Search
Generic filters

TEST : 11 trådlösa öronproppar

Total frihet

På jakt efter nya öronproppar? Dags att hoppa över sladden! Vi har testat 11 par helt trådlösa.

Helt trådlösa öronproppar är den allra senaste kategorin hörlurar, men också den som säljer bäst. Alla vill ha helt trådlöst!

Om vi ​​bortser från den uppenbara nackdelen – nämligen att det är dubbelt så lätt att tappa bort minst en öronpropp än om de två satt ihop – så finns det flera fördelar.

Läs också De ”alla” vill ha Folk låter sig inte avskräckas av märklig design när de flockas kring Apples AirPods. Och Pro-versionen är bättre än någonsin, på alla sätt och vis.

För det första slipper du sladden som gnider mot kroppen. Det skapar oljud som fortplantar sig in i örat. För det andra sitter förstärkaren direkt vid högtalarelementet, vilket gör att högtalarelementet kan starta och stoppa extremt snabbt. Viktigt för dynamiken. Tänk bara på att eftersom det finns mindre plats för förstärkaren så är den maximala ljudnivån ofta något lägre i helt trådlösa proppar. För det tredje tar propparna väldigt lite plats i fickan, även om de ligger i ett resefodral. Du behöver heller aldrig nysta upp kabeltrassel när du ska göra dem klara för att lyssna på favoritmusiken.

Batteritid

En nackdel med helt trådlösa öronproppar har fram tills nu varit batteritiden. De pyttesmå batterierna har hittills gett 3–5 timmars batteritid. Om man inte räknar med extratiden man får av att ladda dem i fodralet, som har ett inbyggt batteri för laddning. Numera är det däremot vanligare med upp till 6–7 eller till och med 10 timmars speltid i propparna, och det är inte ovanligt att man får 20 timmar extra från fodralet. Batteritid är med andra inte längre något skäl till att låta bli att köpa helt trådlösa hörlurar.

På senare tid har det blivit allt vanligare att öronpropparna kan släppa igenom ljud från omgivningen, det är väldigt praktiskt eftersom de isolerar så bra. Så vårt tips är att hålla utkik efter den här funktionen. Flera modeller har också börjat få aktiv brusreducering. För även om öronpropparna dämpar höga frekvenser bra på egen hand så är de mindre effektiva mot de lägre. Sitter du på ett flygplan, med massor av oväsen runt omkring, så är det en fördel med aktiv brusreducering också.

Billiga och dyra

I detta test tittar vi närmare på några av de senaste öronsnäckorna på marknaden, som sträcker sig från de billigaste – under 1 000 kronor – och ända upp till toppen av premiumnivån. Där hittar vi till exempel Bang & Olufsen och Sennheiser, som kämpar om översta platsen på prispallen. Vi har inte tagit med Apple Airpods Pro den här gången, dem har vi haft med i grupptester förut. Desamma gäller Samsung Galaxy Buds och säkert en del andra som du undrar över.  Däremot har vi tagit med Powerbeats Pro, eftersom de fortfarande utmärker sig som exceptionella öronproppar. Vill du ha en mer komplett översikt över alla öronproppar vi har testat så kan du göra en djupdykning i vårt testarkiv.

Slutsatsen av detta test är att det definitivt är värt att betala mer för att få ett bättre ljud, men om du har en mindre budget så hittar du säkert också något som passar din smak.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Skullcandy sesh evo blue
Skullcandy Sesh Evo
Skullcandys billigaste helt trådlösa öronproppar har rytmisk bas och låter riktigt bra. När de är rätt inställda.
Creative Outlier Gold
Creative Outlier Gold har en del smarta egenskaper, men ljudet kan inte godkännas.
Audio Technica ATH-CK3TW
Audio-Technica ATH-CK3TW
Audio-Technica har äntligen ett par helt trådlösa hörlurar som sitter bra i öronen. Ljudet kommer många också att gilla.
Klipsch T5 True Wireless
Klipsch T5 True Wireless
Klipsch gillar musiken bäst när den trycks upp i ansiktet på lyssnaren. Så är det här också, fast vi har en del reservationer.
Beats Powerbeats Pro
Trådlös räckvidd av högsta klass, härlig passform – och helt grymt ljud!
Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Sennheiser når hela vägen till toppen med sin senaste version av Momentum True Wireless.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.
  TAG Heuer Connected är mer än en smart träningsklocka, den är ett snyggt armbandsur också.
  JBL ger sig in i ANC-toppklassen med en hörlur som är rolig att lyssna på och som tar bort bruset effektivt.
  Panasonics toppmodell är en riktig godbit för kräsna TV-entusiaster: HZ2000 har en superläcker bild i tvättäkta studiokvalitet!
  HP Sprocket Select fyller absolut ingen funktion. Och den mobila fotoskrivaren levererar faktiskt halvdåliga bilder. Ändå är den helt fantastisk.
  Efter en tur i Honda e känns det mesta annat gammalmodigt.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.