annons
annons

Samsung Galaxy Tab 10.1

Superbt alternativ

Vi hann precis få med Samsungs senaste surfplatta i testet. Detta är den största rivalen till Apples iPad och Samsung måste sägas ha gjort ett bra jobb.

Otroligt bra skärm. Mycket bra batteritid. Tunn och lätt.
Kameran kunde ha varit bättre.

Samsungs surfplatta har en skärm som är aningen större än iPad 2:s och som väger mindre. Dessutom är den väldigt tunn. Frågan är bara hur bra allt fungerar.

Design
Samsung har lyckats kombinera en större skärm än på iPad 2 med lägre vikt. Det skiljer inte mycket, men här räknas vartenda gram. Dessutom har Samsung lyckats göra Galaxy Tab extremt tunn. Så vitt vi kunde mäta var den precis lika tunn som iPad 2. Det innebär att detta är marknadens lättaste och tunnaste Android-surfplatta. Inte dåligt.

Galaxy Tab är utrustad med USB-port och stöder DLNA-anslutning via tillbehör. Den är också försedd med en 3,2 Mp-kamera på baksidan, på framsidan sitter en 2 Mp-kamera för videosamtal.

Vi gillar verkligen utseendet och skärmen är mycket bra, den har starka färger och är kristallklar utan tecken på orenheter. Vi anser att detta är den perfekta storleken på en skärm på en surfplatta. Med tanke på vikten och tjockleken är den väldigt behaglig att hantera. Och så är den faktiskt riktigt snygg.

Användning
Samsung kör som sagt med Honeycomb (Android  3.0) och de har gjort få förändringar. Bortsett från Samsung egen applikationsbutik som är ett komplement till Android Market.

Galaxy Tab är blixtsnabb och detta i kombination med en alldeles briljant skärm innebär att resultatet är lysande. Det spelar ingen roll om du bara kör vanliga kontorsprogram, webbläsare eller spelar spel, allt är en fröjd att använda. Ingen väntetid eller störningar. Dessutom tycker vi att filmvisningen är den bästa vi har sett hittills. Här får till och med Apple något att bita i.

Vi nämnde Samsung Apps, men det finns ett annat program som vi uppskattar, nämligen Pulse. Det hanterar nyheter, Facebook och så vidare, och det fina är att du får små förhandsvisningar som kan förstoras till att visa allt. Egentligen inget extraordinärt, men en app du kommer att uppskatta.

Samsung har som sagt inte gjort mycket med Honeycomb, det mesta ser ut som på de flesta andra surfplattor som kör det operativsystemet. Det är designen, skärmens kvalitet och den behagliga storleken och vikten som gör att detta garanterat kommer att bli en storsäljare.

Slutsats
Detta är utan tvekan den första surfplattan som verkligen kan ge iPad 2 efterlängtad konkurrens. Galaxy Tab uppför sig lika väl och ser lika bra ut. Dessutom slipper du gifta dig med Apple och behöver inte bli inlåst i deras iTunes-värld. Skärmen är en ren njutning att använda och om du väljer Samsungs surfplatta så gör du ett exceptionellt bra val. Ska vi nämna något negativt så är det att iPad 2 har en ännu något högre byggkvalitet.

Bästa pris på Samsung Galaxy Tab 10.1
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 10,1-tums skärm
  • 1280 x 800 pixlar
  • 565 gram
  • USB, DLNA
  • Android 3 Honeycomb
  • Wi-Fi och 3G
  • 16 eller 32 GB
Pris: 5000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-