Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Grupptest: 5 smarta köksmaskiner

Från Airfryer till glassmaskin

Vi går hela vägen runt i det här testet, där vi granskar fem smarta köksapparater som alla försöker steka, baka, frysa eller koka sig in i ditt kök.

Av / 2023-09-15 - 09:05
5 smarta köksmaskiner
Lasse Torp Hansen

Produkter i detta test

Matlagning kan vara en plikt eller ett himmelskt nöje, så varför inte använda teknik för att få mindre av det förra och mer av det senare? I det här grupptestet är vi på jakt efter smarta produkter som sparar tid och ger bättre resultat på tallriken.

Till skillnad från våra tidigare tester av termomixrar och helautomatiska espressomaskiner skjuter vi från höften i det här grupptestet.

Vi försöker ge dig en överblick över kökets utmaningar, och vi utforskar specifika produkter som är mer än villiga att ge dig bättre mat, mindre disk och nya kulinariska upplevelser.

Vi har samlat ett helt kök i 5 maskiner. Vi kan steka, koka, baka, grilla, knåda, värma, jäsa, frysa, luftfritera, väga och brygga.

I vår guide till det smarta köket är vår filosofi om smarta köksmaskiner tydlig: antingen ska maten smaka bättre eller så ska det vara enklare att laga mat. Det tycker vi fortfarande, och även om de fem maskinerna i detta test inte är helt lika varandra så bör de alla försöka uppfylla ett av de två kriterierna. De flesta försöker göra båda.

Gruppetest smart køkken 1 Gruppetest smart køkken 2 Gruppetest smart køkken 3 Gruppetest smart køkken 4 Gruppetest smart køkken 5
<
>
Vissa skulle hävda att detta är för många köksapparater att klämma in i en 50 kvadratmeter stor lägenhet.

Produkter i testet

Vi testar en mixer från Kenwood, vars inbyggda teknik bör vara relevant även under nästa århundrade. En kaffemaskin från L’Or vill utmana kaffekapslarnas Goliat och kanske skapa ett litet monopol i processen.

Den billigaste Steba glassmaskinen i sortimentet utmanar påståendet att pris och kvalitet alltid hänger ihop. Och om du kämpar med att tillaga ditt kött perfekt har vi en elektrisk bordsgrill från OBH Nordica som kommer att göra jobbet åt dig. Sist men inte minst testar vi en så kallad Instant Pot, som helt enkelt vill vara ett helt kök i en maskin.

Det finns inga oseriösa produkter i det här testet och betygen sträcker sig från dålig till lysande.

Produkterna testas på sina egna villkor. En glassmaskin och en bordsgrill är svåra att jämföra på funktioner. Det är alla maskiner du lätt kan leva utan, produkterna får kämpa hårt för en plats på köksbänken. Du kommer ganska långt med en ugn och spis, så hur mycket bättre kan det bli?

Testvinnaren kommer att vara den produkt som är den bästa uppgraderingen för köket.

Produkter i detta test

L’Or Barista Sublime

Er to kapsler bedre end en?

L'Or utmanar de etablerade Nespressomaskinerna med sin nya kapselmaskin, som tar både de kapslar du känner till och de nya XXL-kapslarna från L'Or.

Idén att kunna använda flera olika kapselstorlekar i samma maskin är verkligen bra. Priset är lågt.
Byggkvaliteten är sämre än konkurrenterna. Irriterande att det inte finns någon på/av-knapp. Det finns inte plats för något annat än espressokoppar. Endast L'Or tillverkar de stora kapslarna och de är svåra att hitta.
Läs hela testet

OBH Nordica Optigrill+

Du är en bättre kock än den här bordsgrillen

Om du kämpar med att laga en perfekt biff erbjuder OBH Nordica Optigrill+ en enkel lösning. Men kanske är det bättre att du bara övar.

Tillräckligt het för en övertygande grillupplevelse. Plattorna tål maskindisk.
De automatiska funktionerna är inte särskilt sofistikerade. Plattornas lutning gör det svårt att placera vissa ingredienser utan att de rullar iväg. Priset är högt. Konstruktionen kunde vara mer robust.
Läs hela testet

Steba IC 110

Varför måste glassmaskiner vara så dyra?

Vi valde att testa just den här glassmaskinen av en enkel anledning: det var den billigaste glassmaskinen med inbyggd kompressor som vi kunde hitta. Kanske var den lite för billig trots allt.

Billigt för en maskin med inbyggd kompressor. Den tar inte mycket plats, vilket är en stor fördel för en produkt som ofta förvaras i ett skåp över vintern. Kan även göra yoghurt.
Det tar mycket lång tid att frysa glassen. Den är bullrig. Glassen är mjukare än förväntat och kan knappt serveras utan att först ställas i frysen.
Läs hela testet

Instant Pot Pro Crisp & Airfryer

Airfryer, ugn, sous vide, tryckkokare och stekpanna i samma maskin!

Multicooker är nästan en underdrift, eftersom Instant Pot kan så mycket att det knappt finns någon utrustning som den inte kan ersätta!

Faktum är att den kan fungera som ett helt kök i en maskin. Den tar inte mycket plats. Priset är rimligt. Du får både de praktiska och de smarta funktionerna på köpet. Det mesta av utrustningen tål maskindisk.
Den ger ifrån sig en massa irriterande pipande ljud. Du behöver förvara 2 olika lock som används för olika funktioner. Som en ren airfryer är den inte den bästa på marknaden.
Läs hela testet

Kenwood Titanium Chef Patissier XL

Mer bakning, mindre diskning

Kenwood försöker få med så mycket disk som möjligt i samma kastrull. Kenwood Titanium Chef Patissier XL är en dyr maskin, men billigare än sin storebror Cooking Chef XL. Är den ett billigare alternativ eller en kompromiss?

Materialen är solida och hållbara. Vägning, smältning, jäsning och knådning i en och samma maskin sparar disk. Det mesta tål maskindisk. Vissa recept kräver verkligen en matberedare.
Den blir inte tillräckligt varm för att bryna smör. Den större Kenwood Cooking Chef XL kan vara en bättre affär, och den kan användas till mer än bakning.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Ett lågt pris kan snabbt ge gråa hår

Torktumlaren som gör nästan allt

Nytt ansikte med ström och massage

Så bra att jag måste köpa den!

Freo X Ultra hjälper till, men klarar sig inte själv

Elektriska tandborstar i kamp: Smart, smartare och ännu bättre

Ett riktigt familjekylskåp

Rulla till toppen