TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

: Harman/Kardon HKTS11

Kraftig och välljudande

HKTS11 är en av bästsäljarna i sin prisklass. Och inte utan anledning. Det här läckra paketet har kraft så det räcker och bra ljud för en mycket förnuftig peng.

forfatter
Publicerad 2010-05-05 - 14:52
Ljud & Bild tycker
Kraftigt och klart ljud. Kraftig subbas.
Aningen seg bas.
Specifikationer
H/K HKTS11 5.1-högtalarsystem Känslighet: 86 dB Omfång: 35–20 000 kHz Impedans: 8 ohm Pris: 6 000 kr

HKTS11 är toppmodellen av H/K:s 5.1-högtalarsystem. Harman/Kardon är visserligen en elektroniktillverkare och inte specialister på högtalare. Men i den gigantiska Harman-koncernen finns även välrenommerade JBL, som har haft mycket med utvecklingen av detta system att göra.
De här högtalarna i svart pianolack är några av de läckraste vi har sett i den här prisklassen. Vikten är förtroendeingivande och vi inser direkt att vi inte har med billigt skräp att göra. Som enda testdeltagare ingår det högtalarkablar till alla högtalare samt subbaskabel. Väggfäste och bordsstativ ingår också till alla satelliter. Centerhögtalaren har ett integrerat bordsstativ. Golvstativ finns som extrautrustning.
 
Ljudkvalitet
H/K:s högtalarsystem är definitivt kraftigare än Jamos, KEF:s och Q Acoustics. Amerikanerna har uppenbarligen gjort rätt i att ta med en mycket större subbas, för den är den kraftigaste i gänget hittills.
Slagsmålet i ”The Dark Knight” återges med häftigare basrytmer samtidigt som det är mindre ansträngande att lyssna på med hög volym.
Filmens dialog låter trovärdig, skådespelarnas röster har både pondus och en fin övertonstruktur. Hagelskott smäller till fint och actionscenerna skildas på ett mycket underhållande sätt, med dundrande gevärsskott och allt.
Där Jamo skär lite i öronen har H/K en fylligare och varmare tonstruktur. Det smäller inte lika högt och dynamiskt som med en ännu bättre och mer påkostad anläggning, men H/K har en imponerande stor ljudbild med riktigt bra baskontroll. Subbasen återger basen på ett lite mjukare och segare sätt än de övriga, men den har samtidigt mer punch och fyllighet. Detta är helt enkelt ett riktigt bra underhållningspaket till ett lågt pris.
Kvinnoröster är runda och behagliga i stereomusik och piano likaså. Subbasen får fram basregistret på ett ganska så auktoritärt sätt, och den integreras väl tillsammans med högtalarna. I stereo tänker man inte så mycket på att det finns en subbas, ljudbilden påminner mer om den från fullregisterhögtalare.
Cymbaler och fioler har inte en lika tydlig övertonstruktur som med KEF, men H/K drar nytta av att diskanten är mjukare, så man blir aldrig trött i öronen. 

Också i detta test:

B&W M1 och ASW608

Läckert men dyrt

Tunga aluminiumhögtalare och en kompakt och rapp subbas är onekligen förtroendeingivande. Men är B&W-systemet värt alla pengarna?

Öppen ljudbild. Klar dialog. Bra dynamik.
Lite barsk subbas. Bara tunna kablar.

Audio Pro Mondial 5.1

Föredömligt

Audio Pros läderklädda Mondial-högtalare är en läcker syn. Här har seriens största satellithögtalare och den kraftigaste subbasen satts ihop till ett synnerligen välljudande paket som bör göra konkurrenterna nervösa.

Upplösta övertoner. Fylligt ljud. Briljant till både film och musik.
Saknar väggfästen. Bör stå på stativ. Stora högtalare.

Q Acoustics Q-AV

Smart välljud

Q Acoustics minimalistiska system Q-AV har front- och centerhögtalarna monterade på en skena, som kan anpassas efter bredden på flatskärmen.

Smart och enkelt. Naturligt ljud.
Övertonerna rullar av lite väl tidigt.

Jamo A407 HCS5

Lättdrivet piggt

Jamos system är det enda med golvstående fronthögtalare. Det är lättdrivet och kan användas med billig elektronik.

Läckert att titta på. Rappt och piggt ljud. Lättdrivet.
Låter lite hårt.

KEF KHT 1005.2

Tydlig dialog

KEF:s billigaste hemmabiosystem kan skryta med klarspråk och en överlag fin och upplöst ljudbild.

Kompakt och piffigt. Klart och tydligt ljud.
Aningen monoton bas. Låter lite tunt.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skotska fynesser i München Fyne Audio visade komplett vintage-stil på highend-mässan i München.
High End 2022: Ny järnhögtalare med spännande element Äntligen kommer en större version av den makalösa Jern-högtalaren. Och den har häftiga element!
Hegel har nya flaggskeppsförstärkare Förstärkarkombinationen H30 och P30 förnyas.
Sådana här högtalare har du knappast sett förut Estelons flaggskepp är sannerligen extremt.
Djupbas du aldrig hört maken till Chansen att du har sett eller hört talas om Kerr är minimal. Det bör du definitivt göra någonting åt.
Audiovectors QR-serie växer med stora QR7 En större och tuffare högtalare för stora rum och alla som älskar bas.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend