Search
Generic filters

TEST : Audio-Technica ATH-CK3TW

Billigt och bra från Audio-Technica

Audio-Technica har äntligen ett par helt trådlösa hörlurar som sitter bra i öronen. Ljudet kommer många också att gilla.

Audio Technica ATH-CK3TW
Audio-Technica ATH-CK3TW

Ljud & Bild tycker

Fyllig bas, klara övertoner, bra samtalskvalitet. Bättre passform än tidigare proppar från samma tillverkare.
Mellanregistret är för tillbakadraget, instrument och sångröster saknar tryck där.
 • Typ: Helt trådlösa öronproppar
 • Bluetooth: 5.0
 • Vattentät: IPX5
 • Kodekar: AptX, SBC (ej AAC)
 • Batteri: 6 h + 24 h från fodral
 • App: SXFI
 • Vikt: 2 x 5 g + 50 g
 • Laddkabel: USB-C
 • Antal örontoppar: 4
 • Webb: audio-technica.com
Visa mer
Visa mindre

Riktpris: 1200 kr

De billigaste helt trådlösa öronpropparna från Audio-Technica hittills är också de mest moderna. Till exempel är ATH-CK3TW de första som laddar med USB-C istället för mikro-USB och den extra speltiden från laddningsfodralet har ökat från 9 till 24 timmar jämfört med andra proppar från samma tillverkare.

Där ATH-CKR7TW sticker ut en bra bit ur öronen, och tynger ner när man går runt med dem, är CK3TW mycket mer strömlinjeformad. De är inte små de här heller, det finns de som har en mer diskret passform. Men detta är definitivt ett steg i rätt riktning och de är dessutom mycket mer intuitiva att sätta i rätt i öronen.

Musiken styrs fram och tillbaka genom att knacka på den högra proppen, volymen ändras på den vänstra: en knackning för uppåt och två för nedåt. En lång tryckning på vilken som helst aktiverar röstassistenten. Audio-Technica har en app, men den stöder inte CK3TW-modellen. Det innebär bland annat att du inte kan justera ljudet, utan får hålla till godo med vad som ges.

Hörlurarna stöder bättre Bluetooth-ljud med aptX-kodeken, men observera att AAC tyvärr inte stöds, vilket gör att iPhone-användare måste nöja sig med den lågupplösta SBC-kodeken (Sub Band Codec) som är integrerad i Bluetooth-tekniken.

Ljudet i Audio-Technica ATH-CK3TW

ATH-CK3TW har bättre och mer naturlig bas än både Creative Outlier och Skullcandy Sesh Evo. Övertonerna är också luftigare och mer upplösta, vilket gör att ett pianos både högsta och lägsta register låter mer naturligt med Audio-Technica när de behandlas av den unge och unike Eric Lu. Musiken är också mjukare och mer behaglig att lyssna på än med deras egen toppmodell CKR7TW.

Men återigen är det mellanregistret som saknas. I sin iver att pressa upp basen dras det viktiga mellanregistret ner för mycket, vilket gör att ljudbilden inte låter tillräckligt balanserad. Det saknas snärt i tangenterna och kvinnoröster som Fiona Apple saknar också nödvändigt tryck i mellanregistret. När jag drar upp lite extra vid cirka 1 kHz i Spotify-appen så blir allt bättre, men det är ingen bra lösning när YouTube går tillbaka till ursprungsinställningen med förlorat mellanregister.

Jag skulle ändå vilja hävda att ljudkvaliteten är tillräckligt stabil, det är inte mycket extra som behövs. Och med tanke på priset är detta bra. När man vrider upp volymen känns det mer balanserat. Eminems Godzilla är underhållande att lyssna på.

Samtalskvaliteten är bra i CK3TW, motparten hör dig klart och tydligt. Du hör din egen röst också, fast lite fördröjd vilket kan vara irriterande.

