Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Vi utser: Apple AirPods Max

Superb brusreducering och snyggt ljud

Publicerad 2021-10-11 - 13:48
Apple AirPods Max
Lasse Svendsen

De krossar Sony WH-1000XM4 och kör över Bose NCH 700 fullständigt. De är faktiskt så bra att om du har provat ett par AirPods Max i ett par minuter så är det omöjligt att gå tillbaka till Sony-hörlurarna igen. De låter torra som sandpapper och saknar helt dynamik jämfört med Apples nya – och första – hörlurar.

Android-användare kan också använda AirPods Max, men de går miste om mycket funktionalitet. Till exempel röststyrningen. Siri fungerar bara med Apple-enheter och med en iPhone i fickan och ett par AirPods Max på huvudet kan man få SMS upplästa eller be att bli guidad till närmaste restaurang, fråga om vädret och allt annat man kan använda röststyrning till.

Som den adaptiva equalizern. Den använder mikrofoner på insidan av öronkåpan som lyssnar av de akustiska förhållandena och justerar balansen i ljudet efter dem. De som har glasögon kan till exempel råka ut för att ljudet blir tunnare i hörlurar när de pressas ut en smula från huvudet av skalmarna. Det händer inte här. De mjuka öronkuddarna ”sväljer” glasögonskalmarna och även om kåporna trycks åt något håll så har ljudet alltid väldigt bra balans.

Det riktade ljudet – Spatial Sound – fungerar inte med en Android-mobil, vilket är synd. För  det är riktigt coolt när man tittar på film. Gyroskop och accelerometrar på insidan samarbetar för att hålla koll på ljudkällans placering i förhållande till öronkåporna. Vrider man på huvudet så förflyttar sig ljudet så det alltid känns som om det kommer från skärmen. Fiffigt!

Även om man är van vid att Apple-produkter kostar mer så skruvar det höga priset upp förväntningarna till en skyhög nivå när man packar upp ett par AirPods Max. Lite av anledningen till det höga priset märks direkt när man tittar och känner på dem. De silkeslena öronkåporna som håller fingeravtryck borta, tygkuddarnas mjuka komfort och den solida bygeln, allt är förtroendeingivande. Men det är när man sätter på sig hörlurarna som man förstår varför priset är högt. Trots den höga vikten är komforten felfri. Ljudet är kristallklart och dynamiskt, med massor av liv och detaljer, och vare sig diskanten eller basen är överdriven. Den aktiva brusreduceringen är så bra den kan bli. Det enda vi kan klaga på är att AirPods Max har ett udda fodral och inte är i närheten av att vara stänksäkra.

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

Rulla till toppen