Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Pioneer VSX-835 och VSX-535: Prisvärda surroundreceivrar

Drömmer du om hemmabio men har en begränsad budget? Pioneer VSX-835 och VSX-535 kan vara en lösning.

Av / 2024-03-07 - 17:33
Pioneer VSX-835 och VSX-535: Prisvärda surroundreceivrar

Pioneer har just lanserat två nya surroundreceivrar i mellanklassen på den amerikanska marknaden, och vi förväntar oss att se dem här på nordligare breddgrader i sinom tid. De erbjuder massor av funktioner till ett överkomligt pris.

VSX-835 och VSX-535 riktar sig till hemmabioentusiaster med en liten budget men stora ambitioner.

VSX-835DAB_Hero_2000x2000
Pioneer VSX-835. Foto: Pioneer

7.2 och 5.2 kanaler

VSX-835 är en 7.2-kanals receiver som kostar 499 USD, medan dess lillebror, VSX-535, har 5.2 kanaler och kostar 379 USD. Båda modellerna har stöd för Dolby Atmos samt 8K- och 4K/60p-video med HDR-formaten Dolby Vision, HDR10+ och vanlig HDR10.

Dessutom erbjuder receivrarna Dolby Surround-processering och virtuell höjdsimulering, som skapar surroundeffekter utan dedikerade höjdkanaler. Båda har också två subwooferutgångar och tillräckligt med ingångar för de flesta: fyra HDMI (en med eARC-stöd), optisk och koaxial digital ingång, och tre analoga RCA-ingångar.

Pionoeer har utrustat modellerna med sin egen MCACC-rumskalibrering, som använder en mätmikrofon och avancerad DSP för att optimalt anpassa ljudet till ditt rum och dina högtalare.

Läs också Fylligt och varmt ljud Pioneer målar upp en stor ljudbild, låter bra och är tillräckligt användarvänlig. Det är bara en liten sak som saknas.
VSX-535DAB_Front_2000x2000
Pioneer VSX-535. Foto: Pioneer

80 watt per kanal

Effektmässigt levererar båda 80 watt per kanal i 8 ohm (2 kanaler drivna), tillräckligt för de flesta medelstora rum. HDMI 2.1-funktioner ger stöd för moderna spelkonsoler med låg latens, medan trådlös Bluetooth-streaming finns på plats för trådlösa ljudkällor. Det finns ingen nätverksanslutning utan du måste använda Bluetooth eller ansluta till en streamer.

VSX-835DAB_Back_2000x2000
Pioneer VSX-835. Foto: Pioneer

Det här skiljer de två modellerna åt

VSX-835 har stöd för upp till 7.2- eller 5.2.2-kanaler och kan även driva en extra ljudzon. Den har också IMAX Enhanced-certifiering och ett särskilt IMAX-läge för att uppfylla Hollywood-skaparnas krav på färg, ljusstyrka, kontrast och ljudkvalitet. DTS Virtual:X ger surroundljud utan bakre högtalare eller höjdkanaler.

VSX-535 erbjuder mer blygsamma 5.2- eller 3.2.2-kanaler och har linjeutgångar för en extra zon i stället för dedikerade högtalaruttag.

Mer info: pioneerhomeusa.com.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen