Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Stor läcka avslöjar Samsungs kommande Galaxy S21-serie

Levereras med Snapdragon 875 eller Exynos 2100-processor.

Av / 2020-11-16 - 17:54
Stor läcka avslöjar Samsungs kommande Galaxy S21-serie

Vi har tidigare skrivit om Samsungs kommande toppmodell. Så sent som i slutet av oktober kunde vi avslöja de första specifikationerna samt CAD-illustrationer av den kommande smarttelefonen, som vi vid den tiden kallade Samsung Galaxy S30.

Mycket tyder på att namnet på Samsungs nästa flaggskepp mobil istället kommer att vara Galaxy S21. Åtminstone om vi ska tro Androidpolice, som just har skrivit om en stor läcka av nästan alla specifikationer för den nya serien av smartphones.

Tydligen finns Galaxy S21-serien i tre versioner – Galaxy S21, Galaxy S21+ och Galaxy S21 Ultra – som kommer finnas i färgerna Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom White, Phantom Pink, Phantom Silver och Phantom Black, åtminstone för toppmodellerna S21+ och S21 Ultra.

Galaxy S21 får en baksida av plast, medan Galaxy S20 Ultra får en glasbaksida.

Läs också Tidig läcka visar de första bilderna på Samsung Galaxy S30 och S30 Ultra Läckta bilder visar kommande Galaxy S-modeller för första gången.

Nya processorer, större batterier

Som vanligt kommer Samsungs mobiler med olika processorer beroende på marknad. I praktiken innebär det att amerikanska modeller kommer att utrustas med efterföljaren till Qualcomms Snapdragon 865+-processor, medan europeiska konsumenter kommer att få Samsungs egen Exynos 2100-processor.

Alla telefoner levereras med 5G och Wi-Fi 6, medan endast Galaxy S21 Ultra levereras med Wi-Fi 6E, som enligt Samsung skulle vara dubbelt så snabbt som vanliga Wi-Fi 6.

På batterifronten händer det inte mycket jämfört med årets Galaxy S20-serie. Galaxy S21 levereras med 4000 mAh-batteri, medan Galaxy S21+ är utrustad med 4800 mAh, vilket är 300 mAh mer än den nuvarande Galaxy S20+.

Samsung Galaxy S21 Ultra kommer med 5000 mAh batteri, hävdar Androidpolice.

Alla modeller kommer åtminstone att stödja 25W snabb laddning.


Samsung Galaxy S21 (Foto: @OnLeaks)

Skärm och kamera

Alla mobiler i den nya Galaxy S21-serien får skärmar med 120 Hz uppdateringsfrekvens, men endast Galaxy S21 Ultra är utrustad med LTPO-teknik, vilket gör uppdateringsfrekvensen dynamisk, så att den anpassar sig till omständigheterna och fungerar energisparande.

Det låter bra att Galaxy S21 Ultra får en 6,8″ display med WQHD+ upplösning och en maximal ljusstyrka på 1600 nits.

De andra två mobilerna får nöja sig med FHD+ upplösning och skärmstorlekar på 6,2″ och 6,7″.

Galaxy S21 och S21 + kommer tydligen med ungefär samma kamera som årets modeller – inklusive en 12 MP primär sensor, 64 MP teleobjektiv och 12 MP ultravidvinkel – medan Galaxy S21 Ultra får ett helt nytt kamerasystem jämfört med den nuvarande modellen.

S21 Ultra får en förbättrad version av 108 MP-sensorn, som sitter både i Galaxy S20 Ultra och i Galaxy Note 20 Ultra. Dessutom samma 12 MP ultra-vidvinkelkamera som S21 och S21+. Vidare får S21 Ultra två teleobjektiv med 3x respektive 10x optisk zoom. De två sensorerna får dual pixel autofokus samt 130% större pixlar, som tillsammans ska förbättra Samsungs 100x ”Space Zoom”.

Enligt Sammobile planerar Samsung att lansera Galaxy S21-serien redan under januari månad 2021.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen