Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Smyglansering av uppdaterad Galaxy Tab S6 Lite

Rumänska Samsung-sajten råkar lägga ut nya modellen för tidigt.

Av / 2024-03-26 - 12:58
Smyglansering av uppdaterad Galaxy Tab S6 Lite

Som ett alternativt till de utmärkta, men minst sagt svettigt dyra, Galaxy Tab S9 surfplattorna erbjuder Samsung också sin Tab S6 Lite som ett alternativ. Det kanske ser ut på modellnumret som att det är en uråldrig platta då Galaxy Tab S6 kom 2019, med Lite-modellen följande år, men den uppdateras faktiskt vartannat år för att fortsätta fungera. Nu är det två år sedan S6 Lite uppgraderades och ryktena har gått på nätet senaste tiden om att den är på gång. Och nu har den plötsligt dykt upp på den rumänska Samsung-sajten, utan något pressmeddelande eller ens omnämnande om att det är en ny modell.

Läs också Häftigare surfplatta finns inte Samsung Galaxy Tab S9 Ultra 5G är större än många laptop-skärmar. Men så kostar den nakna surfplattan också mer än de flesta bärbara datorer.

Man har helt enkelt bara bytt ut bilder och specifikationerna. Det är kanske inte så konstigt då nyheterna är ytterst begränsade. Den har fått nya systemkretsar på 2,4 GHz som inte nämns vid namn, men tidigare läckor säger att det är en Exynos 1280 till skillnad från den tidigare Snapdragon-kretsen. Bluetooth har också uppgraderats från version 5 till 5.3, vilket ger stöd för ljudkodekar med förlustfri komprimering.

Annars är det som tidigare en 10,4-tums LCD-skärm på 1200×2000 pixlar och stöd för S-Pen, 4 GB minne, 64 GB lagring, SD-minneskort och en 8 MP kamera.

Foto: Samsung

Anledningen till uppgraderingen kan helt enkelt vara att det behövs för att kunna köra nyare Android-versioner. Den fås nämligen med Android 14 och Samsungs gränssnitt One UI 6.1, till skillnad från förra modellen som levererades med Android 12.

En annan nyhet är den mintgröna färgen som kanske känns lite mer vårlik än svart eller kopparfärg.

Den rumänska sajten listar inget pris, vilket tyder på att någon kanske publicerat den för tidigt.

Källa: Gizmochina

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen