Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Panasonic TX-P50V20

Suverän sportskärm

Panasonics näst bästa TV är ett bra köp för den som klarar sig utan 3D.
Ljud & Bild tycker
Naturlig och färgsprakande bild. Jämna rörelser.
Ljusstyrkan hade kunnat vara bättre.
Specifikationer

50-tums plasma, 1920 x 1080
MPEG4-mottagare
4 HDMI, 2 USB
Skype Videochat

Panasonic är i ropet med sina plasmaskärmar nu för tiden, men tills 2011-modellerna dyker upp i butikerna får vi nöja oss med fjolårsmodellen V20. Den har inbyggd TV-mottagare för de flesta plattformar (DVB-T/C/S), inklusive kabel-TV och parabol från Canal Digital, så att programkortet kan sättas direkt i TV:n. och det är inte säkert att du kommer att sakna din PVR heller. Sticker du in en USB-hårddisk i sidan på TV:n så har Panasonic nämligen en inspelningsfunktion som kan pausa och spela in program, samt buffrar programmet så att du kan spola tillbaka om du missar något.
Användning
50V20 har även internetanslutning, men mest intressant är Skype-funktionen som ger tillgång till videosamtal via nätet. Detta kräver dock att du köper till ett separat paket med kamera och mikrofon. När det gäller användarvänlighet är menyerna enkla att förstå sig på men de olika funktionerna är utspridda över många olika menyer i stället för samlade under en enda huvudmeny.
Bildkvalitet
Panasonics plasmaskärm har en väldigt hög bildkvalitet, med naturliga och nyanserade färger. Skärmen har mycket fina fabriksinställningar och kräver inga större justeringar för att bilden ska bli bra. THX-inställningen för film är den bästa, men även standardläget är överraskande bra. Skärpan och kontrasten är inte lika markerad på en del av testets LCD-skärmar, och ger inte lika stor wow-effekt första gången du ser den. Bilden har däremot en utmärkt balans, med en förbluffande mängd detaljer från mörka till ljusa partier. Panasonic har också väldigt exakta graderingar i gråtonerna från svart till vitt. Dessa egenskaper gör att 50V20 är mitt i prick till sportsändningarna. Våra inspelade vintersportprogram visas med ordentligt tryck i färgerna, utan att det går ut över de små detaljerna. Nyanserna mellan skogen och skidåkarna markeras bättre här än på samtliga övriga testdeltagare. 50V20 är också väldigt bra på rörelser. Även i snabba panoreringar lyckas den hålla bilden i schack utan att orsaka störande flimmer eller eftersläpningar. Vi kan följa spänningen i skidspåret i lugn och ro och slipper bli distraherade av att TV:n inte hänger med i svängarna. Rent allmänt präglas 50V20 av plasmapanelens styrkor och svagheter. Ljusstyrkan är fortfarande begränsad jämfört med LED-skärmarna, och särskilt Toshiba-TV:n känns klart mer ljusstark i upplysta rum. Jämfört med Toshibas spegelblanka skärm är 50V20 däremot betydligt mindre drabbad av reflektioner. Den har också en bättre synvinkel, så att du kan sitta ut mot sidan utan att bilden ändrar karaktär.
Ljudkvalitet
Inte heller Panasonic har en speciellt engagerande ljudkvalitet, även om den är långtifrån värst i detta sällskap. Ljudet har lite mer fyllighet och bas än vad vi hör från Samsung och LG. 50V20 har däremot inte lika klart och fint ljud som Toshiba, fast tillräckligt för att man ska klara sig utan separat ljudanläggning när man tittar på nyheter och underhållning.

Också i detta test:

LG 50PX950

Välutrustad plasma

LG:s nya plasmaskärm är en toppmodell i ordets rätta bemärkelse. 50PX950N har gott om anslutningar och stöder dessutom 3D.

Bra svärta och jämna färger. Välutrustad.
Aningen hackiga rörelser.

Toshiba 55WL768N

3D med stil

Det har varit tyst om Toshiba ett tag men nu gör de comeback med skärmar som designats av Jacob Jensen. En 55-tums Full-HD-toppmodell med 3D är spännande saker!

Superbild direkt ur kartongen. Jämn ljusfördelning. Bra svärta och kontrast.
Tunt ljud.

Sony KDL-55EX500

Dunderbra allroundare

Det fokuseras mycket på LED-baserade LCD-skärmar nu för tiden men Sonys EX-modell ligger inte efter när det gäller kvalitet, även om den har traditionell bakbelysning.

Superbild direkt ur kartongen. Jämn ljusfördelning. Bra svärta och kontrast.
Tunt ljud.

Samsung UE55C6705

Läcker och genomtänkt

Samsungs populära 6-serie gör sig bra i stort format. UE55C6705 har en inbjudande design och en användarvänlighet som gör den lätt att tycka om.

Användarvänlig. Bra filmläge.
Överdrivet standardläge. Mörka scener gror igen.

Philips 52PFL5605H

Mjuka rörelser

Philips långa erfarenhet av rörelsekompensation gör den här TV:n till ett bra val för snabba sportsändningar.

Bra kontrast och ljusstyrka. Bra svärta.
Krångligt menysystem.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.