Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Audio-Technica Kurogaki hörlurar är så sällsynta att det är osannolikt att du får tag i dem

Audio-Technia ATH-AWKG är ett nytt par slutna hörlurar i high-end-klassen. Men du får kämpa för att skaffa ett par.

Av / 2024-03-08 - 16:47
Audio-Technica Kurogaki hörlurar är så sällsynta att det är osannolikt att du får tag i dem

Audio-Technia ATH-AWKG kallas också ”Kurogaki”, från det sällsynta japanska träet som används i kåporna. Träsorten är också känd som ”dadelplommon”, och är relaterad till ebenholts. Det används ibland som ett substitut för detta, som material i musikinstrument. Det mörka kurogaki-träet är mycket hårt, vilket gör det lämpligt som kabinettmaterial, om man bortser från priset – som är högt.

Audio-Technica ATH-AWKG beauty 2
Kurogaki är ett särskilt sällsynt träslag. Foto: Audio-Technica

Mystiska Kurogaki

Kurogaki är svårt att få tag på, eftersom det är så sällsynt, och inte är det lätt att arbeta med heller, på grund av dess höga densitet, vilket gör torkprocessen mycket komplicerad.

Läs också Kan något som inga andra slutna kan Audio-Technica Kokutan återskapar musiken med en varm glöd som i det närmaste makalös i den här klassen.

Japanska Audio-Technica har tillverkat varenda par ATH-AWKG för hand, och varje par är unikt på grund av de speciella, mörka årsringarna i träet. Dessa finns bara i mycket gamla träd, ofta mer än hundra år gamla.

Genom historien har kurogaki beundrats för sina nästan mystiska mönster. Hur mönstren uppstår är fortfarande ett mysterium. De handlackerade öronkåporna framhäver träets naturliga skönhet, en skönhet som Audio-Technica lovar bara kommer att fördjupas med tiden.

Audio-Technica ATH-AWKG cushions
Kuddar i fårskinn. Foto: Audio-Technica

Uppbyggnad

ATH-AWKG har ergonomiska, fårskinnsklädda öronkuddar och pannband, handsytt för långvarig komfort. Ramen i magnesiumlegering är vinklad för optimal passform.

Inuti finns Audio-Technicas exklusiva 53 mm element, med högeffektiva magnetkretsar i tyskt Permendur-material. Som är en mjuk, magnetisk legering av kobolt och järn.

Läs också Slutna hörlurar som låter som öppna Audio-Technica Asada Zakura avslöjar varje musikproduktion kristallklart – som ett par öppna hörlurar hade gjort. Men de här passar ändå inte alla.

Elementen har även lätta och hållbara titankanter för optimal styvhet, och 6N syrefri kopparlindning för minimalt motstånd. Den dubbla luftdämpningen (D.A.D.S.) ger exakt basåtergivning.

Allt för att återge en så precis, snabb och dynamisk ljudbild som möjligt.

Audio-Technica ath-awkg case
Träfodralet är också gjort av kurogakiträ och påminner om ett konjakslåda. Foto: Audio-Technica

Tillbehör

Hörlurarna levereras med två stycken 3 meter långa kablar i flätad textil, en med 6,3 mm plugg och en balanserad med XLR. Dessutom ingår en exklusiv förvaringslåda, även den prydd med kurogakiträ.

Audio-Technica ath-awkg cables
Både balanserad och obalanserad kabel ingår. Foto: Audio-Technica
Läs också Testarens största favorit – kanske någonsin Audio-Technicas toppmodell är en av världens bästa hörlurar – och mycket lättare än sina rivaler.

Audio-Technica ATH-AWKG: (O)tillgänglighet och pris

Audio-Technica ATH-AWKG är på pappret tillgängliga nu, men de kommer inte att vara lätta att få tag i. Enligt importören kommer bara fyra par till Europa, och de är inte säkra på om de kommer att kunna få ett par till Norden. Skulle du ha turen att komma över dem innan de är slutsålda är priset 3 500 euro.

Mer info: audio-technica.com

Audio-Technica-ath-awkg-scaled Audio-Technica-ath-awkg-top-scaled audio-technica-ath-awkg-top-angl-scaled Audio-Technica-ath-awkg-side-scaled Audio-Technica-ath-awkg-side-2-scaled Audio-Technica-ath-awkg-angle-scaled Audio-Technica-ATH-AWKG-plug-scaled
<
>
Foto: Audio-Technica
Läs också Unika hörlurar De här hörlurarna både ser fantastiska ut och låter bra. Och har ett utseende som bara instrumentmakare kan åstadkomma.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen