Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Smygtitt på Sonos hörlurar

Rykten gör gällande att Sonos lanserar sina första hörlurar 2021. Så här kan de se ut!

Sonos är ett välkänt märke inom trådlösa högtalare, soundbar-högtalare och surroundsystem. Men hörlurar har de hållit sig borta från – åtminstone tills nu!

Rykten har nämligen börjat surra om att Sonos kan vara på gång med sina allra första hörlurar. Förmodligen ett par trådlösa, brusreducerande hörlurar som kan ta upp kampen med Sony WH-1000XM4, Bose NCH700 och inte minst Apple AirPods Max!

Sonos-hörlurar 2021?

Ryktena har fått vatten på sin kvarn efter att det tyska patentverket Deutsches Patent- und Markenamt publicerat teckningar av hörlurar med Sonos-logotypen i samband med en ny patentansökan.

Ansökan är daterad december 2020 och innehåller ett antal ritningar av hörlurarna. Av ritningarna att döma verkar det handla om over-ear hörlurar med anslutning för minijack och USB-C.

Sonos-headphones-6-989x512 Sonos-headphones-5-887x2000 Sonos-headphones-4-989x1138 Sonos-headphones-989x512 Sonos-headphones-1-989x1291 Sonos-headphones-3-989x1138 Sonos-headphones-2-989x1253
<
>
Foto: Deutsches Patent- und Markenamt

Exakt vilka ”Sonos-funktioner” de nya hörlurarna kan ha ska vi inte spekulera för mycket om, men det är rimligt att tro att hörlurarna kan integreras i ett befintligt Sonos-system så att de kan styras via Sonos-appen och använda samma musiktjänster (till exempel Sonos Radio) som högtalarna runtom i huset.

Annons

Sonos nya hörlurar är fortfarande bara ett rykte: i dagsläget vet vi ingenting om huruvida de ska släppas officiellt och vad de i så fall kan kosta. Ljud & Bild har varit i kontakt med Sonos nordiska PR-representant, men de hade – som förväntat – ingen kommentar.

Källor: Deutsches Patent- und Markenamt, The Verge

Sonos radiostation kostar pengar Surroundljud med flerkanalig PCM får Arc-ägare gratis. Radiostationen kostar pengar.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.