TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
HÖSTERBJUDANDE: 5 VECKOR FÖR 5 KR

LG 47LM760

Smart och läcker

47LM760 är en mycket välutrustad TV med marknadens bästa smart-fjärrkontroll, men den saknar lite bildkvalitet jämfört med allra bästa.

forfatter
Publicerad 2012-11-20 - 00:00
L&B tycker
Välutrustad och lättskött.
Tappar skärpa i rörelser.
Specifikationer
 • 47-tums LCD-LED-TV
 • 1920 x 1080-upplösning
 • 4 HDMI
 • VGA PC-ingång
Riktpris: 16000Pr. 2012-11-20 Produktsida

Första intrycket av LG:s skärm är att den är väldigt spegelblank och därför har lätt att reflektera föremål i rummet. Inte idealiskt om TV:n ska användas kvällstid i ett rum med många lampor.

Bildpanelen har en superbra ljusstyrka och kontrast direkt ur kartongen och ser väldigt imponerande ut med en gång, men färgerna är väldigt överdrivna och har en smula kall färgtemperatur i standardläge, som får bilden att se lite blåaktig ut. Bioläget har däremot mycket bra och neutrala färger och LG har dessutom utrustat skärmen med ett fullt kalibrerbart ISF-läge med särskilda inställningar för dagsljus och kväll.

LG-skärmen utmärker sig genom att ha en väldigt bra ljusstyrka och kontrast, utan att bilden känns för hård eller ansträngande att titta på, tack vare den fina ljusfördelningen. Därför är bilden mer briljant och levande än hos många av konkurrenterna. 47LM760 kan däremot inte skryta med riktigt samma svärta som Sony och Samsung, och skärpan i rörelser är inte heller lika bra. En bonus för 3D-älskare är att LG-skärmen har passiva 3D-glasögon vilket ger en mer behaglig 3D-upplevelse än många av de aktiva alternativen.

Ljudkvalitet
LG:s trådsmala skärm har inte mycket plats för högtalare och resultatet är ett ganska så instängt och tunt ljud.

Användning och finesser
47LM760 är välutrustad för att vara en TV i mellanprisklassen. Precis som till 860- och 960-modellerna ingår det två fjärrkontroller, en av dem är pekvarianten Magic Remote som enligt vår mening är en av de smartaste på hela marknaden. Med den är det mycket behagligare att navigera runt i TV:ns webbläsare och andra smartfunktioner. LG:s smartportal har blivit betydligt snabbare och samtidigt mer överskådlig. Urvalet av bra tjänster är i närheten av vad Samsung har att erbjuda, med sociala medier och lokala tjänster som Viaplay bland de mest intressanta.

Slutsats
47LM760 är välutrustad och har hög bildkvalitet. Helt på nivå med testets allra bästa är LG:s TV emellertid inte, den saknar det allra sista i skärpa och svärta för att ta sig hela vägen till toppen.

LG:s TV har bra ljusstyrka och kontrast, och tack vare ljusfördelningen är inte bilden tröttsam att titta på. Eftersom LG har valt den passiva 3D-tekniken är 3D-bilden också lugn och behaglig. 

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

5 veckor 5 kr
(Erbjudande, ingen bindingstid.)
12 Månader 900 kr
(du sparar 288 kr)
12 Månader 1198 kr
(med tidningen)

Också i detta test:

Toshiba 46TL963

Mycket för pengarna

Det har varit tyst från Toshiba ett tag men nu är japanerna tillbaka med en ny serie som har bra specifikationer och fina priser.

Bra färger och kontrast
Sparsamt utrustad Visst läckage från bakbelysningen

Philips 47PFL6007

Starkt kort

Philips är tillbaka i fin form med den här smala och kompetenta budgetskärmen.

Mycket bra svärta Mjuka rörelser
Tröga menyer

Sony KDL-46HX753

Bäst där det gäller

Tillhör du dem som sätter bildkvaliteten i främsta rummet så är Sony-skärmen det solklara valet av de här sex.

Detaljerad svärta Jämn färgåtergivning
Mager smartportal

Panasonic TX-L47DT50Y

Tjusiga färger

Panasonics plasmaskärmar är berömda för sin fina bildkvalitet, men i år har japanerna bestämt sig för att konkurrera med Samsung och LG på deras hemmabana genom att släppa nya LED-skärmar.

Snygg design och byggkvalitet Bred synvinkel
Begränsad svärta

Samsung UE46ES6805

Smart folk-TV

Samsungs 6-serie är inte bara läcker att titta på, den ger också den mest kompletta smart-upplevelsen av alla i testet.

Mycket bra svärta Välutvecklad portal
Visst läckage från bakbelysningen
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.
Google släpper ny version av Chromecast Den här nya prylen från Google kan vara en prisvärd och smart uppgradering till din gamla TV.
Knivskarp 8K-OLED från LG OLED-teknikens alla välkända kvaliteter, kombinerat med knivskarp 8K-upplösning, gör denna toppmodell från LG till något av det häftigaste vi har sett!
Strålande OLED-TV Briljant bildkvalitet och kristallklart ljud – rakt ut från TV-skärmen – gör Sony A80K till en imponerande TV som kommer riktigt nära den dyrare A95K!
Glöm 85" nu är det 98" som gäller Stort och läckert ska det vara. Men det behöver inte kosta en förmögenhet!
IFA-nyheter från Samsung En kompakt bildskärm för spel eller en kolossal MicroLED-TV för hemmabio? Samsungs monter på IFA-mässan erbjuder allt.
Följ Ljud & Bild