Slutsats

Även om Audio-Technica ATH-CK3TW inte är perfekta så är ljudet mer behagligt än med flera andra i prisklassen. Det saknas lite i mellanregistret och vi saknar möjligheten att anpassa ljudet efter den personliga smaken. Men totalt sett riktigt engagerande, särskilt när man spelar högt.

Passformen är bättre än i tidigare helt trådlösa proppar från Audio-Technica och äntligen är batteritiden – framför allt i fodralet – som den ska.

Samtalskvaliteten är bra, även om man hör en fördröjd version av sin egen röst i båda öronen. Sammantaget inget dumt köp alls.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
Logga in för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 3 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Också i detta test:
  Skullcandy sesh evo blue
  Skullcandy Sesh Evo - Gör vad de ska
  Skullcandys billigaste helt trådlösa öronproppar har rytmisk bas och låter riktigt bra. När de är rätt inställda.
  Creative Outlier Gold - God idé, slappt utförd
  Creative Outlier Gold har en del smarta egenskaper, men ljudet kan inte godkännas.
  Klipsch T5 True Wireless
  Klipsch T5 True Wireless - Energiskt från högtalarkungen
  Klipsch gillar musiken bäst när den trycks upp i ansiktet på lyssnaren. Så är det här också, fast vi har en del reservationer.
  Jaybird Vista - Sportproppar med tryck i basen
  Vista är stabila och har massor av basenergi! Men Jaybird har gjort ett par udda val också.
  Panasonic S500W black
  Panasonic RZ-S500W - Proppade med teknik
  Kanske den bästa brusreduceringen som finns i ett par öronproppar, plus bra samtalsljud och neutral musikåtergivning. Varför räcker det inte?
  Beats Powerbeats Pro - Fortfarande bland våra favoriter
  Trådlös räckvidd av högsta klass, härlig passform – och helt grymt ljud!
  Technics EAH_AZ70W
  Technics EAH-AZ70W - Teknisk fullträff
  Technics AZ70 har all teknik du kan önska dig i ett par öronproppar och dessutom ett strålande ljud med tjusig upplösning.
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 with case
  Sennheiser Momentum True Wireless 2 - Vår favorit
  Sennheiser når hela vägen till toppen med sin senaste version av Momentum True Wireless.
  Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen - Lyx som äntligen sitter
  Bang & Olufsen har försökt och misslyckats ett par gånger med sina helt trådlösa Beoplay E8. Den tredje versionen är bäst hittills.
  Jabra Elite Active 75t - Överlägsna träningsproppar
  Jabra Elite Active 75t är kanske de bästa trådlösa träningspropparna som går att köpa för pengar.

  Läs också

  Det är sällsynt att små högtalare spelar så här stort. Men den här gör det.
  Citation Tower bevisar att convenience-ljud inte måste vara små, diskreta bordshögtalare med stora kompromisser.
  Electrocompaniet har uppgraderat sin bästa integrerade förstärkare. ECI 6DX MKII har en superbra streamer och allt digitalt innanmäte du behöver.
  Samsung Galaxy Z Fold 2 är den hopfällbara mobilen du alltid har önskat dig.
  Vill du bli av med oväsen?
  Vi undrade när highend-klassen skulle få sina första brusreducerande hörlurar. Det är naturligtvis Bang & Olufsen som är först – och Beoplay H95 ger mersmak!
  Den senaste iMacen är den bästa stationära Mac-datorn för många, trots en inte helt oväsentlig nackdel.
  TAG Heuer Connected är mer än en smart träningsklocka, den är ett snyggt armbandsur också.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Bang & Olufsen Beoplay H95

  Riktpris: 8500 kr Grymt snygg brusreducering från B&O

  JBL Club One

  Riktpris: 3500 kr JBL blandar sig i tätstriden

  Shure Aonic 50

  Riktpris: 4400 kr Hela stjärnhimlen öppnar sig

  Sony WH-1000XM4

  Riktpris: 4000 kr Den nya kungen av brusreducering
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.