Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

HiFiMAN TWS450: Misstänkt billigt?

HiFiMAN är kända för sina seriösa hi-fi-hörlurar, men överraskar med de komiskt billiga öronpropparna TWS450.

Av / 2024-04-04 - 13:59
HiFiMAN TWS450: Misstänkt billigt?

Alla som är intresserade av högkvalitativa hi-fi-hörlurar, även kända som head-fi, känner till HiFiMAN. Den kinesiska tillverkaren, som knappt gjort några dåliga hörlurar, täcker hela premiumklassen och ända upp till de perverst dyra elektrostaterna Shangri-la för över en halv miljon kronor! Visserligen då i ett komplett set med förstärkare.

Därför är det nästan omöjligt att bli klok på att HiFiMAN nu lanserar TWS450, till priset av ett mobiltelefonfodral. Vi pratar om 39 dollar, eller drygt 400 kronor.

HiFiMAN TWS450 water resistant IPX4-topaz
HiFiMAN TWS450 är IPX4-certifierade. Foto: HiFiMAN

HIFIMAN TWS450 för massmarknaden

Målet är att föra ut HIFIMANs karakteristiska ljudkvalitet till en bredare marknad. Trots det låga priset lovar HiFiMAN att TWS450 uppfyller deras kriterier för en kvalitetsprodukt. Att det rör sig om dynamiska drivers av hög kvalitet, och att ljudegenskaperna liknar tillverkarens dyrare produkter.

Med en IPX4-klassificering är TWS450 svett- och fuktbeständiga, och med en total batteritid på upp till 20 timmar bör de klara sig i några dagar. Själva propparna ger 5 timmars kontinuerlig speltid, innan de behöver laddas i etuiet.

Läs också Dyr teknik som låter bäst i klassen I kategorin öppna hörlurar är detta vår nya favorit i prisklassen under 5 000 kr. Säg hej till HiFiMAN Sundara.

Bluetooth 5.3 ska säkerställa en stabil anslutning, och AAC-kodek ger en bättre utgångspunkt för ljudkvalitet än standard-kodeken SBC (Sub Band Codec).

HiFiMAN TWS450 noise cancellation calls-topaz
Avancerad brusreducering ska ge tydligare samtal. Foto: HiFiMAN

Tydliga samtal

När vi först läste att HiFiMAN använder så kallad ENC Deep Noise Cancellation hoppade vi nästan till i stolarna, när vi trodde att öronproppar till detta pris hade aktiv brusreducering för musik. Det har de dock inte.

Vad de har är aktiv brusreducering av mikrofonljudet för samtalsanvändning. HiFiMAN använder artificiell intelligens för att filtrera bort störande ljud, och samtidigt betona mänskliga röster. Vilket ska göra TWS450 lämpliga för telefon- och videosamtal, även i bullriga miljöer.

HiFiMAN-TWS450-4-topaz-scaled HiFiMAN-TWS450-3-topaz-scaled HiFiMAN-TWS450-2-topaz-scaled HiFiMAN-TWS450-1-topaz-scaled
<
>
Foto: HiFiMAN

HiFiMAN TWS450: Pris och tillgänglighet

Öronpropparna HiFiMAN TWS450 går att beställa nu, men för tillfället endast via HiFiMANs webbutik. Priset är som sagt 39 dollar, men det finns en hake. Frakt tillkommer, vilket höjer priset till 71 dollar. När vi lägger på svensk moms hamnar priset runt tusenlappen.

Låt oss hoppas att öronpropparna kommer hit till landet via det vanliga återförsäljarnätet, kanske blir priset lite lägre då.

Mer info: hifiman.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Med ett kilopris som saffran

Stax elektrostater till ett folkligt pris

Slutna hörlurar för audiofiler.

Hörlurar byggda som högtalare

Kolla in dessa hörlurarna från Focal

Så här ser Sonos första hörlurar ut

Din egen personliga hemmabioupplevelse

Marshall rockar vidare

Löjligt billigt från HiFiMAN

B&O Atelier Edition i norrskensfärger

Topplista: Hörlurar och öronproppar till påskledigheten

Hjälp hörseln med AirPods Pro

Rulla till toppen