TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Denon AH-C101

Låt dig inte luras av utseendet

Mer attityd och skönare gung i basen. Det kännetecknar Denons kategori Urban Raver som AH-C101, efterföljare till AH-C560, tillhör.

forfatter
Publicerad 2013-03-18 - 06:00
L&B tycker
Skum-pluppar Förvaringsetu
Färgvalen
Specifikationer

Typ: Sluten
Frekvens: 5–24 000 Hz
Impedans: 16 ohm
Känslighet: 106 dB

När man ser förpackningen skulle man lätt kunna tro att detta är en av testets dyraste lurar. Väldigt genomtänkt och stiligt. I förpackningen hittar du två extra par öronpluppar samt ett par i skum-material som ökar passformen ännu mer. Mina favoriter då trycket i örat minskar. En praktisk förvaringsväska finns också. Luren själv är en skapelse i svart, silver och klarblått med öronpluppar i mjölkigt vitt. Tyvärr är sladden rund. Micken/reglaget är stilig med tre runda upphöjningar inramade i silver. Samma silver-ring återkommer på ”baksidan” av själva hörluren. Snyggt! Men hur man har tänkt med den klarblå färgen och de mjölkvita plupparna förstår jag inte riktigt. Det får tyvärr luren att se lite plastig ut, trots att den faktiskt känns både gedigen och hållbar.

Ljudet 
Vivaldis Våren fyller mina öron och lugnet infinner sig. Violinerna och övriga orkestern får gott om utrymme. Ljudbilden är homogen från början till slut och förmedlar verkligen den goa känslan av vår. Även Mikael Wiehes ”Den jag kunde va” är som ljuv musik för mina öron. När basen kickar in i början på andra versen känns den rejält utan att för den sakens skull ta över scenen.  Skynyrd Nation drar igång men här händer det något. Hörluren är inte alls med på noterna utan helheten blir lite dämpad. Jag får känslan av att sitta i en lokal med lågt i tak och ont om luft. Jag provar andra låtar med rapp takt och många instrument och inser att den typ av musik inte är optimal för denna lur.

Denon paket
Denon vet hur man packar lurar.

Slutsats
Detta är, som tur väl är, ingen skönhetstävling. Hade det varit det hade Denon AH-C101 fått stå med svansen mellan benen, speciellt med de mjölkvita plupparna på. Å andra sidan syns varken de eller den knallblå färgen när du har lurarna i örat. Kvaliteten är det dock inget fel på och micken/reglaget har väl separerade knappar vilket minskar risken för att trycka fel.

Håller du dig bara borta från rockmusik med många bollar i luften så är detta en underbar hörlur som kan ge dig rysningar av välbehag.

Denon nära
Har svårt att förlika mig med den kornblå färgen. Men det är bättre med svarta öronpluppar än mjölkvita.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Nocs NS400

Får öronen att le

Svenska Nocs, som bildades 2008, bidrar med sin NS400 Aluminium till testet. En sofistikerad lur som nu uppdaterats med platt sladd.

Ljudet Platt sladd
Inga skum-pluppar Plastig mick/reglage Saknar förvaringsetui

Ultimate ears 400vi

Anonym på alla plan

400vi ser vid första anblicken ut att vara gjord av blankpolerad metall men allt är inte guld som glimmar, i detta fall är det plast.

Skum-pluppar Förvaringsetui
Kvaliteten Oengagerat ljud

Audio Technica ATH-CKS55i

Kostar mer än det smakar

Från Japanska Audio Technica kommer denna in-ear-lur, med ett lite säreget utseende, som finns att få i svart, röd/svart eller vitt.

Ljudet
Materialval Inga skum-pluppar

Philips Fidelio S1

En tuff lur i lyxförpackning

Fidelio-serien från Philips har utökats med en ny in-ear-lur, men vill du smälta in i mängden och vara diskret är S1 inget för dig.

Skum-pluppar Förvaringsetui Kvalitet Platt sladd
Något klen bas

Sennheiser MM705

Försiktig och diskret

Första kvartalet 2013 lanseras MM705 från Sennheiser. En till utseendet diskret lur. Hur det står till med ljudet ska vi ta reda på.

Adapter Kabelvinda Förvaringsetui
Volymkontrollen Saknar skum-plupp

UrBeats

Mest bas för pengarna

Tuned by Andre Romelle Young skulle det kunna stå på den här hörluren, men artistnamnet Dr Dre har onekligen lite mer attityd.

Platt sladd Förvaringsetui Kvalitet
Ljudet Priset Inga skum-pluppar

JBL J33i

Genomarbetad öronglädje

Luren från JBL är en snygg hörlur för dig som inte vill sticka ut för mycket ur mängden men ändå uppskattar en stilig accessoar.

Priset Skum-pluppar Förvaringsetui
Lite klen bas

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
3 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Momentum 4: Sennheiser förnyar designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend