Samsung UE46ES6805

Smart folk-TV

Samsungs 6-serie är inte bara läcker att titta på, den ger också den mest kompletta smart-upplevelsen av alla i testet.

UE46ES6805 är en något nedbantad version av toppmodellen 8005. Samsung har plockat bort funktionerna för styrning av TV:n med hjälp av rösten eller rörelser, men behållit processorkraften så att smartfunktionerna går lika snabbt som i toppmodellen.

Bildkvaliteten är övertygande. Samsung-skärmens standardinställning breder däremot på med lite väl starka färger – badvakterna på Bondi Beach är om möjligt ännu mer solbrända än de brukar! Samsung använder sig också av brusreduktion överdrivet mycket, vilket har en tendens att sudda ut detaljer.

Saker och ting blir betydligt bättre när vi växlar till TV:ns filmläge, som har en mer korrekt färgpalett och stänger av all onödig bildbehandling. Då återgår hudtonerna till normalt och bilden blir samtidigt mycket skarpare. Med rätt inställningar kan Samsung hävda sig i täten av de sex testdeltagarna.

Ljudkvalitet
Samsung har klart förbättrat ljudet från förra generationen. Basen har blivit fylligare och diskanten klarare, vilket gör ljudet mer angenämt. Fast det är ingen tvekan om att en separat ljudlimpa skulle vara en stor förbättring.

Användning
Samsung har alltid satt användarvänligheten i högsätet och det gäller i den här modellen också. UE46ES6805 reagerar snabbt på kommandon från fjärrkontrollen och menysystemet gör det enkelt att komma dit man vill. Samsung är det märke som kommit längst med sina smarttjänster, och SmartHUB-portalen har flera tjänster som inte finns någon annanstans, inklusive den nya appen från HBO där man kan hyra TV-serier på nätet. Vi saknar däremot en bättra fjärrkontroll, à la LG:s pekfjärrkontroll, för att kunna styra smarttjänsterna mer effektivt.

Slutsats
Samsungs nya 6-serie har oerhört gott om finesser och hög bildkvalitet till ett rimligt pris. Med SmartHUB-portalen, fina anslutningsmöjligheter och en bildkvalitet som ligger nära toppklassen är denna TV utan tvekan ett bra köp. Ljudet har också blivit bättre sedan förra generationen.

Samsung-skärmen är tunn, fast själva ramen runt skärmen är lite tjockare än hos några av konkurrenterna.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

Toshiba 46TL963

Mycket för pengarna

Det har varit tyst från Toshiba ett tag men nu är japanerna tillbaka med en ny serie som har bra specifikationer och fina priser.

Bra färger och kontrast
Sparsamt utrustad Visst läckage från bakbelysningen

LG 47LM760

Smart och läcker

47LM760 är en mycket välutrustad TV med marknadens bästa smart-fjärrkontroll, men den saknar lite bildkvalitet jämfört med allra bästa.

Välutrustad och lättskött.
Tappar skärpa i rörelser.

Philips 47PFL6007

Starkt kort

Philips är tillbaka i fin form med den här smala och kompetenta budgetskärmen.

Mycket bra svärta Mjuka rörelser
Tröga menyer

Sony KDL-46HX753

Bäst där det gäller

Tillhör du dem som sätter bildkvaliteten i främsta rummet så är Sony-skärmen det solklara valet av de här sex.

Detaljerad svärta Jämn färgåtergivning
Mager smartportal

Panasonic TX-L47DT50Y

Tjusiga färger

Panasonics plasmaskärmar är berömda för sin fina bildkvalitet, men i år har japanerna bestämt sig för att konkurrera med Samsung och LG på deras hemmabana genom att släppa nya LED-skärmar.

Snygg design och byggkvalitet Bred synvinkel
Begränsad svärta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.