Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Hisense lanserar UST-projektorn PX3-PRO

Hisense PX3-PRO kan fresta dig med en 150-tums 4K-bild, surroundljud och Google TV - allt från en relativt liten låda!

Av / 2024-05-06 - 12:17
Hisense lanserar UST-projektorn PX3-PRO

Det kinesiska företaget Hisense har etablerat sig med vad de kallar Laser TV eller Laser Cinema: Det är projektorer med ett ultrakort projektionsavstånd som kan skapa en enorm bild när de placeras nära väggen. Den senaste Laser Cinema-modellen heter PX3-PRO och kan skapa en bild på upp till 150 tum!

Det ryktas också om att den kommer att släppas i Norden under hösten 2024.

PX3-PRO är den senaste UST-projektorn från Hisense. (Foto: Hisense)

UST-projektorer: Enorm bild med kort projektionsavstånd

2024 kommer att bli ett viktigt år för TV: med stora sportevenemang som fotbolls-EM och sommar-OS på programmet kommer många människor att leta efter en ny storbildsskärm på väggen.

På senare tid har vi testat många stora TV-skärmar från bland annat TCL. Och även om dessa kan ge en fantastiskt ljus bild är det ingen tvekan om att formfaktorn blir ganska opraktisk när bildstorleken närmar sig 100 tum eller mer. I jämförelse kan en UST-projektor som är liten och lätt nog att bära under armen, men som ändå kan producera en 100-150 tums bild med bra kvalitet, vara befriande enkel…

Läs också Din egen IMAX-bio TCL har imponerat på oss tidigare med sina prisvärda storskärmar. Men har de vad som krävs för att ta steget upp till highend-klassen? Svaret får vi av toppserien X955 i 98 och 115 tum.

Hisense PX3-PRO

Hisense Laser TV- och Laser Cinema-modeller har hittills haft begränsad tillgänglighet i Norden, men med den senaste modellen, PX3-PRO, kan detta komma att förändras.

PX3-PRO ersätter sin populära föregångare PX2-PRO och är en modell som vänder sig till mer avancerade användare. Hisense kallar dessa för ”Laser Cinema” då de säljs utan medföljande ram, och istället kommer med en justerbar projektorlins som kan anpassas till olika skärmstorlekar. PX3-PRO är designad för 80 till 150 tums 16:9-bild, upp från 90-130 på föregångaren. Ljusstyrkan har också ökats från 2400 till 3000 ANSI-lumen för att klara de ökade skärmstorlekarna.

Projektorn använder Hisenses ThriChroma RGB trippel-laserljuskälla för att skapa skarpa 4K-bilder med ett brett färgomfång. PX3-PRO uppges kunna återge ett native kontrastförhållande på 3000:1 och upp till 110% av BT.2020-färgrymden. Den har stöd för både Dolby Vision och HDR10+ samt IMAX Enhanced. Hisense lyfter också fram sin Pro AI-bildbehandling för bättre ljusstyrka, kontrast och brusreducering.

Många kanske föredrar ett separat ljudsystem för en bild av den här storleken, men det är bra att veta att projektorn har bra inbyggt ljud. PX3-Pro är utrustad med ett 50-watts Harman/Kardon-högtalarsystem med stöd för Dolby Atmos.

Hisense PX3-PRO kör för övrigt operativsystemet Google TV, vilket är ett välbekant användargränssnitt med god tillgång till olika appar och streamingtjänster.

PX3-PRO har inbyggt surroundljud från Harman/Kardon. (Foto: Hisense)

Pris och tillgänglighet

Hisense PX3-Pro kommer att finnas tillgänglig under hösten och kommer att ha ett pris på 3 499 US-dollar. Enligt källor som L&B har talat med kommer denna modell sannolikt att anlända till de nordiska länderna i september. Det svenska priset har ännu inte bekräftats, men vi förväntar oss att höra mer närmare lanseringsdatumet. Kanske får vi se den på årets IFA-mässa?

Läs också Bländande och knivskarp! Hisense 110UX var en av de skarpaste TV-apparaterna vi såg på CES 2024.
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Här är årets nya hemmabioprodukter från Sony

Den här kan inte köpas här hemma

Mer prisvärd hemmabio från Pioneer

Hemmabio-råskinn inne för test

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Rulla till toppen