Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Toshiba 55WL768N

3D med stil

Det har varit tyst om Toshiba ett tag men nu gör de comeback med skärmar som designats av Jacob Jensen. En 55-tums Full-HD-toppmodell med 3D är spännande saker!

Publicerad 2011-02-23 - 17:41
Toshiba 55WL768N
Marius

Toshiba är ett väldigt starkt märke i Europa men har aldrig riktig lyckats ta sig upp till försäljningstoppen här i Norden där koreanerna har dominerat de senaste åren. Med den här modellen har de däremot tagit sig upp till designtoppen, och det verkar som om de lånat det bästa från konkurrenterna när de placerat ut kontakter och anslutningar. Någon avancerad nät-TV är det inte, men den har gott om anslutningar och är 3D-kompatibel.
Bildkvalitet
Toshiba har en superb ljusstyrka som gör bilden väldigt levande och skarp, och kontrasten är mycket god. Däremot har panelen stora problem med så kallad hotspotting i mörka scener, där irriterande ljusfläckar förstör bildkvaliteten och upplevelsen. Med vanliga, ljusa TV-program och sport är det inga problem. Men någon optimal filmskärm för mörka scener är det inte. Detta förstärks ytterligare av att det spegelblanka frontglaset orsakar mycket reflexer, vilket gör att skärmen passar mindre bra för TV-tittande om man har många starka lampor och andra ljuskällor i rummet. Rörelsekompensationen fungerar bra för det mesta, men vi kan fortfarande skönja lite hackning i de mest krävande scenerna. Fast det bevarar faktiskt lite av filmkänslan med 24p-material, och det kanske ska vara så? Skärpan är ändå väldigt bra med sport på HD-kanaler, även under snabba rörelser. Rent bildmässigt har vi inga stora klagomål bortsett från hotspottingen, och det går ganska fort att få en bra bild med menysystemets bildlägen. Lite fintrimning av färgmättnad och kontrastnivå i förhållande till rummets belysning och typ av TV-material var allt som behövdes för att vi skulle lyckas. Fabriksinställningarna är dock inte dumma alls för de som inte kan eller orkar ställa in alla bildparametrar.

Ljud & Bild tycker

Superbild direkt ur kartongen. Jämn ljusfördelning. Bra svärta och kontrast. Tunt ljud.

Också i detta test:

Test av 6 stora TV-apparater

LG 50PX950

Välutrustad plasma

LG:s nya plasmaskärm är en toppmodell i ordets rätta bemärkelse. 50PX950N har gott om anslutningar och stöder dessutom 3D.

blank
Bra svärta och jämna färger. Välutrustad.
blank
Aningen hackiga rörelser.
Läs hela testet

Panasonic TX-P50V20

Suverän sportskärm

Panasonics näst bästa TV är ett bra köp för den som klarar sig utan 3D.

blank
Naturlig och färgsprakande bild. Jämna rörelser.
blank
Ljusstyrkan hade kunnat vara bättre.
Läs hela testet

Sony KDL-55EX500

Dunderbra allroundare

Det fokuseras mycket på LED-baserade LCD-skärmar nu för tiden men Sonys EX-modell ligger inte efter när det gäller kvalitet, även om den har traditionell bakbelysning.

blank
Superbild direkt ur kartongen. Jämn ljusfördelning. Bra svärta och kontrast.
blank
Tunt ljud.
Läs hela testet

Samsung UE55C6705

Läcker och genomtänkt

Samsungs populära 6-serie gör sig bra i stort format. UE55C6705 har en inbjudande design och en användarvänlighet som gör den lätt att tycka om.

blank
Användarvänlig. Bra filmläge.
blank
Överdrivet standardläge. Mörka scener gror igen.
Läs hela testet

Philips 52PFL5605H

Mjuka rörelser

Philips långa erfarenhet av rörelsekompensation gör den här TV:n till ett bra val för snabba sportsändningar.

blank
Bra kontrast och ljusstyrka. Bra svärta.
blank
Krångligt menysystem.
Läs hela testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Knivskarp OLED-TV från Sony

Ny fullträff från Samsung

Spelarens våta dröm?

LG:s nya OLED höjer ribban

Här är LG:s utmanare till Samsung The Frame och The Serif

Mycket bild för pengarna

Rulla till toppen