Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

De’Longhi Dedica Maestro Plus: Kompakt espressomaskin med baristakvalitet

De'Longhi Dedica Maestro Plus är en manuell espressomaskin med en intressant mjölkfunktion.

Av / 2024-04-25 - 13:32
De’Longhi Dedica Maestro Plus: Kompakt espressomaskin med baristakvalitet

Kaffeentusiaster kan glädja sig åt att De’Longhi har lanserat en ny modell i sin populära Dedica-serie av manuella espressomaskiner. Nya Dedica Maestro Plus, som är specialiserad på espresso och mjölkbaserade drycker som cappuccino och latte, har en intressant funktion, som automatiskt skummar mjölken efter användarens önskade konsistens och temperatur.

De'Longhi Dedica Maestro Plus
Foto: De’Longhi

Kompakt

Med en bredd på bara 15 cm är Dedica Maestro Plus väl lämpad för dem med begränsat utrymme i köket. Enligt De’Longhi har maskinen inbyggd teknologi som säkerställer exakt temperaturkontroll och dessutom tre temperaturprofiler, vilket enligt uppgift ger optimal extraktion och en smakrik kopp kaffe vid varje bryggning.

Dedica Maestro Plus har utvecklats med både form och funktion i åtanke, och är det perfekta tillskottet till alla kaffeälskares kök. Den har en minimalistisk och stilren design, samt ett antal funktioner för att säkerställa en perfekt kopp kaffe”, säger Victoria Avén, Brand Manager på De’Longhi Scandinavia.

De-Longhi EC885_DeLonghi_Dedica De'Longhi Dedica Maestro Plus
Foto: De’Longhi

Mjölkskum efter egen smak

En av de mest spännande funktionerna hos Dedica Maestro Plus är Auto LatteArt, som automatiskt skummar mjölken enligt vald konsistens och temperatur. Användaren kan välja mellan tre temperaturprofiler och tre texturinställningar för mjölkskum, vilket enligt tillverkaren ger möjlighet att uppnå samma kvalitet på mjölkskummet hemma som på ett café.

Låt oss hoppas att den lyckas skapa ett ännu luftigare skum för latten än vad syskonmodellen Rivelia lyckades med i vårt test.

Läs också Smarta hem: Godare kaffe med smart maskin Teknikintresserade kaffedrickare bör definitivt överväga att skaffa en smart kaffemaskin. Smartare kaffe är bättre kaffe.

Tre modeller

Dedica-serien består nu av tre modeller: Dedica Maestro Plus, Dedica Arte och Dedica Style. Alla modellerna har en tydlig kontrollpanel och en italien-inspirerad, kompakt och elegant design. De finns i olika färger, stål eller matt finish, och kan köpas med en matchande kaffekvarn.

De-Longhi_Dedica_EC685.W De'Longhi Dedica Maestro Plus
Foto: De’Longhi

Dedica Maestro Plus: Pris och tillgänglighet

Dedica Maestro Plus EC950.M, som är dess fullständiga namn, kommer att finnas hos utvalda återförsäljare från april/maj, med ett rekommenderat pris från 4 800 SEK.

Mer info: delonghi.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Koda 2 Max är Oonis största och mest avancerade pizzaugn hittills

Matter version 1.3

Motormopp från Dyson

En kamera för varje vinkel

Ny monsterrobot från Roborock

Laga mat utan sladd med KitchenAid Go

Robotdammsugare lovar dammsugning och moppning med mänsklig precision

Vill förändra golvstädningen

Nutribullet gör comeback i Norden

CSA har lanserat säkerhetsstandard för smarta hem

LG breddar sin premiumserie

Lovar kaffe med baristakvalitet

Ljud & Bild
Rulla till toppen