annons

Misfit Shine

Enkelt, elegant och effektivt

Misfit Shine kan inte lika mycket som vi hade velat men löser uppgiften på ett elegant och effektivt sätt. Och priset är det inget fel på.

annons
Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Shine är i och för sig inget armband. Fast ändå. Enheten är en liten rund bricka, inte mycket större än ett mynt, som man kan bära på kroppen på olika sätt. Man kan bland annat ha den som en nyckelring eller ha den fastklämd på kläderna, men det går också att sätta fast den i ett armband som ingår. Shine är gjord av anodiserad aluminium, men är vattenskyddad och tål till och med ett dopp i poolen.

Överst på Shine sitter 12 små lysdioder som har två syften. Trycker man på enheten två gånger får man först information om hur nära man är att nå sitt dagliga aktivitetsmål, och sedan visas klockslaget med bara de små LED-lamporna. Det är riktigt tufft …

Själva installationen av Shine är busenkel. Man bara hämtar den tillhörande appen, anger personlig information och avslutar med att berätta för Shine om man är ”kinda active”, ”pretty active” eller ”very active”. Anslutningen mellan Shine och telefonen upprättas genom att man placerar brickan fysiskt på en cirkel på skärmen, så kopplas de ihop. Att ha ett sådant gränssnitt är smått genialt, men det är också en gimmick för det påverkar naturligtvis inte anslutningen om Shine inte ligger precis ovanpå skärmen.

Shine-appen är relativt överskådlig. Hemskärmen visar aktuell dag och en cirkel som talar om hur många procent av det dagliga målet som uppnåtts. Samt hur lång tids aktivitet man saknar sammanlagt för att nå målet. Under cirkeln visar en graf vilken tid på dagen man har varit mest aktiv, och under grafen finns en ikon med ytterligare information om varje aktivitet som Shine har registrerat.

Shine kan mäta antal steg, inklusive hur långt avstånd man har tillryggalagt och antalet förbrända kalorier, och dessutom kan den mäta specifika aktiviteter som cykling, simning, tennis, fotboll, etc. I inställningarna ska man ange vilket slags aktivitet man ska mäta, och man påbörjar aktiviteten genom att trycka tre gånger på Shine-enheten. Sömn registreras automatiskt. Som nämnts ovan fungerar Shine som klocka också, men tyvärr har den inga alarmfunktioner.

Slutsats
Misfit Shine är en ganska så simpel produkt, som kan allt nödvändigt men inte så mycket mer. Vi saknar framför allt en möjlighet att ställa in smarta påminnelser. Å andra sidan är Shine användarvänlig och mycket flexibel. Appen ger en bra överblick och är lätt att sköta, och själva enheten tar nästan ingen plats alls och kan bäras överallt – till och med när man simmar eftersom den är vattentät. Designen är mycket tilltalande och att bära Shine till vardags känns som att gå runt med ett designat smycke. Med tanke på att priset är näst lägst av alla testdeltagare tvekar vi inte att utse Misfit Shine till testets Bästa köp.

shine_app

annons
annons
 • Stöder: iPhone 4S och senare, Samsung Galaxy S4 + Note 3 och senare, HTC One, Nexus 4 och senare
 • Storlek: 27,5 mm (diameter), 10 g
 • Trådlöst och batteri: Bluetooth 4.0, utbytbart knappbatteri, 4 månaders batteritid
 • Pris: 1 000 kr
 • misfitwearables.com
Pris: 1000 kr
PlusLiten och lätt enhet som kan bäras överallt och som till och med ser bra ut. Appen är lättanvänd och Shine bjuder dessutom på ett par kul trick.
MinusDet dräller inte av smarta funktioner i Shine, och så kan man tröttna på att hålla den tätt intill telefonen för att den ska synkroniseras.
  5 smarta armband Håller ordning på livet
  Läs inledningen till testet
  Också i detta test:
  Fitbit Flex
  Budgetvarianten
  Visar hur viktigt det är att appen som ingår är inbjudande och överskådlig. Vilket den tyvärr inte är här.
  Samsung Galaxy Gear Fit
  Bra idé, nästan hela vägen
  Samsung Galaxy Gear Fit verkar först vara rena drömmen som smart armband, men saknar ett par viktiga funktioner.
  Garmin Vivofit
  För fitness-nördar
  Det är bra att det här armbandet har en egen display, den tillhörande appen kräver tillvänjning.
  Jawbone UP 24
  Vi är bitna
  Jawbone UP 2 är ett exempel på hur bra det kan bli när stil och funktion jobbar ihop.
  Har du något att tillägga?
  Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
  annons

  Läs också

  Speedy Gonzales

  Sony a9 II lockar sportfotografer med världens bästa autofokus.

  Sennheiser spelar säkert i ANC-klassen

  Sennheiser spelar säkert. En redan välfungerande modell är uppdaterad med variabel brusreducering och röststyrning. Gränssnittet har däremot blivit lite rörigt.

  Överlägsna öronproppar

  Jabra Elite 75t är marknadens bästa trådlösa hörlurar utan aktiv brusreducering.

  OLED och Ambilight gör susen!

  Philips 65OLED804 kombinerar kontrasten från OLED med Ambilight-omgivningsljus, vilket definitivt bidrar till att höja stämningen. Ljudet är dessutom förvånansvärt bra.

  Superstark kontrast!

  Panasonics billigaste OLED-TV erbjuder superstarka bildprestanda till ett attraktivt pris.

  Superb allroundkamera

  Lyckade Nikon Z50 visar varför inte alla behöver en proffskamera.

  Spelljud i lyxklassen

  Vad får man om man lägger en tusenlapp extra eller två på ett par gaming-hörlurar? Först och främst bättre ljud.

  Här är smartklockan du ska välja om du kör Android

  Samsung Galaxy Watch Active 2 är det närmaste Samsung någonsin har kommit en smartklocka som är lika bra som Apple Watch. Men som man brukar säga: nära skjuter ingen hare …

  Hörlurar med lyxkänsla

  Bowers & Wilkins slarvar inte med byggkvaliteten när de introducerar sin nya trådlösa toppmodell PX7. Med brusreducering.

  Äntligen en 4K DLP-projektor vi gillar

  Äkta 4K eller inte, BenQ W5700 har en knivskarp bild med film.