Samsung har tidigare experimenterat med mindre lyckade trådlösa sportproppar kallade Gear IconX. Med Buds har man struntat i sportfunktionerna och nöjt sig med musikproppar, vilket visar sig vara bra tänkt.
Så länge man har Smartthings-appen installerad på sin Samsung-mobil är det lika lätt att installera Buds som det är med AirPods på en iPhone. En notis hoppar upp och visar att Buds har hittats och det är bara att bekräfta parkopplingen.
Hanteringen från Galaxy Wearable-appen, som bara finns för Android, är utmärkt. Man kan enkelt se batteristatus, ställa in vad touchkontrollerna på propparna ska göra och vilka appar som ska få använda dem. Ett tydligt reglage låter dig växla mellan olika equalizer-inställningar. En ”hitta min hörlurar” funktion spelar upp en högljudd ton om du har förlagt dem.
Det medföljer tre storlekar på silikonproppar och tre typer av vingar för att hålla dem på plats i örat. Därmed kan man hitta en kombination som gör att de både sluter tätt i örat och sitter på plats. Propparna är lätta och det känns inte lika påtagligt att man har något i örat som med exempelvis Jaybird.

Galaxy Buds har den bästa batteritiden i testet. Däremot klarar laddningsetuiet bara av att ladda upp dem en gång till. Men det laddas åtminstone snabbt med USB-C, och propparna kan snabbladdas i 15 minuter för ytterligare 1,7 timmars speltid. Dessutom kan etuiet laddas trådlöst, vilket är smidigt då Galaxy S10 stöder omvänd trådlös laddning. Ladda lurarna med telefonen helt enkelt.
Även när det gäller ljudet är det ett steg i rätt riktning, vilket inte är så konstigt när AKG har hjälpt till på den fronten. De går djupt ned i basen, även om det saknas lite tryck. Men det är nog för att det ska få musiken att låta engagerande. Diskanten är något vass, men bättre än Huawei Freebuds. Galaxy Buds har ett visst mått av brusreducering, och det finns en inställning för att släppa igenom ljud om man behöver vara medveten om sin omgivning.

Slutsats
Samsung är de enda som lyckas få sina proppar att komma i närheten av användarvänligheten hos Apple. Har du en Samsung-mobil upptäcks propparna automatiskt. Men även med andra märken är hanteringen lätt med den utmärkta Android-appen. Propparna är bekväma och sitter bra på plats och har den bästa batteritiden i testet. Etuiet kan även laddas trådlöst, direkt från en Galaxy S10 till och med. Ljudkvaliteten är kanske inte bäst i testet, men den är tillräckligt bra.

Ljud & Bild tycker
Bra hantering i Android. Trådlös laddning och utmärkt batteritid. Lätta och bekväma. Ljudet når inte upp i toppklass.
Riktpris: 1600 kr
Specifikationer
- Bluetooth: BT 5.0, AAC
- Batteritid: 6 timmar
- Laddningsetui: 7 timmar, trådlös laddning
- Fjärrkontroll/mikrofon: Ja/ja
- Tålighet: Droppskyddade IPX2
- Vikt: 10 gram
- Webb: samsung.se
Också i detta test:
6 helt trådlösa öronproppar
Urbanista Stockholm
Stilfull AirPods-klon
Till skillnad från Urbanistas utmärkta hörlurar är Stockholm mer yta än innehåll.


Skullcandy Indy
Inget godis för öronen
Ett oinspirerat försök från Skullcandy som trots den låga prislappen inte känns prisvärda.


Jaybird Run XT
Jaybird visar hur det ska göras
Utmärkt tålighet och passform, med bra finesser och tilltalande ljudkvalitet.


Huawei Freebuds Lite
Tåliga men trista
Freebuds Lite har få betydande nackdelar men lyckas inte sticka ut från mängden.


Apple AirPods with Wireless Charging Case
AirPods smidigare än någonsin
De mest populära trådlösa propparna är nu snabbare, strömsnålare och låter bättre.


Vill du läsa hela artikeln?
Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home
Redan prenumerant? Logga inn.
-
Prova LB+ i 30 dagarBara 49:-
Förnyas efter 30 dagar, ingen bindningstid.
-
LB+ Total i 12 månBara 125 kr/mnd
Du sparar 288 :-
Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?
Klicka här för att beställa Ljud & Bild
Klicka här för att beställa LB Home