Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

LG lanserar en pytteliten 4K-projektor

LG CineBeam Qube är inte större än ett par pocketböcker, men kan fixa bio "var som helst"...

Skrivet av / 2024-01-02 - 16:33
LG lanserar en pytteliten 4K-projektor

LG Electronics gör mer än TV-apparater: den sydkoreanska tillverkaren har precis lanserat sin senaste projektor inom livsstilssegmentet, kallad LG CineBeam Qube.

CineBeam Qube (HU710PB) är en av de minsta 4K-projektorer som världen har sett hittills: LG hävdar likväl att den nya 4K-projektorn kommer att kunna förvandla nästan alla inomhusutrymmen till en biografsal!

Den lilla videokanonen är inte större än 80 x 135 x 135 mm och väger knappt 1,5 kilo. Den har ett handtag som kan rotera projektorlinsen 360 grader, efter att man hittat en stabil yta. (Foto: LG)

LG CineBeam Qube

Små och bärbara projektorer är på modet just nu, eftersom de låter oss skapa en stor bild utan krångel: Samsung, till exempel, har haft vissa framgångar med sin bärbara The Freestyle.

LG:s variant skiljer sig från denna genom att använda nätström, och är därför en mer ”stationär” variant – men den ska vara lätt att flytta runt vid behov. LG-projektorn har bland annat Auto Screen Adjustment, som hjälper till att justera fokus, storlek och position på bilden.

Läs också Ta med dig bilden vart som helst! Samsung The Freestyle är en praktisk projektor när du behöver snabb och enkel videounderhållning i stort format – men den har sina begränsningar.

CineBeam Qube är också en ”smart” projektor i det att den använder LG webOS (6.0) användergränssnitt med menyinställningar och inbyggda streamingtjänster som Netflix, YouTube, Disney+ och Prime Video (kräver givetvis abonnemang). Projektorn har också ett slags ”standby-läge” där den kan visa stämningsfulla bakgrundsbilder.

LG Cinebeam Qube använder en RGB-laserljuskälla och LG:s egen videobehandling. Tillverkaren själv hävdar att den klarar imponerande 450 000:1 i kontrast, med en färgrymd på 154 % av DCI-P3.

Man måste nog ha ett ganska mörkt rum och en relativt liten bildyta för att komma nära sådana siffror. Ljusstyrkan uppges för övrigt vara 500 ANSI Lumen (motsvarande knappt 150 nits). Men vi ser fram emot att testa den i praktiken ändå.

Priset på LG CineBeam Qube är ännu inte offentliggjort, men den kommer att presenteras mer i detalj under CES-mässan i Las Vegas som startar nästa vecka. Vi ses där!

LG-CineBeam-Qube_3 LG-CineBeam-Qube_4-scaled-1
<
>
(Foto: LG)

LG CineBeam Qube (HU710PB) – specifikationer

Upplösning UHD (3 840 x 2 160)
Ljusstyrka 500 ANSI Lumen
Kontrastförhållande 450 000:1
Mått (B x D x H) 80 x 135 x 135 mm
Vikt 1.49 kg
Ljuskälla Laser (RGB)
Projektorlins Dukstorlek 50 – 120 inches
Throw Ratio (Min.) 1.2
HDR-format HDR10
Keystone Auto Screen Adjustment
Trådlös Android / iOS
Ingånger HDMI eARC / USB Type C

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

Här är Bose Smart Ultra Soundbar

Smart och ljusstark 4K-projektor

Denon-receiver tar Atmos-hemmabio till medelstora rum

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen