Search
Generic filters

TEST : Klipsch T5 True Wireless

Energiskt från högtalarkungen

Klipsch gillar musiken bäst när den trycks upp i ansiktet på lyssnaren. Så är det här också, fast vi har en del reservationer.

Klipsch T5 True Wireless
Klipsch T5 True Wireless

Ljud & Bild tycker

Piggt mellanregister, massor av tryck och dynamik. Fantastiskt tillfredsställande laddningsfodral.
Grovkornigt och ganska så skarpt ljud.
 • Typ: Helt trådlösa öronproppar
 • Bluetooth: 5.0
 • Vattentät: IPX4
 • Kodekar: AptX, AAC, SBC
 • Batteri: 8 h + 25 h från fodral
 • App: Nej
 • Vikt: 2 x 5,5 g + 96,9 g
 • Laddkabel: USB-C
 • Antal örontoppar: 3
 • Webb: klipsch.com
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 1600 kr

När det gäller förmågan att underhålla är det få som kan mäta sig med Klipsch. Deras högtalare dryper av rock-faktor, samtidigt som de är väldigt mångsidiga när det gäller musikstilar. Klipsch är världsberömda för sina hornhögtalare och använder horndiskanter till i princip allting.

Eftersom hornelement inte finns till hörlurar, vad jag känner till, måste Klipsch hålla till godo med vanliga element. Ändå har de lyckats få mycket av samma underhållning och engagemang i hörlurarna, inte minst i det dyra flaggskeppet HP-3.

Öronproppar är ett nytt område för den berömda högtalartillverkaren, som vill visa vad de kan med toppmodellen T5 True Wireless.

Det första jag lägger märke till är det eleganta laddfodralet av aluminium, som väcker associationer till den berömda Zippo-tändaren. Fast lägre och betydligt tjockare. Det är det snyggaste fodralet jag har sett till sådana här öronproppar, det har lena och mjuka kurvor och en väldigt förtroendeingivande vikt. Tjusigt! Klipsch toppar alltihop med att erbjuda personlig gravering om du beställer från deras hemsida.

Det finns ingen app till T5, så du får ta det som finns när det gäller ljudet. Det är en app på gång, men när den kommer vet vi inte.

8 timmars batteritid i öronpropparna och 25 extra i fodralet är ytterst respektabelt. När det gäller passformen har jag däremot problem med att propparna sticker ut för långt i öronen. För små toppar, som de som sitter på från början, tätar inte ordentligt för mig och propparna tynger ner och riskerar att lossna ur öronen när som helst. De största topparna passar bättre, men jag är ändå inte helt nöjd med passformen.

Klipsch_T5_TrueWireless_Lifestyle
Foto: Klipsch

Ljudet i Klipsch T5 True Wireless

För att ansluta hörlurarna väljer du den högra proppen i listan över Bluetooth-enheter. Anslutningen går helt smidigt.

Jag rycks med av ljudet, som är fullt av energi. Speciellt elgitarrer återges med ett sådant tryck att det känns som om jag har fått en Marshall-förstärkare implanterad i skallen! Det här trycker till! Det är också mycket befriande att plötsligt höra tonerna i detta viktiga område, efter att jag saknat energi i mellanregistret i de tidigare testdeltagarna.

När entusiasmen över den energiska spelglädjen har lagt sig märker jag att det låter en smula hårt. Särskilt musikstycken med framträdande sång är i råaste laget. Och är det inte lite tunt i basen? Jo, definitivt.

I diskantområdet får sibilanter för mycket uppmärksamhet, så S-ljud blir hårda och cymbaler trycker också till. I mesta laget. Hiphop-röster blir för nasala, kvinnoröster lite trötta och ett piano låter som om det spelas genom en PA-förstärkare.

Enligt Klipsch är en app på väg, och då förväntas bland annat en EQ-funktion som kommer att kunna lösa en del problem med ljudet. Men som det är nu är detta ett ljud ”för särskilt intresserade”.

Samtalskvaliteten är inte heller något att skriva hem om. ”Det låter som om du sitter i en låda”, har jag fått höra flera gånger.

Slutsats

Klipsch T5 True Wireless känns helt grymma och fodralet i ”Zippo-tändarmetall” ger ett nästan unikt kvalitetsintryck. Jag vill verkligen att de här öronpropparna ska vara bra!

Till att börja med blir jag också helt hänryckt. Det superenergiska mellanregistret blir aldrig tråkig, och detta är ett viktigt tonområde där det finns mycket information från röster och instrument. Och spelglädjen är det ingen som klår Klipsch på.

Tyvärr blir det för hårt och rått, basen är inte riktigt tillräckligt stor för att följa upp, och övertonregistret blir vasst. Även med lågmäld, finkänslig musik sliter det för mycket i öronen. Samtalskvaliteten är inte heller imponerande.

Ibland blir det helt enkelt för mycket av det goda.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Skullcandy sesh evo blue
  Skullcandy Sesh Evo - Gör vad de ska
  Skullcandys billigaste helt trådlösa öronproppar har rytmisk bas och låter riktigt bra. När de är rätt inställda.
  Creative Outlier Gold - God idé, slappt utförd
  Creative Outlier Gold har en del smarta egenskaper, men ljudet kan inte godkännas.
  Audio Technica ATH-CK3TW
  Audio-Technica ATH-CK3TW - Billigt och bra från Audio-Technica
  Audio-Technica har äntligen ett par helt trådlösa hörlurar som sitter bra i öronen. Ljudet kommer många också att gilla.
  Jaybird Vista - Sportproppar med tryck i basen
  Vista är stabila och har massor av basenergi! Men Jaybird har gjort ett par udda val också.
  Panasonic S500W black
  Panasonic RZ-S500W - Proppade med teknik
  Kanske den bästa brusreduceringen som finns i ett par öronproppar, plus bra samtalsljud och neutral musikåtergivning. Varför räcker det inte?
  Beats Powerbeats Pro - Fortfarande bland våra favoriter
  Trådlös räckvidd av högsta klass, härlig passform – och helt grymt ljud!
  Technics EAH_AZ70W
  Technics EAH-AZ70W - Teknisk fullträff
  Technics AZ70 har all teknik du kan önska dig i ett par öronproppar och dessutom ett strålande ljud med tjusig upplösning.
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Vår favorit
  Sennheiser når hela vägen till toppen med sin senaste version av Momentum True Wireless.
  Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen - Lyx som äntligen sitter
  Bang & Olufsen har försökt och misslyckats ett par gånger med sina helt trådlösa Beoplay E8. Den tredje versionen är bäst hittills.
  Jabra Elite Active 75t - Överlägsna träningsproppar
  Jabra Elite Active 75t är kanske de bästa trådlösa träningspropparna som går att köpa för pengar.

  Läs också

  Det är sällsynt att små högtalare spelar så här stort. Men den här gör det.
  Citation Tower bevisar att convenience-ljud inte måste vara små, diskreta bordshögtalare med stora kompromisser.
  Electrocompaniet har uppgraderat sin bästa integrerade förstärkare. ECI 6DX MKII har en superbra streamer och allt digitalt innanmäte du behöver.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 är den hopfällbara mobilen du alltid har önskat dig.
  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.
  TAG Heuer Connected är mer än en smart träningsklocka, den är ett snyggt armbandsur också.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.