Search
Generic filters

TEST : Sennheiser Momentum True Wireless 2

Vår favorit

Sennheiser når hela vägen till toppen med sin senaste version av Momentum True Wireless.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
Sennheiser Momentum True Wireless 2

Ljud & Bild tycker

Briljant ljudkvalitet, bättre styrning, skön passform och – till sist – lång speltid! Aktiv brusreducering är bra att ha i vissa fall.
Samtalsljudet är lite mer instängt än i föregångaren. Lite lång fördröjning när man spelar spel och tittar på film.
 • Typ: Helt trådlösa öronproppar
 • Bluetooth: 5.1
 • Vattentät: IPX4
 • Kodekar: aptX, AAC, SBC
 • Batteri: 7 h + 21 h från fodral
 • App: Sennheiser Smart Control
 • Vikt: 2 x 6 g + 58 g
 • Laddkabel: USB-C
 • Antal örontoppar: 4
 • Webb: sennheiser.com
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 3200 kr

Nya Sennheiser Momentum True Wireless 2 är nästan helt identiska med förra modellen, men nu finns äntligen aktiv brusreducering på plats. Dessutom är batteritiden markant förbättrat, från 4 till 7 timmar i propparna och ytterligare 21 timmar i laddfodralet. Sammanlagt 28 timmars speltid mer än fördubblar föregångarens totala kapacitet.

Aktiv brusreducering kräver flera mikrofoner på insidan än i föregångaren. Detta tjänar även samtalskvaliteten på när man är i miljöer med mycket oväsen. Till exempel caféer.

Brusreduceringen fungerar för de låga frekvenserna, medan örontopparna effektivt dämpar övertonregistret. Där är brusreduceringen måttlig, inte alls lika effektiv som i Panasonic RZ-S500W eller Technics EAH-AZ70W, men lite hjälper den.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 lifestyle
Foto: Sennheiser

Öronpropparna kan manövreras direkt med fingertryckningar om man vill. Man har olika funktioner på höger och vänster, till exempel styr vänsterfingret låtar framåt och bakåt, samt pausar musiken och svarar om det ringer.

En ljudfördröjning på 200–300 ms är tyvärr vanlig och gäller även Sennheiser. Med film går det i stort sett bra, eftersom de flesta film- och TV-appar kan korrigera för läppsynk. Men med spel är det värre. Varje skott i krigsspel och växling i bilspel har försenat ljud jämfört med bilden. Här är Powerbeats Pro betydligt bättre.

Smart Control-appen funkar fint, men jag begriper mig inte på EQ-funktionen. Den är inte särskilt intuitiv och när ljudet ändras olika i vänster och höger öron när man drar åt höger och vänster blir jag bara förvirrad.

Ljudet i Sennheiser True Wireless 2

Lyckligtvis låter det bra i neutralt läge. Ljudkvaliteten är faktisk identisk med föregångarens, så om du redan har den kanske det inte är särskilt lockande att köpa den nya. Om du inte blir helt såld på batteritiden, förstås.

annons

Basen är fyllig och tight, vilket gör det kul att lyssna på både pop och hiphop. Trots det är den inte dominerande, vilket den har en tendens att bli hos flera andra. Sångröster är vackra, det finns gott om luft och fin storlek på gitarr och piano. Upplösningen bättre än i Bang & Olufsen Beoplay H8 3rd Gen och dessutom finns det mer dynamik och spelglädje än i Technics AZ70. Mellanregistret är fylligt och naturligt i Momentum och kvinnliga röster har den nödvändiga luften, samtidigt som det är bra grepp om kraften i bröstklangen.

annons
Sennheiser Momentum True Wireless 2 product shot
Foto: Sennheiser

Slutsats

Sennheiser Momentum True Wireless 2 är precis lika bra som sina föregångare när det gäller både ljudet och passformen. Båda är strålande, så vi förstår mycket väl varför Sennheiser inte har ändrat på ett vinnande recept!

I stället har de förbättrat andra saker. Allra viktigast är batteritiden, som har gått upp från 4 till 7 timmar i själva propparna och från 8 till 21 timmar extra i fodralet. Med sammanlagt 28 timmar kan man tryggt lämna laddaren hemma när man åker på semester.

En annan förbättring är aktiv brusreducering, som dämpar de låga frekvenserna som propparna inte stänger ute på egen hand. Den är inte supereffektiv, men funkar godkänt.

Efter att ha testat Momentum True Wireless 2 direkt mot konkurrenter i ett grupptest är det ännu tydligare att Sennheiser har hittat ett vinnande recept!

annons
Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Skullcandy sesh evo blue
  Skullcandy Sesh Evo - Gör vad de ska
  Skullcandys billigaste helt trådlösa öronproppar har rytmisk bas och låter riktigt bra. När de är rätt inställda.
  Creative Outlier Gold - God idé, slappt utförd
  Creative Outlier Gold har en del smarta egenskaper, men ljudet kan inte godkännas.
  Audio Technica ATH-CK3TW
  Audio-Technica ATH-CK3TW - Billigt och bra från Audio-Technica
  Audio-Technica har äntligen ett par helt trådlösa hörlurar som sitter bra i öronen. Ljudet kommer många också att gilla.
  Klipsch T5 True Wireless
  Klipsch T5 True Wireless - Energiskt från högtalarkungen
  Klipsch gillar musiken bäst när den trycks upp i ansiktet på lyssnaren. Så är det här också, fast vi har en del reservationer.
  Jaybird Vista - Sportproppar med tryck i basen
  Vista är stabila och har massor av basenergi! Men Jaybird har gjort ett par udda val också.
  Panasonic S500W black
  Panasonic RZ-S500W - Proppade med teknik
  Kanske den bästa brusreduceringen som finns i ett par öronproppar, plus bra samtalsljud och neutral musikåtergivning. Varför räcker det inte?
  Beats Powerbeats Pro - Fortfarande bland våra favoriter
  Trådlös räckvidd av högsta klass, härlig passform – och helt grymt ljud!
  Technics EAH_AZ70W
  Technics EAH-AZ70W - Teknisk fullträff
  Technics AZ70 har all teknik du kan önska dig i ett par öronproppar och dessutom ett strålande ljud med tjusig upplösning.
  Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen - Lyx som äntligen sitter
  Bang & Olufsen har försökt och misslyckats ett par gånger med sina helt trådlösa Beoplay E8. Den tredje versionen är bäst hittills.
  Jabra Elite Active 75t - Överlägsna träningsproppar
  Jabra Elite Active 75t är kanske de bästa trådlösa träningspropparna som går att köpa för pengar.

  Läs också

  Letar du efter en stor skärm till rimligt pris? Då kommer Sony XH8096 som ett brev på posten.
  BMW i8 är ingen Tesla. Den är mycket tuffare!
  De som just har beställt en splitter ny Audi e-tron UTAN att kryssa för Bang & Olufsen-ljudsystemet får förlåta oss när vi säger: Ajdå …!
  Yamaha visar tydligt varför de behärskar high-end bättre än de flesta, med en skivspelare som struntar i konventioner och går sin egen väg.
  De små Klipsch-högtalarna slår ljudplankor på spelglädje och ljudtryck, och fungerar lika bra till tv:n som till mobilen.
  Oneplus Nord har marknadsförts som om mobilen innebar Jesu återkomst. Det är den inte, men det behöver den inte heller vara.
  Bose Frames håller UV-strålarna borta på sammagång som de skickar in luftiga, musikaliska toner rakt in i dina öron. Är det här sommarens coolaste pryl?
  Vanmoof S3 och X3 är de två senaste elcykel-modellerna från den holländska firman som tror att deras smarta och internetanslutna cyklar är framtidens transportmedel.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HiFiMAN HE-1000se

  Riktpris: 40000 kr Det är ren galenskap - men oj så härlig!

  Timekettle M2

  Riktpris: 1200 kr Din egen tolk rätt i örat

  Bang & Olufsen Beoplay E8 Sport

  Riktpris: 3750 kr Svettas och spring sladdfritt med B&O

  JBL Live 300TWS

  Riktpris: 1500 kr Proppa in hifi i örat
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.