Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

TEST: Sage the Smart Scoop

Ljudlös efterrätt

Sage the Smart Scoop är en ljudlös tjänare i köket som ger dig de få automatiska funktioner du behöver i en utsökt glassmaskin och förbigår det onödiga.

Av / 2024-06-29 - 10:57
Sage the Smart Scoop
Lasse Torp Hansen

Sage har ett visst förhållningssätt till produktdesign som gör Sage the Smart Scoop till en bekant upplevelse om du har provat andra Sage-produkter. Designen är typiskt Sage, vilket passar in i de flesta kök, och naturligtvis får du en kompetent kompressor och ett antal smarta funktioner som ingår i paketet.

Kort sagt, du får allt du kan önska dig av en förstklassig ismaskin, men inte heller mer. Det finns ingen onödig Wi-Fi-anslutning eller appkontroll. Du får en skärm där du kan hålla koll på temperatur, konsistens och när den är klar. Den stannar automatiskt när den fastställer att rätt konsistens har uppnåtts.

Sage ismaskine anmeldelse
Locket kan öppnas, vilket gör det superenkelt att stjäla en kula glass här och där medan man väntar. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Användning

Med The Smart Scoop får du en kapacitet på 1 liter och en skala med 12 inställningar från mindre till mer fasthet. På skalan kan du se välkända recept som ”sorbet” och ”gelato”. Det är en bra guide, särskilt om du inte har en intuitiv förståelse för hur frusen sorbet egentligen är. Det gör det också enkelt att justera konsistensen. Om du vill att glassen ska vara lite fastare väljer du bara en inställning lite längre till höger.

Maskinen har också en förkylningsfunktion som kyler ner fryskammaren innan du lägger i glassen. Detta sparar lite tid eftersom det kan göras medan du förbereder glassen. Detta är särskilt praktiskt om du (som jag) inte alltid har tålamod att låta din ofta varma glassmassa svalna helt innan du lägger i den i glassmaskinen. Det går också supersnabbt. På bara några minuter är temperaturen under -20 grader!

Om du har gjort glass lite för tidigt kan du använda den lika praktiska ”keep cool”-funktionen som kan hålla glassen i perfekt konsistens i upp till tre timmar. En bra funktion om du vill imponera på någon på en middagsbjudning och inte har oändligt med plats i frysen.

ismaskine anmeldelse Sage
(Foto: Lasse Torp Hansen)

Glass och sorbet

Sage the Smart Scoop, liksom Ninja Creami, testas med främst en hallon-rosemarinsorbet och en klassisk glass med ägg.

Sorbeten (på den mest fasta sorbetinställningen) tog totalt 59 minuter. Det låter inte särskilt imponerande, men med tanke på att glassmassan var rykande het när den kom in i maskinen är det inte alls illa. Gräddglassen, som också var varm när den kom in i maskinen, var klar på bara 29 minuter. Båda glassatserna testades med den automatiska funktionen, som stoppar själv när den fastställer att konsistensen är korrekt. Du kan lugnt lämna den uppgiften till Sage, konsistensen är som utlovat. Sorbeten var helt klar att servera när maskinen stoppade processen. Iskristallerna var små och det fanns ingen oönskad ”krispig” känsla, bara en slät och sammanhängande sorbet. Precis som önskat.

Sage the Smart Scoop har också den stora bonusen att den är praktiskt taget helt tyst. Detta står i skarp kontrast till alternativa glassmaskiner som Ninja Creami Deluxe.

Det fanns dock lite ojämnt fryst sorbet längs sidorna av fryskammaren, där sorbeten inte hade rörts om helt av skrapan och därför var lite extra frusen. Det är lätt att undvika att blanda den med resten av sorbeten om man verkligen inte vill ha fel i sin glass, men det blir förstås lite spill.

Upplevelsen med glass var liknande, om än något snabbare. Möjligen för att äggen och grädden i sig hjälper till med konsistensen. På många sätt en bra anledning till att använda de automatiska programmen istället för en timer. Återigen fanns det en del ojämnheter, vilket inte är idealiskt, men resten av glassen var perfekt krämig och utan någon oönskad kristallisering.

Sage ismaskine test
Man kan precis urskilja den kant av glassen som är något mer frusen än resten. (Foto: Lasse Torp Hansen)

Slutsats

Sage the Smart Scoop är en lyxig glassmaskin med ett automatiskt program som man kan lita på. Den tysta motorn gör den mycket behaglig att använda, och både Pre-Cool- och Keep Cool-funktionerna gör den extra flexibel. Det var lite ojämnt hur frusen glassmassan var, vilket är lite synd. Men om man letar efter en traditionell kompressorglassmaskin kan det inte gå fel med Sage. Användarupplevelsen, designen och naturligtvis kvaliteten på glassen har man tänkt på.

Karakter
Sage the Smart Scoop
High End

Home tycker

Otroligt tyst! Snygg design. Otroligt lätt att använda. Kan hålla glassen ätfärdig i flera timmar. Lite ojämnt i hur frusen glassmassan var. Lika stor och tung som andra glassmaskiner med inbyggd kompressor.

Också i detta test:

Den ultimata glassmaskinen

Ninja Creami Deluxe 10-in-1 NC501EU

Som ingen annan glassmaskin

Ninja Creami Deluxe utmanar etablerade glassmaskiner med en teknik från cateringbranschen som kan förändra ditt sätt att göra glass i framtiden.

Många recept, förutom de vanliga typerna av glass. Gör glass otroligt snabbt. Imponerande konsistens på sorbet, slushice och glass. Man kan verkligen experimentera med sina recept. Lätt och enkel att flytta in och ut ur ett skåp.
Lika bullrig som en stor mixer. Glassen behöver oftast "mixas" några gånger innan konsistensen är den rätta. Kan inte kyla isen själv, utan kräver en redan frusen glassmassa.
Läs hela testet

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Håll små fingrar borta från flaskorna

Smart styrning av gräsklippningen

När du vill se bra ut

Ljusmagi för husfasaden

Sodastream i nya japanska kläder

Blir bättre och bättre

Smart kassaskåp med brister

Snabbare och roligare dammsugning

Kaffekvarnar med ambitioner

Våtdammsugaren som (inte) suger

Söndag förmiddag är räddad

Två giganter i en duell: Vem tar hand om smutsen?

Rulla till toppen