Sony KDL-46HX753

Bäst där det gäller

Tillhör du dem som sätter bildkvaliteten i främsta rummet så är Sony-skärmen det solklara valet av de här sex.

Sony har en lång tradition av att bygga bra budget-TV-apparater. 753-serien är en något enklare utgåva av den populära 853-serien, och KDL-46HX753 är alltså en mindre kusin till KDL-55HX853 som vi utsåg till testvinnare i sin klass tidigare i år. Och det finns klara familjelikheter mellan de båda: KDL-46HX753 har tveklöst testets mest välbalanserade bild, och kan faktiskt tillfredsställa även dem som är riktigt kräsna när det gäller bildkvalitet. Sony-skärmen har en fenomenal skärpa och jättestark kontrast utan att överdriva, och det behövs inga stora förändringar i bildmenyn för att få en utomordentligt naturlig bild. Svärtan är ordentligt kolsvart, men mest imponerande är hur Sony lyckas hämta fram fler detaljer i mörka scener än merparten av konkurrenterna. Här finns det dessutom mindre problem med ojämn bakbelysning än hos Samsung och Philips. Sony-skärmen är mycket bra på rörelser också, och bevarar skärpan även när det går undan rejält, oavsett om man sätter den på svåra prov med sport eller halsbrytande actionfilmer.

Ljudkvalitet
Ljudet från Sony-skärmen är inte våldsamt stort, och saknar lite av fylligheten i Panasonic TX-L47DT50. Röster är tunna och du behöver inte vrida upp volymen mycket för att det ska bli en smula ansträngande att lyssna på. Med så bra bild är det synd att Sony inte har ansträngt sig lite hårdare med ljudet.

Användning och finesser
Rent användarmässigt är Sony-skärmen en ganska så okomplicerad historia, med en standardfjärr och ett menysystem som börjar bli moget för en ansiktslyftning. Av och till kan det vara lite krångligt att hitta fram till rätt meny. När det gäller smarttjänster får Sonys TV se sig besegrad av LG, Philips och Samsung, här finns inte mycket spännande att nämna.

Slutsats
KDL-46HX753 har inte direkt det mest spännande utseendet, och när det gäller funktioner saknar den lite jämfört med de koreanska utmanarna från LG och Samsung. Men när det handlar om bildkvalitet ligger Sony ändå en noslängd före, och det räcker för att KDL-46HX753 ska lägga beslag på en knapp men ändå välförtjänt seger.

Sony-skärmen har en enkel design med en ganska så tjock synlig plastram runt panelen. Det minimalistiska kromade bordsstativet kan vinklas svagt uppåt – praktiskt om TV:n ska stå på en låg bänk. 

Också i detta test:

Toshiba 46TL963

Mycket för pengarna

Det har varit tyst från Toshiba ett tag men nu är japanerna tillbaka med en ny serie som har bra specifikationer och fina priser.

Bra färger och kontrast
Sparsamt utrustad Visst läckage från bakbelysningen

LG 47LM760

Smart och läcker

47LM760 är en mycket välutrustad TV med marknadens bästa smart-fjärrkontroll, men den saknar lite bildkvalitet jämfört med allra bästa.

Välutrustad och lättskött.
Tappar skärpa i rörelser.

Philips 47PFL6007

Starkt kort

Philips är tillbaka i fin form med den här smala och kompetenta budgetskärmen.

Mycket bra svärta Mjuka rörelser
Tröga menyer

Panasonic TX-L47DT50Y

Tjusiga färger

Panasonics plasmaskärmar är berömda för sin fina bildkvalitet, men i år har japanerna bestämt sig för att konkurrera med Samsung och LG på deras hemmabana genom att släppa nya LED-skärmar.

Snygg design och byggkvalitet Bred synvinkel
Begränsad svärta

Samsung UE46ES6805

Smart folk-TV

Samsungs 6-serie är inte bara läcker att titta på, den ger också den mest kompletta smart-upplevelsen av alla i testet.

Mycket bra svärta Välutvecklad portal
Visst läckage från bakbelysningen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.