Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Extrem hörlursförstärkare från Audio-Technica

Japanska Audio-Technica går på knock med en rörförstärkare i absolut toppklass. Du vill inte veta priset på Narukami HPA-KG NARU...

Av / 2024-05-17 - 13:32
Extrem hörlursförstärkare från Audio-Technica

Audio-Technica må vara kända för sin kompromisslösa inställning till ljudkvalitet, men med hörlursförstärkaren Narukami HPA-KG NARU kan man undra om de helt tappat förnuftet.

Narukami-serien har fått sitt namn efter den japanska åskguden och är utformad för att väcka passioner hos lyssnaren. Och åska är inte en helt långsökt association när vi ser till att vikten på denna fantastiska produkt är hela 50 kilo! För en hörlursförstärkare!

Narukami HPA-KG NARU
Foto: Audio-Technica

Kurogaki-trä i förstärkare och hörlurar

På bilderna ser förstärkaren ut lite som en gammal skrivmaskin – eller kanske som hälften av ett antikt dragspel? Den har sidopaneler i Kurogaki-trä, ett sällsynt och värdefullt träslag som valts för sina unika visuella egenskaper. Och inte minst dess akustiska egenskaper, som får större värde i de medföljande slutna hörlurarna, AW-KG NARU. Som också säljs i lösvikt i en begränsad upplaga under namnet ATH-AWKG.

Foto: Audio-Technica

Ett metallgaller inspirerat av det täta barrmönstret hos Ayasugi-trädet skyddar rören och utgångstransformatorerna i HPA-KG NARU. Ja, för det här är en rörförstärkare, med rör i absolut högsta klass.

Läs också Lycka till med att köpa dessa Audio-Technia ATH-AWKG är ett nytt par slutna hörlurar i high-end-klassen. Men du får kämpa för att skaffa ett par.

Själva förstärkarkretsen är lika imponerande som det visuella. En helt balanserad konstruktion med handplockade, matchande rör garanterar optimal prestanda. JJ ECC83S-rör, kända för sin fylliga och frodiga ljudkaraktär, används i förförstärkarsteget, medan Takatsuki TA-300B-rör levererar kraft och dynamik i slutsteget.

Narukami HPA-KG NARU
Foto: Audio-Technica

Det är också en förförstärkare

Med ett kilopris i saffransklassen är HPA-KG NARU lyckligtvis inte bara en hörlursförstärkare, utan fungerar också som en förförstärkare med både balanserade och obalanserade utgångar. Tre analoga ingångar (1x obalanserad RCA, 2x balanserad XLR) bör också uppfylla de flesta människors behov. Till exempel en streamer, en USB DAC och en skivspelarförstärkare.

Läs också Testarens största favorit – kanske någonsin Audio-Technicas toppmodell är en av världens bästa hörlurar – och mycket lättare än sina rivaler.

På framsidan hittar vi två hörlursutgångar – en 4-polig balanserad XLR-kontakt för optimal kanalseparation och ett standard 6,3 mm jack. En impedansväljare gör att du kan matcha förstärkaren till dina hörlurar för bästa möjliga ljudkvalitet, men dessa bör inte ha en lägre impedans än 32 ohm, vilket utesluter ett stort antal planmagnetiska hörlurar på marknaden.

Narukami HPA-KG NARU
Foto: Audio-Technica

Världens dyraste hörlurssystem?

Den här extravaganta kombinationen av förstärkare och hörlurar är kulmen på Audio-Technicas 60-åriga strävan efter den ultimata analoga ljudupplevelsen. Men kvaliteten kommer med en prislapp utan dess like:

Narukami HPA-KG NARU kommer att kosta otroliga 108 000 USD när den lanseras. En snabb beräkning med en dollarkurs på 11 kronor ger oss 1,2 miljoner i svenska kronor. Lägg till moms och vi närmar oss 1,5 miljoner.

Det är till och med mer än Sennheisers mästerverk HE 1 för 85 000 dollar, och så vitt vi vet tar den över titeln som världens dyraste hörlurssystem.

Om vi någonsin kommer att få testa denna fantastiska galenskap till hörlurssystem är ganska tveksamt. Men en eloge till Audio-Technica för att de verkligen har tagit ut svängarna.

Mer info: audio-technica.com

hpa-kg_naru_02-resized ath-awkg_01_1-resized ath-awkg_03_1-resized HPA-KG_NARU_tablet_04-resized HPA-KG_NARU_desktop_03-resized HPA-KG_NARU_tablet_01-resized HPA-KG_NARU_desktop_01-resized hpa-kg_naru_03-resized hpa-kg_nar_TA-300B-tubes-resized
<
>
Foto: Audio-Technica
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

1 reaktion på ”Extrem hörlursförstärkare från Audio-Technica”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Rulla till toppen