Search
Generic filters

test : Philips 65PFL9708

Djup och realism

Philips efterlängtade 9000-serie har en extremt skarp bild. Mycket bättre än så här kan det inte bli!

Ljud & Bild tycker

Philips 65PFL9708 har en stor och knivskarp bild som ingen vanlig Full-HD kan mäta sig med. Ljudet och skötseln är också bra. Detta är utan tvekan en kostsam TV, men jämfört med andra 4K-modeller har den ett förhållandevis bra pris.
Även om upplösningen är helt grym så är detta en konventionell kant-LED-LCD med den teknikens styrkor och svagheter. De allra kräsnaste bildfantasterna kommer nog att sakna svärtan i de bästa bak-LED- och plasmaskärmarna.
 • 65-tums LED-LCD, 3840 x 2160
 • DVB-T2/C/S2
 • 4 HDMI, 2 USB
 • Ultra Pixel HD-uppskalning
 • Philips Smart TV
 • Ambilight
 • Pris: 45 000 kr
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 45000 kr

TV-apparater med 4K – eller Ultra-HD, som det också kallas – är det allra senaste på TV-fronten och har fyra gånger högre upplösning än vanlig Full-HD. Nya 9000-serien har Ambilight-omgivningsljus samt Philips egen Ultra Pixel HD-bildbehandling. Den kommer väl till pass när bilden ska blåsas upp till 65 tum.

Användning och finesser
Philips har jobbat hårt med att piffa upp smart-delen i årets modeller och har stoppat i den populära Netflix-appen. Spotify-app ska också vara på gång längre fram i år.

Användarmässigt är TV:n enkel att sköta, även om pekfjärrkontrollen inte alltid fungerar lika mjukt som vi hade velat. Plus i kanten för en enkel och fin installationsmeny där du väljer ljud och bild efter dina egna preferenser.

Bildkvalitet
65PFL9708 har allt som behövs för att även vanligt full-HD-material ska visas med gnistrande 4K-skärpa. Bildbehandlingen analyserar bilden och lägger till de extra pixlarna samtidigt som den optimerar färgerna och konturskärpan. Dessutom läggs extra bildramar till (genom så kallad extrapolering) för att jämna ut rörelser. Bilden ser onekligen imponerande ut i standardläget, och även om säkert vissa puritaner skulle rynka på näsan över överdriven skärpa och färgmättnad så är wow-effekten enorm. Det känns nästan som om man kan sträcka ut handen och röra vid skådespelarna – och då snackar vi fortfarande om vanlig 2D!

Philips har också ett filmläge, samt kalibrerade ISF-lägen för natt och dag. Med dem blir bilden betydligt mer naturlig att titta på, samtidigt som djupkänslan blir ännu bättre.

Tack vare 4K-upplösningen kan Philips-TV:n visa 3D-bild i Full-HD-upplösning med flimmerfria, polariserande glasögon. Vi kollade på 3D-versionen av Star Trek: Into Darkness och kan avslöja att det såg löjligt bra ut.

Bildpanelen i 65PFL9708 har vanlig kant-LED-belysning vilket i praktiken gör att svärtan i levande bilder begränsas en smula. Philips använder dock sin Micro Dimming Pro-teknik för att justera ljuset aktivt efter ljusnivån i rummet, och lyckas ändå få bra kontrast, ljusstyrka och svärta efter förhållandena. Jämfört med 4K-rivalen från Sony är det ändå tydligt att Philips har valt ett något blankare frontglas som har större spegeleffekt i mörka rum.

Ljudkvalitet
Philips tycks ha varit extra flitiga med ljudet också i den här TV:n. Det finns gott om bas, och både dialog, musik och ljudeffekter framträder tydligt. Ljudbildens storlek når inte riktigt upp till Sonys superstarka ljudsystem, men är klart bättre än i de billigare testdeltagarna.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
  Också i detta test:
  Sharp LC-80LE857E - Om 65 tum är för litet
  Sharps nyaste kreation tar sikte på dig som aldrig kan få för stor bild! Här snackar vi om en 80-tums TV som kan ersätta projektorn för hemmabio, sport och spel.
  Panasonic TX-P65VT60 - Konungens återkomst?
  Panasonics plasmaskärmar har varit herre på täppan länge när det gäller bildkvalitet, och 65VT60 är ingen besvikelse.
  Philips 55PFL8008S/12 - Svart sammet
  Philips ställer upp med en stilig blanksvart TV som har en imponerande svärta för att vara LED …
  LG 47LA667V - Vit utmanare
  Koreanska LG fortsätter att vara Samsungs svåraste rival, med massor av smarta och välutrustade TV-apparater.
  Sony KD-65X9005 - Knivskarp dröm-TV
  Sonys 4K-TV är definitivt en av årets grymmaste TV-apparater!
  Samsung UE55F8505 - Linjeläcker smart-TV
  Koreanska Samsung vilar minsann inte på sina lagrar. I år har de till och med släppt en designvariant av deras designmodell!
  Samsung UE46F6515 - Mycket för pengarna
  Du behöver inte köpa Samsungs dyraste TV för att komma åt smarta finesser. Många av godbitarna finns i den betydligt billigare – och nästan lika ståtliga – 6-serien.
  Samsung PS64F8505 - Mörkrets furste
  Samsungs nya plasma har det bästa av två världar: extrem bild och bra smart-funktioner. Detta är en TV vi verkligen kan rekommendera ...
  Sony KDL-55W805/807 - Bra på det mesta
  Sony har satsat stora resurser på sina 4K-modeller det senaste året, men det hindrar dem inte från att introducera intressanta Full-HD-apparater. Och KDL-55W805 är definitivt en spännande representant för sin prisklass!

  Läs också

  Denons jubileumsspelare kan behandla dina skivor med kärlek i många år framöver. Men streaming får kalla handen.
  Vi frågade och ni läsare svarade. Med nästan 4 500 röster är det iPhone 11 som vinner kamerablindtestet.
  Samsung HW-Q950T är den senaste toppmodellen – och minsann ingen besvikelse. Den här soundbar-högtalaren är det krut i!
  Sonus faber Lumina III är det självklara valet av högtalare för mindre rum.
  Tack vare saftig kontrast och färgsprakande Ambilight-ljus ger Philips OLED805 riktigt häftiga bildupplevelser.
  OnePlus 8T är en kompromiss. Därför bör man hålla tungan rätt i mun om man överväger ett köp. För de flesta är OnePlus 8T en av de bästa mobiltelefonerna på marknaden, men användare som har specifika behov bör leta efter något annat.
  Äntligen ett mesh-nätverk med Wi-Fi 6 som vanligt folk kan ha råd med. Är det bara att spänna fast säkerhetsbältet och göra sig beredd på superhastigheter?
  Nyson Lightcycle Morph är helt ensam i sitt slag. Den kan det mesta, men är dålig på att samarbeta.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Philips OLED805 (65OLED805)

  Riktpris: 320000 kr En riktig färgbomb

  TCL C815 (65C815)

  Riktpris: 12000 kr Fräck och fräsch budget-TV

  Panasonic HZ2000 (TX-65HZ2000E)

  Riktpris: 45000 kr Mästarnas mästare

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Riktpris: 80000 kr Knivskarp dröm-TV
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!