Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Ny budgetsurfplatta på väg från OnePlus

OnePlus kommer snart att utöka sitt sortiment med OnePlus Pad Go och en ny utgåva av OnePlus Watch 2.

Av / 2024-04-18 - 14:35
Ny budgetsurfplatta på väg från OnePlus

OnePlus lanserade sin första surfplatta, OnePlus Pad, förra sommaren. Men i Indien, som är en viktig marknad för den kinesiska mobiltelefontillverkaren, lanserade OnePlus bara några månader senare OnePlus Pad Go, en budgetplatta.

Denna billiga surfplatta, som säkert kan bli populär bland många barnfamiljer, och en så kallad livsstilsversion av OnePlus Watch 2 kommer att lanseras på den europeiska marknaden den 23 april. Båda kommer att finnas tillgängliga i butik kort efter lanseringen.

Läs också Första surfplattan från OnePlus är en fullträff OnePlus Pad är en utmärkt första försök med en surfplatta från den kinesiska tillverkaren, men den passar bäst att ha hemma.

I skrivande stund vet vi inte mycket om den nya versionen av OnePlus Watch 2 förutom att produkten har anpassats för att “möta europeiska konsumenters fokus på unik design och individuell stil”, som OnePlus skriver i ett pressmeddelande.

Som nämnts har OnePlus Pad Go varit tillgänglig på den indiska marknaden sedan oktober förra året. Därför kan vi redan nu avslöja de flesta av surfplattans specifikationer, och det ser ganska bra ut.

OnePlus Pad Go
OnePlus Pad Go laddas med 33 W. (Foto: OnePlus)

OnePlus Pad Go levereras med en 11-tums IPS-skärm med 2.4K-upplösning (2 408 x 1 720 pixlar), Mediatek Helio G99-processor med åtta kärnor, 8 GB minne, 128 eller 256 GB lagringsutrymme och möjlighet att utöka lagringen med microSDXC-kort.

OnePlus Pad Go har också två 8 Mp-kameror, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, 8 000 mAh batteri och väger 532 gram.

Läs också Snygg comeback, OnePlus! OnePlus Watch 2 är baserad på Google Wear OS 4.0 och har lång batteritid.

Det svenska priset är ännu inte känt, men i Indien kostar OnePlus Pad Go 19 999 indiska rupier för versionen med Wi-Fi och 128 GB lagringsutrymme, motsvarande endast 2 600 kronor. Som jämförelse kostade OnePlus Pad 6 000 kronor när den lanserades.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen