Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Reparera din iPhone med begagnade delar

Apple kommer inte längre kräva nya delar för sitt reparationsprogram

Av / 2024-04-15 - 17:06
Reparera din iPhone med begagnade delar

Sedan slutet av 2022 har kunder kunnat köpa originaldelar och verktyg från Apple för att själva kunna reparera sina iPhone eller Mac-datorer. Nackdelen har dock varit att originaldelarna inte är helt billiga, och har man en äldre sliten enhet kan det ibland inte ha känts värt det. Men nu vill Apple erbjuda billigare delar.

Man kommer helt enkelt kunna reparera iPhone 15 och kommande modeller med begagnade delar. Enligt Apple kommer man att behålla full funktionalitet och säkerhet, precis som om man hade installerat en ny reservdel.

With this latest expansion to our repair program, we’re excited to be adding even more choice and convenience for our customers, while helping to extend the life of our products and their parts”, säger John Ternus, Apple’s senior vice president of Hardware Engineering

Ett problem har tidigare varit att iPhone-delar måste ”paras” med mobilen, vilket gjort att man inte bara kunnat ta en del från en annan mobil utan att tappa funktionalitet. Detta ska vara löst med det nya reparationsprogrammet. I programmet kommer ingå delar som skärmar, batterier, kameror och så småningom Face ID-sensorn.

Läs också Apple Self Service Repair kommer till Sverige Kunder i Belgien, Frankrike, Tyskland, Italien, Polen, Spanien, Sverige och Storbritannien kan nu köpa originaldelar och verktyg från Apple.

Mobilen kommer att hålla reda på vilka delar som är bytta och man kommer att kunna se reparationshistoriken direkt i telefonens inställningar. Något som är viktigt exempelvis när man köper en begagnad iPhone. I verifikationsprocessen för den nya delen kommer det även kontrolleras att den inte kommer från en mobil som är anmäld stulen. Detta hoppas Apple kommer att göra det mindre intressant att stjäla iPhones för att sedan sälja dem som reservdelar.

Det nya reparationsprogrammet med begagnade delar kommer att starta i höst.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Apple i shitstorm: Ber nu om ursäkt för brutal reklam

Nokia 3210 är tillbaka!

Smartare och starkare – samma kamera

iPad Pro får två OLED-paneler

Nya iPad Air finns i två storlekar

Nothings designtävling avgjord

Försov du dig i morse? Apple medger att det var deras fel!

Ta en paus från nätet med Nokias nya dumma mobiler

Här är HMD:s egna mobiler

OnePlus på väg med nya produkter

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Rulla till toppen