Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Apple tar in AI-hjälp för iOS 18

Apple uppges förhandla med Google om att licensiera Gemini AI.

Av / 2024-03-19 - 13:00
Apple tar in AI-hjälp för iOS 18

Tidigare i år lanserade Samsung sin nya Galaxy S24 där man gick ut hårt med att det var en ”AI-mobil”. Mycket av tekniken under huven kommer från Googles Gemini AI, allt från Gemini Pro i molnet för mer avancerade funktioner till Gemini Nano som kan köras lokalt på mobilen.

Nu ser det ut som att även Apple är intresserade av ett samarbete. Enligt Bloombergs Mark Gurman sitter även Apple i förhandlingar med Google om att använda Geminis AI-motor för att tillföra AI-funktioner i nästa version av iOS. De har tidigare haft diskussioner med Open AI, som ligger bakom ChatGPT och DALL-E.

Läs också Dessa AI-funktioner får de nya Samsung Galaxy S24-mobilerna Med artificiell intelligens kan Samsungs nya Galaxy-smartphones göra saker som de aldrig har kunnat göra förut. Få överblicken här.

Apple har varit sena med att hoppa på AI-tåget men det har rapporterats att de nu har skrotat planerna på att ta fram en autonom bil för att i stället satsa de resurserna på att komma i kapp konkurrenterna. Detta trots att företaget enligt uppgifter började bygga en egen språkmodell redan 2022. Uppenbarligen behöver de ta in hjälp för att ha något fungerande att visa upp med iOS 18 vid WWDC-konferensen i juni.

In terms of generative AI… we’ve got some things that we are incredibly excited about that we’ll be talking about later this year. Let me just say that I think there’s a huge opportunity for Apple with generative AI and with AI, without getting into many more details or getting out ahead of myself, sa Apples VD Tim Cook

Apple förväntas integrera AI i sin assistent Siri, som har halkat efter både Google Assistant och Amazon Alexa. Dessutom ska den användas för att förbättra sökfunktioner, samt att automatisera allt från musikrekommendationer till träningsfunktioner. De uppges jobba på en språkmodell som ska vara så effektiv att den kan köras lokalt på mobilen utan att behöva förlita sig på kapacitet i molnet.

 

Källa: Bloomberg

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen