Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Apple lanserar ”hörapparatsläge” för AirPods Pro

Apple kommer att förbättra hörselupplevelsen för AirPods Pro-användare med ett nytt "hörapparatsläge" i den kommande iOS 18-uppdateringen.

Av / 2024-03-12 - 14:58
Apple lanserar ”hörapparatsläge” för AirPods Pro

Bloomberg-journalisten Mark Gurman skriver i den betalda prenumerantupplagan av nyhetsbrevet Power On att ett nytt hörapparatsläge i AirPods Pro kommer att hjälpa personer med hörselnedsättning att höra bättre. Läget bygger på befintliga funktioner som Live Listen och Conversation Boost, och förhoppningen är att öronsnäckorna potentiellt ska kunna konkurrera med dedikerade hörapparater.

AirPods Pro 2nd 2
Foto: Lasse Svendsen

Det är i så fall goda nyheter för användare som antingen inte omfattas av den offentliga subventioneringen av hörapparater, eller för dem som tycker att det är stigmatiserande att bära hörapparat.

Detta är ett direkt resultat av att FDA (Food and Drug Administration) i USA öppnat upp för försäljning av hörapparater utan recept.

iOS 18 förväntas presenteras på Apples utvecklarkonferens WWDC i juni, med en lansering tillsammans med iPhone 16-serien under hösten.

AirPods Pro (2:a generationen) med USB-C kostar cirka 3 300 kronor.

Källa: Home Theatre Review

Läs mer om AirPods Pro på apple.com.

Läs också AirPods Pro är de smartaste öronpropparna Det är inte bara USB-laddning som är nytt, AirPods Pro har blivit smartare också.
Japp, det är en USB-C-kontakt. Foto: Lasse Svendsen

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Lycka till med att köpa dessa

De bästa öronproppaena får en efterträdare

Skullcandy: GROM-ljud för små barns öron

Ännu bättre Accentum från Sennheiser

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen