Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips 52PFL5605H

Mjuka rörelser

Philips långa erfarenhet av rörelsekompensation gör den här TV:n till ett bra val för snabba sportsändningar.

Skrivet av / 2011-02-23 - 17:41
Philips 52PFL5605H
Marius

Philips var kanske de som uppfann begreppet rörelsekompensation, de har levererat mjuka och jämna bilder ända sedan tjock-TV:ns glansdagar. I dessa HD-tider är det kanske ännu viktigare eftersom detaljer visas med en otrolig skärpa och djupeffekt. Philips fortsätter med sin avrundade design även i den här modellen, som ser snäll ut med sina mjuka linjer. Det ingår ett läckert och vridbart bordsstativ i glas som standard. TV:n har inte all världens anslutningar och finesser men fungerar fint för alla som vill ha en bra allround-TV.
Användning
Den inledande inställningsguiden gör det enkelt att ställa in bilden efter personlig smak och att koppla in externa enheter. Menysystemet är långtifrån användarvänligt och menyerna är överlag trassliga och oöverskådliga och det behövs många knapptryckningar innan man kommer dit man vill. Den ”tvålformade” fjärrkontrollen känns också väldigt designad, användarvänligheten och funktionaliteten har offrats för utseendets skull.
Bildkvalitet
Som vanligt försöker Philips installationsmenyer övertyga oss om att mer är bättre, när vi blir ombedda att välja mellan två bildhalvor. Men vi vet att de mest måttfulla inställningarna faktiskt ger ett bättre resultat. Med TV:n i standardläge går vi omedelbart in i menyerna och stänger av eller reducerar de allra flesta funktionerna. Vi gillar att börja från början och prova funktionerna en efter en. Denna gedigna 52-tummare är skoningslös och visar allt fullständigt obeslöjat även med måttfulla inställningar. Lite svulstig kontrast och övermättade färger rättas snabbt till i menysystemet och vi fortsätter sedan med att utforska de mer avancerade finesserna. Detta är en smaksak där personliga preferenser avgör det slutliga resultatet, men man får en väldigt bra och brusfri bild om man minimerar effekten av bildfunktionerna. Skärmen har bra egenskaper och panelen en jämn och fin ljusdistribution över hela ytan. Synvinkeln är också väldigt bra, vilket gör TV:n familjevänlig. LED-bakljuset ger också ett bra kontrastomfång och skärmen har faktiskt en imponerande svärta. Det innebär att den också passar bra till film.
Ljudkvalitet
Philips ljud är inget att hurra för, basen är tunn och det är ingen vidare fart i övertonerna heller. Ljudet känns lite ”instängt” och inte särskilt engagerande. Men när det är sagt bör vi påpeka att Philips inte är sämre än genomsnittet när det gäller ljudkvalitet.

Ljud & Bild tycker

Bra kontrast och ljusstyrka. Bra svärta. Krångligt menysystem.

Också i detta test:

Test av 6 stora TV-apparater

LG 50PX950

Välutrustad plasma

LG:s nya plasmaskärm är en toppmodell i ordets rätta bemärkelse. 50PX950N har gott om anslutningar och stöder dessutom 3D.

Bra svärta och jämna färger. Välutrustad.
Aningen hackiga rörelser.
Läs hela testet

Panasonic TX-P50V20

Suverän sportskärm

Panasonics näst bästa TV är ett bra köp för den som klarar sig utan 3D.

Naturlig och färgsprakande bild. Jämna rörelser.
Ljusstyrkan hade kunnat vara bättre.
Läs hela testet

Toshiba 55WL768N

3D med stil

Det har varit tyst om Toshiba ett tag men nu gör de comeback med skärmar som designats av Jacob Jensen. En 55-tums Full-HD-toppmodell med 3D är spännande saker!

Superbild direkt ur kartongen. Jämn ljusfördelning. Bra svärta och kontrast.
Tunt ljud.
Läs hela testet

Sony KDL-55EX500

Dunderbra allroundare

Det fokuseras mycket på LED-baserade LCD-skärmar nu för tiden men Sonys EX-modell ligger inte efter när det gäller kvalitet, även om den har traditionell bakbelysning.

Superbild direkt ur kartongen. Jämn ljusfördelning. Bra svärta och kontrast.
Tunt ljud.
Läs hela testet

Samsung UE55C6705

Läcker och genomtänkt

Samsungs populära 6-serie gör sig bra i stort format. UE55C6705 har en inbjudande design och en användarvänlighet som gör den lätt att tycka om.

Användarvänlig. Bra filmläge.
Överdrivet standardläge. Mörka scener gror igen.
Läs hela testet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

  • Prova LB+ i 14 dagar
    Bara 14:-

    Förnyas efter 14 dagar, ingen bindningstid.

  • LB+ Total i 12 mån
    Bara 125 kr/mnd

    Du sparar 288 :-

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Samsung TQ98Q80C: Kingsize TV!

Prisvärd MiniLED-TV

Samsung möter LG i OLED-duell

Samsungs nya OLED-TV imponerar

Perfekt utomhus-TV

Sonys MiniLED-TV gör en träffsäker comeback

Rulla till toppen