TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

JBL J33i

Genomarbetad öronglädje

Luren från JBL är en snygg hörlur för dig som inte vill sticka ut för mycket ur mängden men ändå uppskattar en stilig accessoar.

forfatter
Publicerad 2013-03-18 - 06:00
L&B tycker
Priset Skum-pluppar Förvaringsetui
Lite klen bas
Specifikationer
 • Typ: Sluten
 • Frekvens: 10–24 000 Hz
 • Impedans: 16 ohm
 • Känslighet: 124 dB
Produktsida

Till skillnad från de andra deltagarna i testet är baksidan (den del som syns när du har den på dig) på JLB-luren fyrkantig och är inramad av en metallram. Den kraftiga, platta sladden sitter fast i hörluren med hjälp av något som ser ut som ett silverspänne till ett skärp. Snyggt och robust. Som tillbehör får du två extra par öronpluppar samt ett par av mina favoriter i skum, som ger luren en bra passform. En svart förvaringsväska med orange (naturligtvis) detaljer ingår också. Micken/reglaget är plastigt och den orange knappen som är till för att svara, byta spår, pausa och så vidare är lite skramlig. Synd på en annars så snygg och genomarbetad hörlur. I april kommer en enknapps-version som sägs passa de flesta Androider på marknaden. Du kommer dock inte kunna höja och sänka med micken/reglaget.

Ljudet
Återgivningen av de akustiska gitarrerna och sången i Laugh ´n´A 1/2 är avslappnad och detaljerad. Michael Bublés varma stämma ges gott om utrymme och samma sak gäller för instrument och bas, som är djup på de rätta ställena. Jag har läst lite klagomål rörande en stingslig och påträngande diskant så jag blir naturligtvis nyfiken på att undersöka den saken. Jag plockar fram låtar med piano, panflöjt, elektronisk musik och fioler men trots att jag är rätt känslig för kaxig diskant så kan jag inte hålla med kritikerna. Efterklangen från pianon framträder tydligt och regn som faller på taket är som på riktigt trots att det snöar ute. Lynyrd Skynyrd får avsluta och ska jag nu klaga på något så är det väl att basen inte återges med riktigt sådant tryck som den borde.

JBL mick
Klart att JBL har en orange knapp – hade den dessutom varit mindre plastig hade det blivit full pott på kvaliteten.

Slutsats
En snygg lur men som inte utmärker sig nämnvärt rent visuellt och som andas kvalitet och hållfasthet, om man bortser från micken/reglaget, så skulle jag vilja beskriva J33i. Ljudet är öppet, detaljerat och luftigt och det enda jag saknar är det där riktiga trycket och djupet i basen som faktiskt finns i vissa låtar. Prislappen ligger bland de lägre i starfältet och det, tillsammans med spelglädjen och mångsidigheten när det gäller att återge de flesta typer av musik, gör att J33I är Bästa köp.

JBL lur nära
JBLs lösning på att göra kopplingen mellan sladd och lur hållbar är inte bara genial, den är snygg också.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
 • Fler än 6 000 produkttester
 • Undvik felköp med våra tips och guider
 • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
 • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
 • Alltid uppdaterad med senaste nytt
 • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
 • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
 • L&B TechCast – en podcast med L&B
 • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Nocs NS400

Får öronen att le

Svenska Nocs, som bildades 2008, bidrar med sin NS400 Aluminium till testet. En sofistikerad lur som nu uppdaterats med platt sladd.

Ljudet Platt sladd
Inga skum-pluppar Plastig mick/reglage Saknar förvaringsetui

Ultimate ears 400vi

Anonym på alla plan

400vi ser vid första anblicken ut att vara gjord av blankpolerad metall men allt är inte guld som glimmar, i detta fall är det plast.

Skum-pluppar Förvaringsetui
Kvaliteten Oengagerat ljud

Audio Technica ATH-CKS55i

Kostar mer än det smakar

Från Japanska Audio Technica kommer denna in-ear-lur, med ett lite säreget utseende, som finns att få i svart, röd/svart eller vitt.

Ljudet
Materialval Inga skum-pluppar

Philips Fidelio S1

En tuff lur i lyxförpackning

Fidelio-serien från Philips har utökats med en ny in-ear-lur, men vill du smälta in i mängden och vara diskret är S1 inget för dig.

Skum-pluppar Förvaringsetui Kvalitet Platt sladd
Något klen bas

Sennheiser MM705

Försiktig och diskret

Första kvartalet 2013 lanseras MM705 från Sennheiser. En till utseendet diskret lur. Hur det står till med ljudet ska vi ta reda på.

Adapter Kabelvinda Förvaringsetui
Volymkontrollen Saknar skum-plupp

UrBeats

Mest bas för pengarna

Tuned by Andre Romelle Young skulle det kunna stå på den här hörluren, men artistnamnet Dr Dre har onekligen lite mer attityd.

Platt sladd Förvaringsetui Kvalitet
Ljudet Priset Inga skum-pluppar

Denon AH-C101

Låt dig inte luras av utseendet

Mer attityd och skönare gung i basen. Det kännetecknar Denons kategori Urban Raver som AH-C101, efterföljare till AH-C560, tillhör.

Skum-pluppar Förvaringsetu
Färgvalen

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sonos mindre och billigare subwoofer försenad Sonos planerade Sub Mini verkar bli försenad i några månader.
Soundbar för bara några hundralappar Creative Stage Air V2 är en bärbar, batteridriven soundbar som kostar nästan ingenting.
Hur bra låter Samsungs ultratunna soundbar? Samsung Ultra Slim Soundbar måste vara den tunnaste vi har skådat, men ljudet är förvånansvärt stort! HW-S810B kan också ett par trick som gör den extra lättplacerad.
Dessa fick oss att häpna De små KEF LSX II är de bästa trådlösa stereohögtalarna i prisklassen.
TAD återvänder med ny högtalare Högtalaren TAD-CR1TX blir inte direkt billig.
Engelska Lowther är tillbaka med Almira Nya Almira är Lowthers första högtalare på 30 år.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend