Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CINEMA 30: Nytt hemmabio-monster från Marantz

Marantz mest kraftfulla integrerade hemmabioförstärkare hittills kan förväntas i mars.

Skrivet av / 2024-01-31 - 21:47
CINEMA 30: Nytt hemmabio-monster från Marantz

Marantz är ett av de mest kända varumärkena inom hi-fi och hemmabio. Den japanska tillverkaren har just lanserat sin nya referensförstärkare för hemmabio, CINEMA 30.

Förstärkaren har varit på tapeten ett tag, men nu har den äntligen lanserats officiellt och kan förväntas finnas i butik från och med mars. Tillkännagivandet kommer bara några dagar efter att Denon lanserade sin senaste hemmabioförstärkare, AVC-6800H.

(Foto: Marantz)
Läs också Råare surroundförstärkare från Denon Denons hemmabioförstärkare AVC-X6800H erbjuder flerkanaligt 3D-ljud, 8K-video - och massor av kraft.

Marantz CINEMA 30

Vi har redan haft mycket positiva erfarenheter av komponenterna i CINEMA-serien, och nu kommer den största integrerade modellen hittills. Flaggskeppsmodellen CINEMA 30 hamnar under den separata förstärkaruppsättningen AV 10 och AMP 10. Den kommer att finnas i svart eller ”silver gold” finish med samma formspråk som resten av serien – men prestandan kommer att vara oöverträffad, enligt Marantz!

(Foto: Marantz)

Marantz CINEMA 30 har en påkostad förstärkarsektion, bestående av 11 förstärkarkanaler monterade på ett separat kretskort. Förstärkaren är byggd med ett flerskiktat chassi med omfattande användning av koppar. Förstärkardelen uppges ha finjusterats av ljudspecialisterna på Marantz Sound Master i Shirakawa, Japan, för att säkerställa bästa möjliga ljudkvalitet.

Den eleganta frontluckan har valbar sidobelysning och knapparna är dolda bakom en nedfällbar panel. Fjärrkontrollen är också tillverkad av aluminium, med bakgrundsbelysning för att göra den enkel att använda i biomörkret.

(Foto: Marantz)
Läs också Håller verkligen vad den lovar Marantz Cinema 60 har ett nytt och modernt utseende och en mängd anslutningar och funktioner. Ljudet är kraftfullt och mycket bra.

Från 11.4 till 13.4 (!) kanaler

Processordelen i Marantz-förstärkaren har dessutom kapacitet för upp till 13.4 kanaler med preamp-utgångar, så att man kan bygga ut med ytterligare förstärkare om man vill.

Alla digitala och analoga signaler passerar genom Marantz HDAM SA-2 förförstärkarsteg för att uppnå det karakteristiska varma Marantz-ljudet. Musikalitet förväntas från alla Marantz audioprodukter.

Processordelen använder ett SHARC dual DSP-chip som är anslutet till toppmoderna 32-bitars ESS Sabre D/A-omvandlare med dedikerad jitterreducering. Den digitala plattformen hanterar allt från högupplöst stereo till immersiva ljudformat som Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS:X Pro och Auro 3D.

(Foto: Marantz)

Audyssey rumskorrigering – plus Dirac

För att säkerställa bästa möjliga resultat med ett brett utbud av högtalare och lyssningsrum är CINEMA 30 utrustad med Audyssey MultEQ XT32 rumskorrigering, som tar hänsyn till högtalarstorlekar, högtalaravstånd, nivåjustering, via medföljande mikrofon.

CINEMA 30 har också möjlighet till Dirac Live-kalibrering, som är tillgänglig via licens. Detta inkluderar Dirac Live Bass Control, som gör att man kan integrera upp till fyra oberoende subwoofers för bästa möjliga basåtergivning även i de mest utmanande rum.

På anslutningssidan har CINEMA 30 totalt 7 HDMI-ingångar med stöd för 8K/60-video, utöver en rad digitala och analoga ingångar. CINEMA 30 har också stöd för den senaste HEOS multirumsplattformen för åtkomst till ett brett utbud av streamingtjänster, förutom Spotify Connect, AirPlay 2 och Bluetooth.

Pris och tillgänglighet

Marantz CINEMA 30 kommer att finnas tillgänglig från mars 2024 på Marantz.com och hos utvalda återförsäljare. Svensk återförsäljare är Septon. Priset på 4500 euro motsvarar ca 51 000 kronor.

 • CINEMA 30 representerar ett statement of excellence för Marantz i AVR-kategorin, och är en av de mest sofistikerade konstruktioner som teamet har skapat under sin 70-åriga historia. Jag ser fram emot att höra hur den tas emot av våra lojala kunder och specialiserade recensenter”, säger Dave Sheen, President of Luxury Performance Audio Group, Masimo Consumer.

Marantz CINEMA 30 – Höjdpunkter

 • 11.4 separata förstärkarkanaler
 • 140 W per kanal
 • Klass A/B-förstärkardesign
 • 13,4 kanals preouts
 • Symmetriska monolitiska förstärkare
 • 7/3 HDMI-ingångar/utgångar, alla ingångar stöder 8K/60Hz och 4K/120Hz passthrough.
 • Modernt, högupplöst grafiskt användargränssnitt för 4K/8K-TV-apparater
 • Dolby Atmos
 • DTS:X Pro
 • IMAX Enhanced
 • Auro 3D
 • Audyssey MultEQ XT32
 • Dirac Live uppgraderingsbar inklusive Bass Control
 • Preamp-läge för varje kanal, vilket möjliggör större anpassning
 • Toroidal krafttransformator
 • Marantz HDAM-design
 • Tillverkad vid Shirakawa Audio Works, Japan

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Nu är den äntligen här

Råare surroundförstärkare från Denon

"Alla" älskar Dolby

Nytt ljudformat vill krossa Dolby Atmos

Kolla in den pyttelilla 4K-projektorn

Vill göra 3D-ljud tillgängligt för "alla"

Sonos konkurrerar med Apple och Sony?

Dolby Atmos - utan Atmos-högtalare

Ett bättre alternativ till en soundbar?

Här är Bose Smart Ultra Soundbar

Smart och ljusstark 4K-projektor

Denon-receiver tar Atmos-hemmabio till medelstora rum

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen