Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

PSB Image T6

Kraft och kontroll!

När kanadensiska PSB lanserar en ny högtalarserie finns det all anledning att spetsa öronen. Och nya Image-serien får vi nog räkna med att höra mycket av i framtiden!
Ljud & Bild tycker
Kraftfull och musikalisk. Djup och exakt bas.
En smula grov diskant.
Specifikationer
PSB Image T6 3-vägs golvhögtalare 1-tums diskant (titandome) 5,25-tums mellanregister 2 x 6,5-tums bas/mellanregister Pris: 11 000 kr

PSB har alltid varit synonymt med begreppet ”mycket för pengarna”. Ungefär samtidigt som NAD vände upp-och-ner på hifi-branschen med sina budgetförstärkare fick PSB mycket uppmärksamhet för sina billiga men synnerligen välljudande högtalarkonstruktioner. När PSB var som bäst spelade de byxorna av konkurrenter som kostade flera gånger så mycket, och dåtidens toppmodell Stratus Gold var under lång tid den billigaste högtalaren som fått den ärorika beteckningen ”Class A” i amerikanska Stereophile.
Den första Image-serien föddes 1999 och har sedan dess tillhört PSB:s mest populära högtalare. I toppmodellen T6 har PSB bland annat jobbat extra mycket med bassektionen, för att få en så jämn och uniform basåtergivning som möjligt.
 
Ljudkvalitet
Vi började testet av Image T6 med att ställa upp dem i testrummet för att påbörja inspelningen, men vi kunde naturligtvis inte hålla oss ifrån att lyssna lite på dem. Det skulle vi inte ha gjort! Det slutade med att vi blev sittande, och innan vi visste ordet av så hade vi lyssnat igenom våra favoritlåtar både en och två gånger. T6 är definitivt en högtalare som väcker nyfikenheten, eftersom man hör många fler detaljer än man är van vid – utan att ”ljudet” kommer i vägen för musiken.
T6 är visserligen ganska så stora högtalare, men vi blev ändå imponerade över den kraftfulla och dynamiska basåtergivningen som slår undan benen för flera av rivalerna. Ljudet är bergfast och instrumentklangen skjuter ut i rummet med förbluffande storlek och kraft. Till och med en välrenommerad högtalare som B&W CM7 får se sig besegrad av de nya T6:orna när det handlar om precis och utsträckt bas.
PSB-högtalarna låter helt enkelt stenhårt med pop och rock, men har också den kontroll och det lugn som behövs för att återge krävande klassiska verk på ett trovärdigt sätt. Det är knappast någon slump eftersom chefen själv, Paul Barton, är en enträgen violinist och instrumentmakare på fritiden. Barton har alltid lagt stor vikt vid att högtalarna ska ha en naturlig klang och varken lägga till eller ta bort något från inspelningen. Image-serien verkar dock ändå ha lite mer effektfull och modern klangkaraktär än de ultrakorrekta Synchrony- och Imagine-serierna. Denna stil visar sig passa de kanadensiska högtalarna väl, och även om Image T6 inte är lika raffinerad längst upp i diskantregistret som de dyrare Elac FS 207A, med sina banddiskanter, gör PSB ännu bättre ifrån sig när det handlar om ren och skär underhållning.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Också i detta test:

System Audio Mantra 60

Musikaliskt fyrverkeri

Innan testet var över fick vi testrummet ännu ett vackert besök: en hög och smal högtalare med baselement så långt ögat kunde se …

Varm och fyllig klang. Häftig och dynamisk bas. Spelar högt och rent.
Ingenting.

Elac FS 207A

Balanskonstnären

Tyska högtalare duger bara till högljudd joddling och hornmusik, sägs det. Högtalarna från Elac bryter definitivt mot den uppfattningen. Mer silkeslent ljud får man leta efter!

Varmt och väl avstämt, fylligt ljud.
Ingen rockhögtalare.

Audiovector Ki3 Signature

Bäst av de minsta?

Audiovectors K-serie har länge tillhört våra absoluta favoriter när det gäller kompakta och lättplacerade högtalare. Nu finns den i en ny och förbättrad version.

Musikaliska och lättplacerade.
Går inte avgrundsdjupt.

B&W CM7

Gammal klassiker i ny form

Att Bowers & Wilkins CM-högtalare är några av de mest uppskattade i prisklassen är enkelt att förstå när man lyssnar på den kompakta men potenta CM7.

Fylligt och varmt ljud. Glasklart mellanregister.
Aningen oprecis bas.
forfatter
Av

1 Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.