Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Audible: Harry Potter-ljudböcker kommer till liv – med Dolby Atmos

Alla Harry Potter-böckerna kommer att läsas in på nytt av över 100 skådespelare. Och med en enorm ljudbild i Dolby Atmos. Exklusivt för ljudbokstjänsten Audible.

Av / 2024-04-28 - 08:01
Audible: Harry Potter-ljudböcker kommer till liv – med Dolby Atmos

Amazonägda Audible och Pottermore Publishing har meddelat att de kommer att samarbeta kring en ny serie ljudböcker baserade på J.K. Rowlings ursprungliga Harry Potter-serie. De nya ljudböckerna kommer att ha världspremiär på Audible i slutet av 2025 och kommer att spelas in på originalspråket med en stjärnspäckad rollista bestående av över 100 skådespelare.

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Vi har blivit lovade att ljudböckerna kommer att ge en helt ny och omslutande lyssningsupplevelse med fantastiskt Dolby Atmos-ljud, fängslande filmmusik, ett brett utbud av röster och verklighetstrogna ljud. De kommer att släppas en efter en, och vi börjar naturligtvis med Harry Potter and the Philosopher’s Stone.

Vi är övertygade om att denna sofistikerade och omslutande ljudupplevelse inte bara kommer att ge en ny dimension till befintliga fans, utan också introducera en helt ny generation lyssnare till trollkarlsvärlden. – Neil Blair, ordförande för Pottermore Publishing

Bob Carrigan, Audibles VD, understryker att projektet är ett gyllene tillfälle att inleda ett nytt och spännande kapitel i Harry Potter-historien:

Med miljontals lyssnare som redan kastat sig över Harry Potter-ljudböckerna på Audible är vi mycket glada över att få vara med på den här resan – att få glädja nya och gamla fans med en helt ny lyssnarupplevelse som Audible har alla förutsättningar att skapa. – Bob Carrigan, VD för Audible

Harry Potter audio books
De ursprungliga ljudböckerna kommer att finnas kvar hos Audible, tillsammans med de nya. Foto: SD Books

De ursprungliga ljudböckerna finns kvar

Sedan de första Harry Potter-ljudböckerna med röstskådespelarna Stephen Fry och Jim Dale lanserades på Audible 2015 har de nått totalt 1,4 miljarder lyssningstimmar världen över, enligt bolagen.

Kända namn i rollistan har ännu inte tillkännagivits, men mer information om den stjärnspäckade rollistan och lanseringsdatum kommer att komma närmare lanseringen. En sak är dock säker: Harry Potter-febern är långt ifrån över – och nu har fansen fått en helt ny anledning att glädjas!

Ljud & Bild besökte Dolbys huvudkontor i London förra året, där vi fick en större inblick i det omslutande ljudformatet. Ljudböcker lyftes fram som ett av användningsområdena, vid sidan av film och musik förstås, och ljudbokstjänsten Audible användes som exempel.

Mer info: audible.co.uk

Läs också Harry Potter: Trollkarlsmagi En av tidernas mest uppskattade filmserier, om den lite nördiga killen med trollstav och runda glasögon, släpps nu på 4K UDH BD.
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Ljud & Bild
Rulla till toppen