TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: 46/47-tums LCD-TV

Kompletta TV-upplevelser

Ny TV till jul? Vi har testat sex maffiga och välutrustade skärmar som du kan skriva upp på önskelistan utan att få dåligt samvete för priset.

Tro det eller ej, man behöver faktiskt inte längre köpa ”deluxe-versionen” för att få de allra senaste TV-finesserna. Modellerna i mellanprisklassen har numera både funktioner och bildkvalitet som förut bara fanns i de dyraste toppmodellerna.

Skälet är ganska så enkelt. För att skapa en stor kundgrupp för 3D-filmer och smarttjänster har tillverkarna varit tvingade att stoppa in sådana finesser i alla modeller, inte bara toppmodellerna utan en bit nedåt i prisklasserna också. Och det är minsann goda nyheter för alla som inte vill spränga hela hushållsbudgeten för att få upp en fin TV på väggen.

Perfekt kompromiss
I år har vi sett att de stora 50- och 55-tummarna har sjunkit pris, vilket också pressat ner de mindre modellerna. 46/47-tummarna är den populäraste storleken eftersom de har en lagom stor bild för de flesta vardagsrum, utan att ta alltför stor plats eller dominera inredningen. Bildytan är faktiskt betydligt större än på 40/42-tummarna, samtidigt som de tar mindre plats än en 50-tummare.

Testet
Vi har samlat ihop ett knippe 46- och 47-tummare från de mest kända märkena. Alla är välutrustade och har den senaste tekniken inom 3D och smartfunktioner, plus trådlöst internet som förenklar inkopplingen. Samtliga är LCD-baserade skärmar med kantmonterad LED-belysning, vilket är den vanligaste tekniken i dag.

Så testade vi
Vi har medvetet testat TV-apparaterna med bildmaterial som de normalt kommer att användas med (TV-program, DVD och Blu-ray) och i olika ljusförhållanden. Målet är som vanligt att hitta den bästa TV:n i klassen och den som ger mest för pengarna.

Finns i större versioner
Flera av testdeltagarna finns också i större 55-tumsversioner samt i mindre 40/42-tumsformat, ofta med liten skillnad i pris. Det finns alltså inget som hindrar dig från att leta fram testvinnaren i den storlek som passar just dig och ditt vardagsrum.

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Produkter i testet

Toshiba 46TL963

Mycket för pengarna

Det har varit tyst från Toshiba ett tag men nu är japanerna tillbaka med en ny serie som har bra specifikationer och fina priser.

Bra färger och kontrast
Sparsamt utrustad Visst läckage från bakbelysningen

LG 47LM760

Smart och läcker

47LM760 är en mycket välutrustad TV med marknadens bästa smart-fjärrkontroll, men den saknar lite bildkvalitet jämfört med allra bästa.

Välutrustad och lättskött.
Tappar skärpa i rörelser.

Philips 47PFL6007

Starkt kort

Philips är tillbaka i fin form med den här smala och kompetenta budgetskärmen.

Mycket bra svärta Mjuka rörelser
Tröga menyer

Sony KDL-46HX753

Bäst där det gäller

Tillhör du dem som sätter bildkvaliteten i främsta rummet så är Sony-skärmen det solklara valet av de här sex.

Detaljerad svärta Jämn färgåtergivning
Mager smartportal

Panasonic TX-L47DT50Y

Tjusiga färger

Panasonics plasmaskärmar är berömda för sin fina bildkvalitet, men i år har japanerna bestämt sig för att konkurrera med Samsung och LG på deras hemmabana genom att släppa nya LED-skärmar.

Snygg design och byggkvalitet Bred synvinkel
Begränsad svärta

Samsung UE46ES6805

Smart folk-TV

Samsungs 6-serie är inte bara läcker att titta på, den ger också den mest kompletta smart-upplevelsen av alla i testet.

Mycket bra svärta Välutvecklad portal
Visst läckage från bakbelysningen

Lämna en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.