Search
Generic filters

Toshiba 46TL963

Toshiba 46TL963

Mycket för pengarna

Det har varit tyst från Toshiba ett tag men nu är japanerna tillbaka med en ny serie som har bra specifikationer och fina priser.

Bra färger och kontrast
Sparsamt utrustad Visst läckage från bakbelysningen
Bästa priser

Toshibas nya serie fokuserar på bildkvalitet snarare än att kunna skryta med så många finesser som möjligt. Och det har givit utdelning. Trots att 46TL963 är billigast av alla i testet så ligger den inte långt efter de bästa när det gäller bildkvalitet. Färgåtergivningen är otroligt snygg och neutral, även i standardläget. Till skillnad från Samsung och LG finns det inget större behov av att fintrimma bildinställningarna, här är det mer plug’n’play som gäller. En annan fördel med Toshiba-skärmen är den förhållandevis matta frontpanelen, som ger mindre reflektioner och bidrar till en bättre kontrast i ljusa omgivningar. Den lider dock av samma problem som många andra billiga LCD-LED-skärmar, nämligen en ojämn ljusfördelning. Vi ser tydligt att 46TL963 har tendenser till ljusa fläckar i de mörkaste scenerna. Ljusstyrkan är däremot superstark och bidrar till att öka den upplevda kontrasten. För att pressa priset har Toshiba däremot låtit bli att skicka med 3D-glasögon, så det får du räkna med att köpa till för ungefär 500 kronor styck.

Ljudkvalitet
Toshiba-TV:n har ett ljud som är en trist historia. Här finns noll bas och ljudet blir följaktligen väldigt tunt, utan tryck i röster. Behovet av en separat ljudanläggningen blir därför tydligare.

Användning och finesser
Det råder lite delade meningar om användarvänligheten. Medan fjärrkontrollen känns som en kvarleva från forntiden, med många små knappar, är menysystemet modernt och överskådligt. Det tar därför inte så lång tid att vänja sig vid de vanligaste funktionerna. Toshiba-skärmen har Intel Wi-Di (Wireless Display) som klarar trådlös överföring från datorer som stöder funktionen. Å andra sidan har 46TL963 inte inbyggt trådlöst nätverk, för att få det måste man köpa till en separat USB-dongel. Nätportalen Toshiba Places har ett ganska så begränsat urval av tjänster. Förutom standard-appar som YouTube finns det få lokalt förankrade tjänster.

Slutsats
Toshiba 46TL963 är den billigaste TV:n i testet, men har ändå en tjusig bild som inte kräver några större justeringar. Vi tycker dock ändå att den här modellen känns lite ”plundrad” eftersom det saknas både 3D-glasögon och trådlöst internet i ursprungsutförandet.

Toshiba 46TL963 har ett något billigare utförande än de andra TV-apparaterna, med en enkel silverfärgad plastram utan större designdetaljer. Toshiba har valt att låta merparten av kontakterna peka rakt bakåt, så detta är inte TV:n som är enklast att hänga på väggen. 

Fakta

 • 46-tums LCD-LED-TV
 • 1920 x 1080-upplösning
 • 4 HDMI, 2 USB
 • Toshiba Places-portal

Pris

8000 :-

Bästa priser

  46/47-tums LCD-TV Kompletta TV-upplevelser
  Också i detta test:
  LG 47LM760
  47LM760 är en mycket välutrustad TV med marknadens bästa smart-fjärrkontroll, men den saknar lite bildkvalitet jämfört med allra bästa.
   data-srcset
  Philips 47PFL6007
  Philips är tillbaka i fin form med den här smala och kompetenta budgetskärmen.
  Sony KDL-46HX753
  Bäst där det gäller
  Tillhör du dem som sätter bildkvaliteten i främsta rummet så är Sony-skärmen det solklara valet av de här sex.
  Panasonic TX-L47DT50Y
  Tjusiga färger
  Panasonics plasmaskärmar är berömda för sin fina bildkvalitet, men i år har japanerna bestämt sig för att konkurrera med Samsung och LG på deras hemmabana genom att släppa nya LED-skärmar.
  Samsung UE46ES6805
  Samsungs 6-serie är inte bara läcker att titta på, den ger också den mest kompletta smart-upplevelsen av alla i testet.
  Subscribe
  Notify of
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Alternativer til Toshiba 46TL963

  Sony 85XH9505 85

  Fantastisk bild i 85 tum

  Sony XH95 tar oss med in i 2020 på allvar, med överlägsen TV-kvalitet. Och från LCD!

  Kinoopplevelse med storskjerm: To 2019-kupp - QLED vs OLED

  Biokänsla med storskärm: Två 2019-klipp

  Nu går det att spara mycket på TV-modeller från 2019. De stora skärmarna i highend-klassen är extra intressanta. Vi jämför QLED med OLED.

   data-srcset

  OLED och Ambilight gör susen!

  Philips 65OLED804 kombinerar kontrasten från OLED med Ambilight-omgivningsljus, vilket definitivt bidrar till att höja stämningen. Ljudet är dessutom förvånansvärt bra.

   data-srcset

  Superstark kontrast!

  Panasonics billigaste OLED-TV erbjuder superstarka bildprestanda till ett attraktivt pris.

   data-srcset

  TCL 65EC785 har ljud från Onkyo

  TCL 65EC785 är en välutrustad 4K-TV med HDR, Android Smart TV och inbyggd Onkyo-soundbar till ett bra pris. Men räcker det för att klå konkurrenterna?

  LG SM8600 har et fint utseende med slanke linjer og en buet, sentermontert fot. (Foto: LG)

  Kan LG:s nya LCD-skärm mäta sig med OLED?

  LG är mest kända för sina OLED-skärmar med glittrande färger och stark kontrast. Därför är det lätt att glömma bort att de har flera utmärkta LCD-TV-apparater också ...

   data-srcset

  Stortest: Samsung QLED 4K TV

  Vilken Samsung-TV är det bästa köpet? Vi testar oss igenom djungeln av QLED-skärmar!

   data-srcset

  OLED med dolda talanger

  Sonys nya OLED-TV kan skryta med otroligt fin bildkvalitet, men det bästa av allt är ljudet ...

  Prova  LB+ i 3 veckor
  3 VECKOR FÖR 3 KR
  Tillgång till alla tester och nyheter
  PROVA LB+
  Ingen bindningstid
  Stäng
  Scroll to Top