Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Beoplay EX Atelier Edition Northern Sky Turquoise

Sjunde upplagan av Bang & Olufsens Atelier-serie har färger som en nordisk natthimmel.

Av / 2024-04-02 - 23:30
Beoplay EX Atelier Edition Northern Sky Turquoise

Bang & Olufsen har släppt den sjunde upplagan av sin Atelier Edition, kallad ”Northern Sky Turquoise”.

För den som inte har Atelier-modellerna färskt i minnet är det här specialutgåvor av några av företagets befintliga modeller, som endast tillverkas i väldigt få exemplar och endast under en mycket kort tid. Så om du vill äga en av dem så är det nu eller aldrig.

Specialutgåvan av Besound 2 är handdoppad i ett färgbad, styrt av en metronom. (Foto: Bang & Olufsen)

Som flera gånger tidigare är det Beoplay EX öronproppar och Beosound 2-högtalaren som fått specialbehandlingen. Beosound 2 har en gradientfärg som går från isblått till en djupare himmelsblå. Och enligt Bang & Olufsen uppnås det med en metronom.

Läs också Framtidssäkrad Den tredje generationen av Beosound 2-högtalaren ser ut som tidigare, men har ny programvara som ska säkerställa en lång livslängd.

”En efter en anodiseras varje Beosound 2 noggrant med en metod där aluminiumbiten långsamt doppas upp och ner i det turkosa färgbadet. Hastigheten med vilken operatören doppar ner biten ökar gradvis till takten av en metronom när den sänks ner djupare in i färgbadet, vilket säkerställer en hög mättnad i toppen och en subtil finish i botten”, säger Christian Bauers, chef för Bang & Olufsen Atelier.

Pris och tillgänglighet

Förutom färgen är Ateliers produkter identiska med de vanliga utgåvorna. Men att vara unik har sitt pris.
Beoplay EX kostar normalt 4 200 SEK medan du måste betala 7 299 SEK för att bli ägare till ett av de blott 100 paren i Northern Sky Turquoise-varianten.

Beosound 2 3rd Gen Atelier Northern Sky Turquoise kostar 56 990 SEK för ett av endast 48 exemplar. Standardutgåvan, som finns tillgänglig året runt, kostar 31 990 SEK.

Läs också Beoplay EX: Kunde ha varit fantastiska Beoplay EX är några av de allra dyraste trådlösa hörlurarna. Är de några av det bästa också?
Beoplay EX Atelier Edition Northern Sky Turquoise. (Foto: Bang & Olufsen)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen