Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Samsung UE55C6705

Läcker och genomtänkt

Samsungs populära 6-serie gör sig bra i stort format. UE55C6705 har en inbjudande design och en användarvänlighet som gör den lätt att tycka om.
Ljud & Bild tycker
Användarvänlig. Bra filmläge.
Överdrivet standardläge. Mörka scener gror igen.
Specifikationer

55-tums LED-LCD, 1920 x 1080
MPEG4-mottagare
4 HDMI

Av alla testets skärmar är det nog Samsungs läckerbit som passar bäst för väggmontering. Alla kontakterna på baksidan är riktade nedåt och åt sidan och om du köper till Samsungs eget väggfäste kan TV:n hängas tätt intill väggen. Samsung har bra koll på användarvänligheten också. Medan flera av testdeltagarna kan kännas irriterande, eftersom det behövs många knapptryckningar för att göra det man vill, har Samsung jobbat mycket med att göra sina skärmar enkla att använda. Alla funktioner är logiskt lokaliserade och det behövs bara ett fåtal tryckningar för att utföra den operation du vill.
Bildkvalitet
Samsung brer på ganska så ordentligt med sina fabriksinställningar i den här apparaten. Standardbildläget har en kall färgtemperatur vilket ger bilden ett blåaktigt skär och kontrasten är väldigt överdriven. Resultatet är en lite hård och urlakad bild där de små detaljerna får ge vika för de stora skillnaderna mellan ljust och mörkt. På våra inspelade sportfilmer från vinter-OS ser vi att bilden blir ganska så igenvuxen och mörk i skogar och buskar, medan snön är kritvit utan nyanser. Skärpan är också för hög, vilket betyder en ganska så grovkornig och överprocessad bild. Inte den bästa utgångspunkten för skidor och vintersport, alltså. Å andra sidan behövs det inget hokus pokus att ställa in bilden. Gå in i menysystemet och stäng av de dynamiska inställningarna samt välj en varm färgton, så ser bilden genast mer naturlig ut. Vi tyckte också att det var nödvändigt att reducera kontrasten markant. Du kan också välja filmläget och höja ljusstyrkan lite när du tittar på sport på dagtid.
Ljudkvalitet
Samsung-skärmen får betala lite för sitt stiliga utseende, vilket hörs på ljudet. Utan plats för ordentliga högtalare är ljudet väldigt tunt och spinkigt. Kommentatorernas röster är tunna och man hör knappt publikens hejarramsor.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

LG 50PX950

Välutrustad plasma

LG:s nya plasmaskärm är en toppmodell i ordets rätta bemärkelse. 50PX950N har gott om anslutningar och stöder dessutom 3D.

Bra svärta och jämna färger. Välutrustad.
Aningen hackiga rörelser.

Panasonic TX-P50V20

Suverän sportskärm

Panasonics näst bästa TV är ett bra köp för den som klarar sig utan 3D.

Naturlig och färgsprakande bild. Jämna rörelser.
Ljusstyrkan hade kunnat vara bättre.

Toshiba 55WL768N

3D med stil

Det har varit tyst om Toshiba ett tag men nu gör de comeback med skärmar som designats av Jacob Jensen. En 55-tums Full-HD-toppmodell med 3D är spännande saker!

Superbild direkt ur kartongen. Jämn ljusfördelning. Bra svärta och kontrast.
Tunt ljud.

Sony KDL-55EX500

Dunderbra allroundare

Det fokuseras mycket på LED-baserade LCD-skärmar nu för tiden men Sonys EX-modell ligger inte efter när det gäller kvalitet, även om den har traditionell bakbelysning.

Superbild direkt ur kartongen. Jämn ljusfördelning. Bra svärta och kontrast.
Tunt ljud.

Philips 52PFL5605H

Mjuka rörelser

Philips långa erfarenhet av rörelsekompensation gör den här TV:n till ett bra val för snabba sportsändningar.

Bra kontrast och ljusstyrka. Bra svärta.
Krångligt menysystem.
forfatter
Av

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.