Search
Generic filters

Sony KDL-46HX753

Sony KDL-46HX753

Bäst där det gäller

Tillhör du dem som sätter bildkvaliteten i främsta rummet så är Sony-skärmen det solklara valet av de här sex.

Detaljerad svärta Jämn färgåtergivning
Mager smartportal
Bästa priser

Sony har en lång tradition av att bygga bra budget-TV-apparater. 753-serien är en något enklare utgåva av den populära 853-serien, och KDL-46HX753 är alltså en mindre kusin till KDL-55HX853 som vi utsåg till testvinnare i sin klass tidigare i år. Och det finns klara familjelikheter mellan de båda: KDL-46HX753 har tveklöst testets mest välbalanserade bild, och kan faktiskt tillfredsställa även dem som är riktigt kräsna när det gäller bildkvalitet. Sony-skärmen har en fenomenal skärpa och jättestark kontrast utan att överdriva, och det behövs inga stora förändringar i bildmenyn för att få en utomordentligt naturlig bild. Svärtan är ordentligt kolsvart, men mest imponerande är hur Sony lyckas hämta fram fler detaljer i mörka scener än merparten av konkurrenterna. Här finns det dessutom mindre problem med ojämn bakbelysning än hos Samsung och Philips. Sony-skärmen är mycket bra på rörelser också, och bevarar skärpan även när det går undan rejält, oavsett om man sätter den på svåra prov med sport eller halsbrytande actionfilmer.

Ljudkvalitet
Ljudet från Sony-skärmen är inte våldsamt stort, och saknar lite av fylligheten i Panasonic TX-L47DT50. Röster är tunna och du behöver inte vrida upp volymen mycket för att det ska bli en smula ansträngande att lyssna på. Med så bra bild är det synd att Sony inte har ansträngt sig lite hårdare med ljudet.

Användning och finesser
Rent användarmässigt är Sony-skärmen en ganska så okomplicerad historia, med en standardfjärr och ett menysystem som börjar bli moget för en ansiktslyftning. Av och till kan det vara lite krångligt att hitta fram till rätt meny. När det gäller smarttjänster får Sonys TV se sig besegrad av LG, Philips och Samsung, här finns inte mycket spännande att nämna.

Slutsats
KDL-46HX753 har inte direkt det mest spännande utseendet, och när det gäller funktioner saknar den lite jämfört med de koreanska utmanarna från LG och Samsung. Men när det handlar om bildkvalitet ligger Sony ändå en noslängd före, och det räcker för att KDL-46HX753 ska lägga beslag på en knapp men ändå välförtjänt seger.

Sony-skärmen har en enkel design med en ganska så tjock synlig plastram runt panelen. Det minimalistiska kromade bordsstativet kan vinklas svagt uppåt – praktiskt om TV:n ska stå på en låg bänk. 

Fakta

 • 46-tums LCD-LED-TV
 • 1920 x 1080-upplösning
 • 4 HDMI
 • Sony-portal

Pris

14000 :-

Bästa priser

  46/47-tums LCD-TV Kompletta TV-upplevelser
  Också i detta test:
  Toshiba 46TL963
  Mycket för pengarna
  Det har varit tyst från Toshiba ett tag men nu är japanerna tillbaka med en ny serie som har bra specifikationer och fina priser.
  LG 47LM760
  47LM760 är en mycket välutrustad TV med marknadens bästa smart-fjärrkontroll, men den saknar lite bildkvalitet jämfört med allra bästa.
   data-srcset
  Philips 47PFL6007
  Philips är tillbaka i fin form med den här smala och kompetenta budgetskärmen.
  Panasonic TX-L47DT50Y
  Tjusiga färger
  Panasonics plasmaskärmar är berömda för sin fina bildkvalitet, men i år har japanerna bestämt sig för att konkurrera med Samsung och LG på deras hemmabana genom att släppa nya LED-skärmar.
  Samsung UE46ES6805
  Samsungs 6-serie är inte bara läcker att titta på, den ger också den mest kompletta smart-upplevelsen av alla i testet.
  Subscribe
  Notify of
  1 Comment
  oldest
  newest most voted
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Sony KDL-46HX753

  Sony 85XH9505 85

  Fantastisk bild i 85 tum

  Sony XH95 tar oss med in i 2020 på allvar, med överlägsen TV-kvalitet. Och från LCD!

  Kinoopplevelse med storskjerm: To 2019-kupp - QLED vs OLED

  Biokänsla med storskärm: Två 2019-klipp

  Nu går det att spara mycket på TV-modeller från 2019. De stora skärmarna i highend-klassen är extra intressanta. Vi jämför QLED med OLED.

   data-srcset

  OLED och Ambilight gör susen!

  Philips 65OLED804 kombinerar kontrasten från OLED med Ambilight-omgivningsljus, vilket definitivt bidrar till att höja stämningen. Ljudet är dessutom förvånansvärt bra.

   data-srcset

  Superstark kontrast!

  Panasonics billigaste OLED-TV erbjuder superstarka bildprestanda till ett attraktivt pris.

   data-srcset

  TCL 65EC785 har ljud från Onkyo

  TCL 65EC785 är en välutrustad 4K-TV med HDR, Android Smart TV och inbyggd Onkyo-soundbar till ett bra pris. Men räcker det för att klå konkurrenterna?

  LG SM8600 har et fint utseende med slanke linjer og en buet, sentermontert fot. (Foto: LG)

  Kan LG:s nya LCD-skärm mäta sig med OLED?

  LG är mest kända för sina OLED-skärmar med glittrande färger och stark kontrast. Därför är det lätt att glömma bort att de har flera utmärkta LCD-TV-apparater också ...

   data-srcset

  Stortest: Samsung QLED 4K TV

  Vilken Samsung-TV är det bästa köpet? Vi testar oss igenom djungeln av QLED-skärmar!

   data-srcset

  OLED med dolda talanger

  Sonys nya OLED-TV kan skryta med otroligt fin bildkvalitet, men det bästa av allt är ljudet ...

  Prova  LB+ i 3 veckor
  3 VECKOR FÖR 3 KR
  Tillgång till alla tester och nyheter
  PROVA LB+
  Ingen bindningstid
  Stäng
  Scroll to Top