Nocs NS400

Får öronen att le

Svenska Nocs, som bildades 2008, bidrar med sin NS400 Aluminium till testet. En sofistikerad lur som nu uppdaterats med platt sladd.
Ljud & Bild tycker
Ljudet Platt sladd
Inga skum-pluppar Plastig mick/reglage Saknar förvaringsetui
Specifikationer
  • Typ: Sluten
  • Frekvens: 20–20 000 Hz
  • Känslighet: 106 dB
  • Impedans: 16 ohm
forfatter

Med mjukt format aluminiumhölje och kevlarförstärkt platt sladd andas Nocs NS400 Aluminium svensk minimalism. Luren finns att köpa i vitt, eller som mitt testexemplar, svart där det enda som inte är djupsvart är företagets logo på ovansidan av hörluren. Den platta sladden sitter väl förankrad i både den vinklade 3,5-millimeterskontakten och i själva hörlurarna. Den enda smolken i bägaren när det gäller kvaliteten är att micken/reglaget är plastig, något som drar ned helhetsintrycket något och känns lite förvånade. Här får du med dig hela åtta par öronpluppar. Tre olika storlekar med två uppsättningar av varje. Synd att Nocs inte valde att byta ut något par mot skum-pluppar för bättre komfort och ljud samt att det inte medföljer något förvaringsetui.

Ljudet
Nocs NS400 Aluminium levererar en varm och balanserad ljudbild. Finns det bas i låten hörs det tydligt och klart utan att för den sakens skull överdriva. Röster återges på ett naturligt sätt och instrument får den plats de behöver för att komma till sin rätt. Till skillnad från hörluren från Denon så har Nocs inget emot Lynyrd Skynyrd utan rockar på och levererar även detta obehindrat. Nyanserna och värmen i Michael Bublés röst framgår tydligt samtidigt som gitarrer och andra instrument får gott om plats, även i det övre registret utan att det blir för mycket av det goda.

Nocs paket
Nocs NS400 ligger snygg paketerat.

Slutsats
Detta är en snygg minimalistisk lur som inte pockar på någon uppmärksamhet rent utseendemässigt. Stilig helt enkelt. Kvaliteten hade fått högsta betyg om det inte vore för den skramliga micken/reglaget. Däremot kan du mata Nocs NS400 Aluminium med allt från rock, pop till klassiskt via visor och akustisk musik med ett leende på läpparna och lyckliga öron. Ljudbilden är harmonisk utan att överdriva åt något håll. Att man har valt att snåla in på en förvaringsväska samt skum-pluppar är synd och drar ned betyget på användning och funktion, trots platt sladd.

Nocs tillbehör
I den lilla påsen som det står accessories på ligger en hel hög öronpluppar i varierade storlekar. Påminner nästa om en jordnötspåse man får på flyget.

Också i detta test:

Ultimate ears 400vi

Anonym på alla plan

400vi ser vid första anblicken ut att vara gjord av blankpolerad metall men allt är inte guld som glimmar, i detta fall är det plast.

Skum-pluppar Förvaringsetui
Kvaliteten Oengagerat ljud

Audio Technica ATH-CKS55i

Kostar mer än det smakar

Från Japanska Audio Technica kommer denna in-ear-lur, med ett lite säreget utseende, som finns att få i svart, röd/svart eller vitt.

Ljudet
Materialval Inga skum-pluppar

Philips Fidelio S1

En tuff lur i lyxförpackning

Fidelio-serien från Philips har utökats med en ny in-ear-lur, men vill du smälta in i mängden och vara diskret är S1 inget för dig.

Skum-pluppar Förvaringsetui Kvalitet Platt sladd
Något klen bas

Sennheiser MM705

Försiktig och diskret

Första kvartalet 2013 lanseras MM705 från Sennheiser. En till utseendet diskret lur. Hur det står till med ljudet ska vi ta reda på.

Adapter Kabelvinda Förvaringsetui
Volymkontrollen Saknar skum-plupp

UrBeats

Mest bas för pengarna

Tuned by Andre Romelle Young skulle det kunna stå på den här hörluren, men artistnamnet Dr Dre har onekligen lite mer attityd.

Platt sladd Förvaringsetui Kvalitet
Ljudet Priset Inga skum-pluppar

Denon AH-C101

Låt dig inte luras av utseendet

Mer attityd och skönare gung i basen. Det kännetecknar Denons kategori Urban Raver som AH-C101, efterföljare till AH-C560, tillhör.

Skum-pluppar Förvaringsetu
Färgvalen

JBL J33i

Genomarbetad öronglädje

Luren från JBL är en snygg hörlur för dig som inte vill sticka ut för mycket ur mängden men ändå uppskattar en stilig accessoar.

Priset Skum-pluppar Förvaringsetui
Lite klen bas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Åsa Warme


Senaste artiklar: