TEST : Sennheiser Momentum True Wireless 2

Vår favorit

Sennheiser når hela vägen till toppen med sin senaste version av Momentum True Wireless.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
Sennheiser Momentum True Wireless 2

Ljud & Bild tycker

Briljant ljudkvalitet, bättre styrning, skön passform och – till sist – lång speltid! Aktiv brusreducering är bra att ha i vissa fall.
Samtalsljudet är lite mer instängt än i föregångaren. Lite lång fördröjning när man spelar spel och tittar på film.
 • Typ: Helt trådlösa öronproppar
 • Bluetooth: 5.1
 • Vattentät: IPX4
 • Kodekar: aptX, AAC, SBC
 • Batteri: 7 h + 21 h från fodral
 • App: Sennheiser Smart Control
 • Vikt: 2 x 6 g + 58 g
 • Laddkabel: USB-C
 • Antal örontoppar: 4
 • Webb: sennheiser.com
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 3200 kr

Nya Sennheiser Momentum True Wireless 2 är nästan helt identiska med förra modellen, men nu finns äntligen aktiv brusreducering på plats. Dessutom är batteritiden markant förbättrat, från 4 till 7 timmar i propparna och ytterligare 21 timmar i laddfodralet. Sammanlagt 28 timmars speltid mer än fördubblar föregångarens totala kapacitet.

Aktiv brusreducering kräver flera mikrofoner på insidan än i föregångaren. Detta tjänar även samtalskvaliteten på när man är i miljöer med mycket oväsen. Till exempel caféer.

Brusreduceringen fungerar för de låga frekvenserna, medan örontopparna effektivt dämpar övertonregistret. Där är brusreduceringen måttlig, inte alls lika effektiv som i Panasonic RZ-S500W eller Technics EAH-AZ70W, men lite hjälper den.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 lifestyle
Foto: Sennheiser

Öronpropparna kan manövreras direkt med fingertryckningar om man vill. Man har olika funktioner på höger och vänster, till exempel styr vänsterfingret låtar framåt och bakåt, samt pausar musiken och svarar om det ringer.

En ljudfördröjning på 200–300 ms är tyvärr vanlig och gäller även Sennheiser. Med film går det i stort sett bra, eftersom de flesta film- och TV-appar kan korrigera för läppsynk. Men med spel är det värre. Varje skott i krigsspel och växling i bilspel har försenat ljud jämfört med bilden. Här är Powerbeats Pro betydligt bättre.

Smart Control-appen funkar fint, men jag begriper mig inte på EQ-funktionen. Den är inte särskilt intuitiv och när ljudet ändras olika i vänster och höger öron när man drar åt höger och vänster blir jag bara förvirrad.

Ljudet i Sennheiser True Wireless 2

Lyckligtvis låter det bra i neutralt läge. Ljudkvaliteten är faktisk identisk med föregångarens, så om du redan har den kanske det inte är särskilt lockande att köpa den nya. Om du inte blir helt såld på batteritiden, förstås.

Basen är fyllig och tight, vilket gör det kul att lyssna på både pop och hiphop. Trots det är den inte dominerande, vilket den har en tendens att bli hos flera andra. Sångröster är vackra, det finns gott om luft och fin storlek på gitarr och piano. Upplösningen bättre än i Bang & Olufsen Beoplay H8 3rd Gen och dessutom finns det mer dynamik och spelglädje än i Technics AZ70. Mellanregistret är fylligt och naturligt i Momentum och kvinnliga röster har den nödvändiga luften, samtidigt som det är bra grepp om kraften i bröstklangen.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 product shot
Foto: Sennheiser

Slutsats

Sennheiser Momentum True Wireless 2 är precis lika bra som sina föregångare när det gäller både ljudet och passformen. Båda är strålande, så vi förstår mycket väl varför Sennheiser inte har ändrat på ett vinnande recept!

I stället har de förbättrat andra saker. Allra viktigast är batteritiden, som har gått upp från 4 till 7 timmar i själva propparna och från 8 till 21 timmar extra i fodralet. Med sammanlagt 28 timmar kan man tryggt lämna laddaren hemma när man åker på semester.

En annan förbättring är aktiv brusreducering, som dämpar de låga frekvenserna som propparna inte stänger ute på egen hand. Den är inte supereffektiv, men funkar godkänt.

Efter att ha testat Momentum True Wireless 2 direkt mot konkurrenter i ett grupptest är det ännu tydligare att Sennheiser har hittat ett vinnande recept!

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Skullcandy sesh evo blue
  Skullcandy Sesh Evo - Gör vad de ska
  Skullcandys billigaste helt trådlösa öronproppar har rytmisk bas och låter riktigt bra. När de är rätt inställda.
  Creative Outlier Gold - God idé, slappt utförd
  Creative Outlier Gold har en del smarta egenskaper, men ljudet kan inte godkännas.
  Audio Technica ATH-CK3TW
  Audio-Technica ATH-CK3TW - Billigt och bra från Audio-Technica
  Audio-Technica har äntligen ett par helt trådlösa hörlurar som sitter bra i öronen. Ljudet kommer många också att gilla.
  Klipsch T5 True Wireless
  Klipsch T5 True Wireless - Energiskt från högtalarkungen
  Klipsch gillar musiken bäst när den trycks upp i ansiktet på lyssnaren. Så är det här också, fast vi har en del reservationer.
  Jaybird Vista - Sportproppar med tryck i basen
  Vista är stabila och har massor av basenergi! Men Jaybird har gjort ett par udda val också.
  Panasonic S500W black
  Panasonic RZ-S500W - Proppade med teknik
  Kanske den bästa brusreduceringen som finns i ett par öronproppar, plus bra samtalsljud och neutral musikåtergivning. Varför räcker det inte?
  Beats Powerbeats Pro - Fortfarande bland våra favoriter
  Trådlös räckvidd av högsta klass, härlig passform – och helt grymt ljud!
  Technics EAH_AZ70W
  Technics EAH-AZ70W - Teknisk fullträff
  Technics AZ70 har all teknik du kan önska dig i ett par öronproppar och dessutom ett strålande ljud med tjusig upplösning.
  Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen - Lyx som äntligen sitter
  Bang & Olufsen har försökt och misslyckats ett par gånger med sina helt trådlösa Beoplay E8. Den tredje versionen är bäst hittills.
  Jabra Elite Active 75t - Överlägsna träningsproppar
  Jabra Elite Active 75t är kanske de bästa trådlösa träningspropparna som går att köpa för pengar.

  Läs också

  Mercedes EQC är en tyst, silkeslen och ultra-bekväm körupplevelse. Det enda som bryter tystnaden är den saftiga ljudanläggningen från Burmester!
  LG SN8YG är en premium-soundbar som har all utrustning du behöver och rent ljudmässigt har LG skärpt till sig. Men hur i hela friden tänkte de med appen?
  Marantz senaste CD-spelare är även en nätverksspelare – och en internetradio och en DAC och en förförstärkare och …
  Det fanns en tid när Apples MacBook Air var det naturligaste valet om man skulle ha en prisvärd och ultratunn bärbar dator. Är det fortfarande så?
  Marantz Model 30 är en magnifik förstärkare för både ögon och öron, och byggkvaliteten överträffar det mesta.
  En nätverksspecialist och ett highend-märke har gått ihop och skapat en smarthögtalare av hifi-kvalitet.
  Ljudet från den enorma V8:an lyckas inte överrösta ljudanläggningen, som är ett självklart val i en BMW.
  För samma pengar som ett par brusreducerande hörlurar ger Philips Fidelio X3 oändligt bättre ljud.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.