ath-s300bt accessories
Om du vill ansluta till en analog ljudutgång finns det en kabel för det också. Foto: Audio-Technica

Multipoint

En annan användbar funktion är multipunktsanslutningen, som gör det möjligt att ansluta hörlurarna till två Bluetooth-enheter samtidigt. Särskilt användbart för dem som ofta växlar mellan enheter, till exempel mellan en bärbar dator och en smartphone.

För spel finns det ett läge med låg fördröjning som minskar ljudfördröjningen. Det innebär att du inte behöver vänta en halv sekund efter det att bilen i Real Racer 3 kraschat in i väggen innan du hör det i örat. Det finns också vissa streamingappar som inte har automatisk synkronisering av ljud till video, som kommer att dra nytta av den lägre fördröjningen.

Läs också Audio-Technica ATH-M50xBT Audio-Technicas billiga M50 har satt ett slags branschstandard i sin prisklass. Nu är den äntligen trådlös. Men är det en fördel?

Det har blivit vanligt med hörlurar som stöder röststyrning via Siri och Google Assistant, och dessa är inget undantag. Den inbyggda mikrofonen lovar också tydliga konversationer. Detta är vanligtvis akilleshälen hos de billigaste hörlurarna, så journalisten är inte automatiskt övertygad utan att prova dem först.

ATH-S300BT_desktop_03-resized
Foto. Audio-Technica

Komfort och användarvänlighet

Hörlurarna är enligt uppgift tillverkade med användarvänlighet och komfort i åtanke. Till exempel kan de vikas ihop, vilket gör dem lätta att bära med sig. ATH-S300BT finns i två färgalternativ, svart och beige, med en terrazzomarmorerad mönsterdesign för ett mer stilfullt utseende.

Läs också Med ett kilopris som saffran Japanska Audio-Technica går på knock med en rörförstärkare i absolut toppklass. Du vill inte veta priset på Narukami HPA-KG NARU...
ath-s300bt_black ath-s300bt_beige ath-s300bt_black 2 ath-s300bt_beige 2
<
>
Foto: Audio-Technica

Audio-Technica ATH-S300BT: Pris och tillgänglighet

Priset på ATH-S300BT är kanske den största överraskningen: Det är nämligen satt till 1 390 kronor. Det är knappt sexton kronor per timme batteritid! Även om de inte kan konkurrera med toppmodellerna inom alla områden, bör kombinationen av den långa batteritiden, förhoppningsvis anständiga brusreducerande egenskaper och användarvänliga funktioner göra ATH-S300BT till en stark utmanare i det lägre skiktet på hörlursmarknaden.

Mer info: audio-technica.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

De här går i 100 timmar

Creatives senaste har ett partytrick

Öppna öronproppar från Beyerdynamic

Det pirrar i magen efter de här

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Rulla till toppen