Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

: Philips 52PFL5605H

Mjuka rörelser

Philips långa erfarenhet av rörelsekompensation gör den här TV:n till ett bra val för snabba sportsändningar.

Publicerad 2011-02-23 - 17:41
Philips 52PFL5605H
Marius Senaste artiklar:
Marius

Philips var kanske de som uppfann begreppet rörelsekompensation, de har levererat mjuka och jämna bilder ända sedan tjock-TV:ns glansdagar. I dessa HD-tider är det kanske ännu viktigare eftersom detaljer visas med en otrolig skärpa och djupeffekt. Philips fortsätter med sin avrundade design även i den här modellen, som ser snäll ut med sina mjuka linjer. Det ingår ett läckert och vridbart bordsstativ i glas som standard. TV:n har inte all världens anslutningar och finesser men fungerar fint för alla som vill ha en bra allround-TV.
Användning
Den inledande inställningsguiden gör det enkelt att ställa in bilden efter personlig smak och att koppla in externa enheter. Menysystemet är långtifrån användarvänligt och menyerna är överlag trassliga och oöverskådliga och det behövs många knapptryckningar innan man kommer dit man vill. Den ”tvålformade” fjärrkontrollen känns också väldigt designad, användarvänligheten och funktionaliteten har offrats för utseendets skull.
Bildkvalitet
Som vanligt försöker Philips installationsmenyer övertyga oss om att mer är bättre, när vi blir ombedda att välja mellan två bildhalvor. Men vi vet att de mest måttfulla inställningarna faktiskt ger ett bättre resultat. Med TV:n i standardläge går vi omedelbart in i menyerna och stänger av eller reducerar de allra flesta funktionerna. Vi gillar att börja från början och prova funktionerna en efter en. Denna gedigna 52-tummare är skoningslös och visar allt fullständigt obeslöjat även med måttfulla inställningar. Lite svulstig kontrast och övermättade färger rättas snabbt till i menysystemet och vi fortsätter sedan med att utforska de mer avancerade finesserna. Detta är en smaksak där personliga preferenser avgör det slutliga resultatet, men man får en väldigt bra och brusfri bild om man minimerar effekten av bildfunktionerna. Skärmen har bra egenskaper och panelen en jämn och fin ljusdistribution över hela ytan. Synvinkeln är också väldigt bra, vilket gör TV:n familjevänlig. LED-bakljuset ger också ett bra kontrastomfång och skärmen har faktiskt en imponerande svärta. Det innebär att den också passar bra till film.
Ljudkvalitet
Philips ljud är inget att hurra för, basen är tunn och det är ingen vidare fart i övertonerna heller. Ljudet känns lite ”instängt” och inte särskilt engagerande. Men när det är sagt bör vi påpeka att Philips inte är sämre än genomsnittet när det gäller ljudkvalitet.

Ljud & Bild tycker

Bra kontrast och ljusstyrka. Bra svärta. Krångligt menysystem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen