testPhilips 65PFL9708

Djup och realism

Philips efterlängtade 9000-serie har en extremt skarp bild. Mycket bättre än så här kan det inte bli!
Ljud & Bild tycker
Philips 65PFL9708 har en stor och knivskarp bild som ingen vanlig Full-HD kan mäta sig med. Ljudet och skötseln är också bra. Detta är utan tvekan en kostsam TV, men jämfört med andra 4K-modeller har den ett förhållandevis bra pris.
Även om upplösningen är helt grym så är detta en konventionell kant-LED-LCD med den teknikens styrkor och svagheter. De allra kräsnaste bildfantasterna kommer nog att sakna svärtan i de bästa bak-LED- och plasmaskärmarna.
Specifikationer
  • 65-tums LED-LCD, 3840 x 2160
  • DVB-T2/C/S2
  • 4 HDMI, 2 USB
  • Ultra Pixel HD-uppskalning
  • Philips Smart TV
  • Ambilight
  • Pris: 45 000 kr
forfatter

TV-apparater med 4K – eller Ultra-HD, som det också kallas – är det allra senaste på TV-fronten och har fyra gånger högre upplösning än vanlig Full-HD. Nya 9000-serien har Ambilight-omgivningsljus samt Philips egen Ultra Pixel HD-bildbehandling. Den kommer väl till pass när bilden ska blåsas upp till 65 tum.

Användning och finesser
Philips har jobbat hårt med att piffa upp smart-delen i årets modeller och har stoppat i den populära Netflix-appen. Spotify-app ska också vara på gång längre fram i år.

Användarmässigt är TV:n enkel att sköta, även om pekfjärrkontrollen inte alltid fungerar lika mjukt som vi hade velat. Plus i kanten för en enkel och fin installationsmeny där du väljer ljud och bild efter dina egna preferenser.

Bildkvalitet
65PFL9708 har allt som behövs för att även vanligt full-HD-material ska visas med gnistrande 4K-skärpa. Bildbehandlingen analyserar bilden och lägger till de extra pixlarna samtidigt som den optimerar färgerna och konturskärpan. Dessutom läggs extra bildramar till (genom så kallad extrapolering) för att jämna ut rörelser. Bilden ser onekligen