Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Creative Zen Hybrid och Air: lovar bio direkt i dina öron

Creatives SXFI-hörlurar och öronproppar utlovar en utökad och imponerande ljudbild med Super X-Fi-teknologi.

Av / 2024-06-29 - 09:01
Creative Zen Hybrid och Air: lovar bio direkt i dina öron

Creative har lanserat två nya produkter som lovar att förändra hur vi upplever ljud: Creative Zen Air SXFI öronproppar och Creative Zen Hybrid SXFI hörlurar.

Båda använder Creatives Super X-Fi-teknik, som syftar till att återskapa ljudet från ett surroundhögtalarsystem i ett par hörlurar. Med ett enkelt tryck kan du aktivera en tredimensionell ljudbild för en mer uppslukande upplevelse av film, musik och spel.

Både öronpropparna och hörlurarna har ytterligare funktioner som Hybrid Active Noise Cancellation (ANC) för att blockera oönskat ljud och ett läge för Ambient omgivningsljud som låter dig höra din omgivning när det behövs. Bluetooth 5.3 ska ge stabil trådlös anslutning, och det finns ett läge med låg fördröjning för gaming.

creative-zen-air-sxfi-1
Foto: Creative

Zen Air SXFI – öronproppar med lång batteritid

Creative Zen Air SXFI-öronpropparna har 10 mm neodymiumelement och erbjuder upp till 39 timmars batteritid, varav 12 timmar i själva öronpropparna, medan resten av speltiden kommer från fickfodralet. Detta är visserligen med brusreduceringen avstängd, men enligt vår erfarenhet kan du förvänta dig cirka 20 procent kortare speltid med denna aktiverad.

Öronpropparna är IPX5-vattensäkrade och har stöd för trådlös laddning.

Läs också Innovativt ljud i fickformat Creative tar ljudkvaliteten på allvar med sina nya Aurvana Ace 2. Som har en teknik som är helt ny i den här prisklassen.
creative-zen-hybrid-sxfi-01-grey
Foto: Creative

Zen Hybrid SXFI – hörlurar som formar sig efter dina öron

Hörlurarna Zen Hybrid SXFI har 40 mm neodymiumelement och imponerar med upp till 70 timmars batteritid (även detta utan ANC). De kan vikas ihop för enkel transport och har även stöd för analog linjeingång.

En speciell funktion är möjligheten att anpassa Super X-Fi-upplevelsen till användarens egen huvud- och öronform via en dedikerad app. Detta lovar att ge en ännu mer personlig och korrekt ljudåtergivning.

Foto: Creative

Zen Air SXFI och Zen Hybrid SXFI: Tillgänglighet och pris

Båda produkterna är rimligt prissatta, med Creative Zen Air SXFI för cirka 900 kronor (80 Euro) och Creative Zen Hybrid SXFI för cirka 1 115 kronor (100 Euro). Båda kan förbeställas nu på Creatives webbplats.

Mer info: nordic.creative.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

De här går i 100 timmar

Creatives senaste har ett partytrick

Öppna öronproppar från Beyerdynamic

Det pirrar i magen efter de här

Vi är bäst - säger Huawei

Oerhört bra batteritid för priset!

Jabras bästa proppar blir ännu bättre

Head-fi: Kolla in de här hörlurarna!

Nya produkter - och nya rykten - från Creative

Hörlurar revolutionerar sättet du lyssnar på

Så går det till på insidan av Sennheiser

Sonos hade ett ess i rockärmen

Rulla till toppen