Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Philips hörlurar laddas av solen

Philips utökar GO-serien med tre nya hörlurar med fokus på hållbarhet.

Skrivet av / 2024-01-27 - 02:33
Philips hörlurar laddas av solen

Philips är medvetna om att elektronikindustrin är en av de största förorenarna i världen. Tillverkningen av elektronik kräver stora mängder energi och material, vilket bidrar till stora mängder avfall. Att använda elektronik är också energikrävande, och det är det senare som Philips nya GO-serie tar fasta på.

Tre nya modeller har lanserats, två av dem för fysiskt aktiva användare. En av dem har solcellsladdning, vilket minskar behovet av ström från elnätet. Alla hörlurar är delvis tillverkade av återvunnet material och även förpackningen är tillverkad av återvunnen kartong.

Philips A6219
Foto: Philips

Philips A6219 – 80 timmars speltid

Solcellsladdning ger också häpnadsväckande långa uppspelningstider. Philips A6219 är en on-ear-hörlur med hela 80 timmars speltid, enligt tillverkaren. Hörlurarna är tillverkade av 35 procent återvunnen plast, och då pratar vi äkta återvunnen efter användning av konsumenter, inte så kallad återvunnen från överblivna flisor på fabriken. Förpackningen är dessutom tillverkad av återvunnen kartong och har dessutom minskat i storlek med 40 procent jämfört med tidigare standard.

IP55-certifieringen innebär att hörlurarna är vatten-, svett- och dammtäta, så att de klarar både träning och användning i väder och vind.

Philips A6219 det
Foto: Philips

Högtalarelementen är 40 mm stora och utvecklades ursprungligen för den hifi-orienterade Fidelio-serien. En dynamisk basförstärkning kan aktiveras för dem som gillar mer bas, och vi utlovas tydlig röståtergivning under samtal tack vare en inbyggd mikrofon med artificiell intelligens.

Philips A6709
Foto: Philips

Philips A6709 – Öppna öronsnäckor för träning

För de mer atletiskt lagda som vill höra världen omkring sig när de tränar finns A6709. Ett par kompakta ”öronsnäckor” med en stadig öronkrok. Tillverkade av delvis återvunnet material och med en kontinuerlig batteritid på upp till 28 timmar. Hörlurarna är vatten- och dammtäta, vilket gör dem lämpliga för alla väderförhållanden.

Det mest speciella med dem är deras öppna design. Andra öronproppar täpper till hörselgången och stänger ute omgivningen. Det är ofta bra, men när man tränar utomhus kanske man vill höra potentiella faror runt omkring sig. Man kan använda omgivningsljudläget i sina öronproppar, eller så kan man välja öronsnäckor med en helt öppen design. Vilket ger en mycket mer naturlig återgivning av omgivningen.

Med andra ord är de egentligen inte öronproppar, eftersom det inte finns något som stoppas in i hörselgången. I stället sitter de på utsidan av örat. Så låt oss kalla dem ett par mycket kompakta hörlurar. Med andra ord ett alternativ till dessa från JBL.

Läs också JBL:s öronproppar är väldigt speciella JBL kommer att förbättra lyssningsupplevelsen med de öppna öronsnäckorna Soundgear Sense. Nya prisvärda hörlurar med ANC kommer också.

Batteritiden är angiven till 7 timmar i själva hörlurarna, med två extra laddningar från etuiet. 15 minuters snabbladdning ger en timmes uppspelning.

Philips TAH6509 2
Foto: Philips

Philips H6509 – ansluts automatiskt till teven

Om du letar efter ett par trådlösa hörlurar med brusreducering som dessutom är optimerade för TV-tittande är Philips H6509 rätt val.

Hörlurarna har aktiv brusreducering, 40 mm högtalarelement, Bluetooth multipoint och hela 60 timmars batteritid. Det bästa är att de enkelt kan anslutas till TV-apparater med Philips nya Titan-operativsystem, som automatiskt känner igen kompatibla hörlurar och erbjuder anslutning med ultralåg latens. Automatisk anslutning och perfekt synkronisering av ljud och bild bör falla i god jord hos ägare av nyare Philips Ambilight-TV-apparater.

Batteritiden för Philips 6509 uppges till imponerande 60 timmar med brusreduceringen avstängd och 40 timmar med den påslagen.

Philips TAH6509
Foto: Philips

Mer info: philips.se

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Förstärkare från HiFiMAN

Beyerdynamic firar 100 år med specialutgåva

Använd solen som kraftkälla

Brusreducerande proppar från OnePlus

Prisvärda proppar från Redmi

Hörlurar läser dina tankar

Trådlösa öronproppar till jul: De 10 bästa köpen

Köp brusreducerande hörlurar till jul

Apple säljer USB-C-laddningsetuiet separat

Har du någonsin sett sådana här öronsnäckor förut?

Öronproppar - med 8K-ljud?

De här öronpropparna har en mycket speciell konstruktion

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen