TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Audio Technica ATH-CKS55i

Kostar mer än det smakar

Från Japanska Audio Technica kommer denna in-ear-lur, med ett lite säreget utseende, som finns att få i svart, röd/svart eller vitt.

forfatter
Publicerad 2013-03-18 - 06:00
Ljud & Bild tycker
Ljudet
Materialval Inga skum-pluppar
Specifikationer
  • Typ: Sluten
  • Frekvens: 5–24 000 Hz
  • Känslighet: Ingen uppgift
  • Impedans: 16 ohm

Visst har ATH-CKS55i ett lite speciellt utseende med sin vinklade konstruktion, och mest sticker den ut om du väljer den svarta varianten med röda detaljer och röd sladd. Den tråkiga plastförpackningen, utan någon som helst finess, innehåller tre extra öronpluppar i silikon i olika storlekar samt en liten förvaringspåse, i budget-material, med dragsko. Med tanke på prislappen hade jag förväntat mig både ett par öronpluppar i skum för bekvämare passform och därmed bättre ljudåtergivning och ett hårt etui för förvaring. I jämförelse med de andra i testet som ligger på samma pris är denna lur plastig och dessutom har Audio Technica valt rund sladd som inte känns vidare hållbar, speciellt inte där den är förankrad i själva hörluren. Detta måste betyda att man lagt alla pengar på ljudet!

Ljudet
ATH-CKS55i visar upp ett detaljrikt mellanregister med klara röster och naturlig återgivning av instrument. Everything ger mig ståpäls men jag saknar de allra djupaste och varmaste tonerna som framgår i till exempel luren från JBL. Kan inte låta bli och utmana med lite Gotthard (Hush) och gensvaret blir absolut godkänt. Dynamiken i låten hanteras på ett lysande sätt även om jag får trycka in luren rejält i öronen för att komma in närheten av den basåtergivning jag önskar.

Audio Technica paket
Presentationen av ATH-CKS55i får ingen att jubla.

Slutsats
Tyvärr känns ATH-CKS55i lite för plastig för sin prislapp och även om ljudupplevelsen är riktigt bra finns det alternativ som både kombinerar bra ljud och mer kvalitetskänsla. Ljudbilden är luftig med detaljrikt mellanregister och visst finns det tryck och vilja i basen men det hade inte skadat om den varit lite tyngre och djupare i de låtar där det faktiskt finns bra bas. Betyget dras ned av en för hög prislapp i förhållande till materialval och tillbehör. I dagens läge räcker det inte enbart med ett bra ljud för att hamna på prispallen.

Också i detta test:

Nocs NS400

Får öronen att le

Svenska Nocs, som bildades 2008, bidrar med sin NS400 Aluminium till testet. En sofistikerad lur som nu uppdaterats med platt sladd.

Ljudet Platt sladd
Inga skum-pluppar Plastig mick/reglage Saknar förvaringsetui

Ultimate ears 400vi

Anonym på alla plan

400vi ser vid första anblicken ut att vara gjord av blankpolerad metall men allt är inte guld som glimmar, i detta fall är det plast.

Skum-pluppar Förvaringsetui
Kvaliteten Oengagerat ljud

Philips Fidelio S1

En tuff lur i lyxförpackning

Fidelio-serien från Philips har utökats med en ny in-ear-lur, men vill du smälta in i mängden och vara diskret är S1 inget för dig.

Skum-pluppar Förvaringsetui Kvalitet Platt sladd
Något klen bas

Sennheiser MM705

Försiktig och diskret

Första kvartalet 2013 lanseras MM705 från Sennheiser. En till utseendet diskret lur. Hur det står till med ljudet ska vi ta reda på.

Adapter Kabelvinda Förvaringsetui
Volymkontrollen Saknar skum-plupp

UrBeats

Mest bas för pengarna

Tuned by Andre Romelle Young skulle det kunna stå på den här hörluren, men artistnamnet Dr Dre har onekligen lite mer attityd.

Platt sladd Förvaringsetui Kvalitet
Ljudet Priset Inga skum-pluppar

Denon AH-C101

Låt dig inte luras av utseendet

Mer attityd och skönare gung i basen. Det kännetecknar Denons kategori Urban Raver som AH-C101, efterföljare till AH-C560, tillhör.

Skum-pluppar Förvaringsetu
Färgvalen

JBL J33i

Genomarbetad öronglädje

Luren från JBL är en snygg hörlur för dig som inte vill sticka ut för mycket ur mängden men ändå uppskattar en stilig accessoar.

Priset Skum-pluppar Förvaringsetui
Lite klen bas

Åsa Warme


Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
OnePlus förnyar Nord-serien Här är allt om de nya mobilerna. Och för första gången får Nord-serien dessutom ett par trådlösa öronproppar.
Trådlösa öronproppar för halva priset Om du går ner ett steg från toppmodellerna så kan du få nästan lika bra ljud för mindre pengar.
Sony WH-1000XM5: Ajöss, brus! Sony överträffar sig själva med nya WH-1000XM5. Klassledande brusreducering, bättre ljud och skönare komfort än någonsin tidigare.
Praktisk laddare och stativ till hemmakontoret Laddar mobilen och öronpropparna och håller ordning på hörlurarna.
Shure ger diamantljud till kolpris Shure Aonic 40 tar efter sin egen storebror och på vissa områden har den billigare modellen övertaget.
PSB-hörlurarna som anpassar sig efter din hörsel PSB M4U 8 mkII har digital brusreducering och anpassar sig efter lyssnarens hörsel. Men de har sina brister.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend