TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
SOMMARERBJUDANDE PÅ LB+

Ultimate ears 400vi

Anonym på alla plan

400vi ser vid första anblicken ut att vara gjord av blankpolerad metall men allt är inte guld som glimmar, i detta fall är det plast.

forfatter
Publicerad 2013-03-18 - 06:00
L&B tycker
Skum-pluppar Förvaringsetui
Kvaliteten Oengagerat ljud
Specifikationer

Typ: Sluten
Frekvens: 20–17 000 Hz
Känslighet: 105 dB
Impedans: 16 ohm

Dessvärre är det mesta med den här hörluren rätt plastigt och den där wow-känslan vill inte riktigt infinna sig. Sladden är visserligen platt men både tunn och smal vilket gör den sladdrig och får den att kännas skör. Den har även en irriterande förmåga att vrida sig. Precis som hos Denon har man valt mjölkvita öronpluppar, och kombinationen svart, vitt, silver och mjölkvitt blir liksom lite väl bra. I förpackningen ligger ett hårt etui, även det i plast, till förvaring samt fyra extra par mjölkvita pluppar. Du får även med ett par svarta i ett skum-liknande material som är betydligt skönare för öronen och som gör ljudläckaget in och ut mindre. Väljer du att byta till dessa svarta pluppar blir utseendet mer homogent.

Ljudet
Det är inget direkt fel på ljudet men det är dämpat, segt och oengagerat. Violinerna i Våren kommer inte till sin rätt och Mikael Wiehe känns trött och sliten. Basen, som är tänkt att kicka igång i vers nummer två av ”Den jag kunde va”, saknar punch. Jag fortsätter med Everything, en låt som brukar få mina öron att le. Bublé har en varm, mjuk och sensuell röst, något som dessvärre inte framgår med dessa lurar. Jag trycker in skum-plopparna rejält i öronen och ger luren en sista chans. Visst blir basen tydligare och möjligen framträder tonerna i det övre mellanregistret något mer men det räcker dessvärre inte för att hamna i toppen bland lurarna i denna prisklass.

Ultimate ears vit och svart
Med den svarta skum-pluppen på blir utseendet på luren mer stilig och homogen.

Slutsats
Ultimate ears 400vi är en bekväm lur men även om den inte är den dyraste i testet är den inte heller den billigaste vilket gör att man förväntar sig både bättre kvalitet och bättre ljudupplevelse. Det är inte så lätt att sätta fingret på vad det är som saknas i ljudbilden men jag vill kalla det spelglädje, engagemang och känsla. Basen saknar tryck, mellanregistret (där en stor del av rösters register ligger) är segt och diskanten blir aldrig sådär öppen och luftig som man önskar. Detta är inte ultimat om du frågar mig.

Ultimate ears mönster
Lurarna från Ultimate ears har försetts med vita streck på sladden som en liten extra detalj.

Läs hela artikeln? eller bli medlem i LB+.

Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

I LB+ ingår:
  • Fler än 6 000 produkttester
  • Undvik felköp med våra tips och guider
  • Var med i L&B-forum med andra ljud- och bildfantaster
  • Stora rabatter hos våra partner i LB+ Fördelsklubb
  • Alltid uppdaterad med senaste nytt
  • Nyhetsbrev direkt i din inkorg
  • Stäng av annonser (gäller bara 12-månaders prenumeration)
  • L&B TechCast – en podcast med L&B
  • Ingen bindningstid, säg upp när du vill!

Vi testar för dig!

Också i detta test:

Nocs NS400

Får öronen att le

Svenska Nocs, som bildades 2008, bidrar med sin NS400 Aluminium till testet. En sofistikerad lur som nu uppdaterats med platt sladd.

Ljudet Platt sladd
Inga skum-pluppar Plastig mick/reglage Saknar förvaringsetui

Audio Technica ATH-CKS55i

Kostar mer än det smakar

Från Japanska Audio Technica kommer denna in-ear-lur, med ett lite säreget utseende, som finns att få i svart, röd/svart eller vitt.

Ljudet
Materialval Inga skum-pluppar

Philips Fidelio S1

En tuff lur i lyxförpackning

Fidelio-serien från Philips har utökats med en ny in-ear-lur, men vill du smälta in i mängden och vara diskret är S1 inget för dig.

Skum-pluppar Förvaringsetui Kvalitet Platt sladd
Något klen bas

Sennheiser MM705

Försiktig och diskret

Första kvartalet 2013 lanseras MM705 från Sennheiser. En till utseendet diskret lur. Hur det står till med ljudet ska vi ta reda på.

Adapter Kabelvinda Förvaringsetui
Volymkontrollen Saknar skum-plupp

UrBeats

Mest bas för pengarna

Tuned by Andre Romelle Young skulle det kunna stå på den här hörluren, men artistnamnet Dr Dre har onekligen lite mer attityd.

Platt sladd Förvaringsetui Kvalitet
Ljudet Priset Inga skum-pluppar

Denon AH-C101

Låt dig inte luras av utseendet

Mer attityd och skönare gung i basen. Det kännetecknar Denons kategori Urban Raver som AH-C101, efterföljare till AH-C560, tillhör.

Skum-pluppar Förvaringsetu
Färgvalen

JBL J33i

Genomarbetad öronglädje

Luren från JBL är en snygg hörlur för dig som inte vill sticka ut för mycket ur mängden men ändå uppskattar en stilig accessoar.

Priset Skum-pluppar Förvaringsetui
Lite klen bas

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vi ser fram emot dessa! Flaggskeppet PX7 ska till sist bytas ut! Nya Px7 S2 har ännu bättre ljud, bättre komfort – och bättre brusreducering.
Inzone är Sonys nya gamingmärke Sony debuterar med speltillbehör under namnet Inzone. Inledningsvis med tre headset och två bildskärmar.
Flera nya öronproppar från JBL JBL har tryckt in mer teknik i sina öronproppar och utvecklat sin egen för spel, med extremt låg latens.
Högteknologiska pluggar för spel Svenska Urbanista har gjort en par helt trådlösa öronsnäckor som är speciellt lämpliga för spel via Bluetooth.
Stax trådlösa hörlurar kostar inte en förmögenhet De trådlösa Stax Spirit S3 från Edifier använder speciella element. Men inte sådana du kanske tror.
Momentum 4: Sennheiser förnyar designen Sennheiser Momentum 4 Wireless får en helt ny design. Vi förväntar oss också en uppgradering av samtalskvaliteten, men hur är det med musiken?
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend